به گزارش ايرنا، روز يكشنبه پس از روزها كش و قوس درخصوص سفر محمدبن سلمان و زمان اين سفر، بالاخره وليعهد سعودي با يك هيات بلندمرتبه به پاكستان سفر كرد و مورد استقبال مقام هاي دولتي پاكستان قرار گرفت.
همراهي 6 جنگنده پاكستاني براي استقبال از هواپيماي بن سلمان و نيز حضور عمران خان در فرودگاه براي همراهي وليعهد سعودي تا كاخ نخست وزيري، حكايت حجم بالاي قراردادهايي داشت كه در سفر شاهزاده سعوي احتمالا به امضا مي رسيد.
همزمان با ورود شاهزاده سعودي به پاكستان، بي سابقه ترين تدابير امنيتي در پايتخت كشور ميزبان اتخاذ شد. دولت پاكستان دوشنبه را در شهرهاي اسلام آباد و راولپندي تعطيل عمومي اعلام كرد.
براساس گزارش رسانه هاي سعودي، در نخستين سفر بن سلمان در مقام وليعهدي به پاكستان هفت قرارداد و تفاهم نامه ميان دو طرف امضا شد كه بيشتر قراردادها در حوزه نفت، گاز و معادن بود.
خبرگزاري رسمي عربستان (واس) گزارش كرد: احداث پالايشگاه آرامكو عربستان در بندر جوادر واقع در جنوب غرب پاكستان به ارزش 10 ميليارد دلار يكي از قراردادهايي بود كه ميان طرف سعودي و پاكستاني به امضا رسيد.
امضاي تفاهمنامه براي سرمايه گذاري عربستان در حوزه پالايش و توليدات پتروشيمي، قرارداد سرمايه گذاري صندوق توسعه عربستان با دولت پاكستان در حوزه نفت خام و بنزين، تفاهمنامه در زمينه انرژي هاي تجديدپذير، تفاهم نامه در حوزه ذخاير معدني، قرارداد همكاري در حوزه ورزش، تفاهم نامه سرمايه گذاري صندوق توسعه عربستان براي توليد برق در پاكستان، قراردادها و تفاهم نامه هاي ديگري بودند كه در روز نخست سفر بن سلمان به پاكستان ميان طرف سعودي و پاكستاني به امضا رسيد.
اين سفر درحالي صورت گرفت كه هفته گذشته تجمعاتي از سوي فعالان سياسي پاكستان در شهرهاي اسلام آباد و راولپندي در اعتراض به سفر وليعهد سعودي و محكوميت سياست هاي آل سعود عليه ملت هاي مظلوم منطقه از جمله تجاوز به يمن برگزار شد.
پيش از اين نيز عربستان با حمايت از دولت اسلام آباد و پرداخت وام شش ميليارد دلاري به اين كشور كمك بسزايي به مقامات پاكستاني براي خروج از وضعيت دشوار اقتصادي كرده بود.
به گفته كارشناسان اقتصادي، كمك شش ميليارد دلاري عربستان به پاكستان اجازه داد تا مقامات اين كشور با دستان باز به استقبال دريافت كمكهاي مالي صندوق بينالمللي پول بروند.
بن سلمان تلاش مي كند تا با سرمايه گذاري در حوزه اقتصادي پاكستان دولت اسلام آباد به رهبري عمران خان را در اردوگاه عربستان قرار دهد و عمران خان نيز با توجه به اعمال فشارهاي سياسي و اقتصادي آمريكا به كشورش، كمك هاي اقتصادي عربستان را براي پاكستان حياتي مي داند.
همچنين حضور پاكستان در ائتلاف به رهبري رياض عليه يمن نيز بسيار براي عربستان حائز اهميت است و حفظ متحدان در اين ائتلاف در سايه فشارهاي خارجي براي توقف اين جنگ براي وليعهد سعودي حياتي است.
اما با نگاه به نوع سرمايهگذاريها و عملكرد عربستان در پاكستان كه عمدتا در زمينه تقويت وهابيت و مدارس ديني تحت مديريت اين كشور در پاكستان صورت ميگيرد، نگراني زيادي در پاكستان و كشورهاي همسايه درخصوص رشد افراطي گري و تروريسم به وجود آورده است.
شبكه خبري 18 هند پيش تر در گزارشي اعلام كرده بود كه سفر وليعهد عربستان سعودي به اسلام آباد درحالي صورت مي گيرد كه دولت هند در پي حادثه كشمير به شدت براي منزوي كردن پاكستان در سطح بين المللي تلاش مي كند.
بر اساس اين گزارش، محمدبن سلمان زماني به پاكستان سفر ميكند كه گروههاي تروريستي با حمايت دولت اسلام آباد طي اقدامي تروريستي در منطقه كشمير باعث كشته شدن 44 نيروي نظامي هندي شدند.
هرچند دولت پاكستان دخالت در اين حمله را تكذيب كرد اما دهلي نو، با متهم كردن اسلام آباد در اين حمله به دنبال تنبيه پاكستان است.
قرار است بن سلمان روز دوشنبه با اتمام سفر خود به پاكستان از اين كشور راهي كوالالامپور پايتخت مالزي شود.
شبك**9365**1392
تهران - ايرنا - 'محمدبن سلمان' وليعهد سعودي روز يكشنبه به پاكستان سفر و در ديدار با «عمران خان» نخست وزير پاكستان تعدادي قرارداد و تفاهم نامه اقتصادي به ارزش 20 ميليارد دلار امضا كرد.