عبدالمجيد اسكندري در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ايرنا درباره شاخص هاي كسب رتبه برتر دانشگاه تهران در فعاليت هاي علمي بين المللي اظهار كرد: وزارت علوم شاخص هاي مختلفي را براي برتري فعاليت هاي علمي بين المللي تعيين كرده است.
وي افزود: حضور هيأت هاي خارجي در دانشگاه، انجام پروژه هاي تحقيقاتي مشترك، برگزاري دوره هاي بين المللي مشترك، تعداد مقالات بين المللي و تعداد ارجاعات به آن مقالات از جمله شاخص هاي وزارت علوم در اخذ رتبه برتري دانشگاه هاست.
اسكندري با اشاره به اينكه رياست محمود نيلي احمدآبادي (رئيس دانشگاه تهران) بر اتحاديه دانشگاه هاي آسيا و اقيانوسيه در كسب رتبه برتر اين دانشگاه در فعاليت هاي علمي بين المللي تاثير داشته، گفت: نيلي احمد آبادي رئيس شبكه اي با بيش از 140 دانشگاه در كل آسيا و اقيانوسيه با شبكه هاي متصل به آنها شده كه به شهرت دانشگاه تهران در عرصه بين المللي مي افزايد.
وي خاطر نشان كرد: از سوي ديگر رئيس دانشگاه تهران عضو كميته اجرايي اتحاديه بين المللي دانشگاه هاست كه در عرصه آموزش عالي جهان اعتبار بسياري دارد.
به گفته وي، دانشگاه تهران از زمان هاي بسيار قديم در عرصه هاي بين المللي حضوري فعال داشته و در حال حاضر رتبه دانشگاه در رنكينگ دانشگاه هاي جهان 301 تا 400 است. البته ناگفته نماند كه اين دانشگاه در برخي از رتبه بندي هاي جهاني در رشته هاي مختلف از جمله نفت توانسته رتبه اي كمتر از 10 را بدست آورد.
مدير كل برنامه ريزي و همكاري هاي بين المللي دانشگاه تهران با اشاره به اينكه صاحبان صنايع در ارزيابي هاي مختلف نسبت به عملكرد دانش آموختگان اين دانشگاه ابراز رضايت كرده اند، يادآور شد: موفقيت دانش آموختگان دانشگاه ها در شهرت آنها در عرصه بين المللي اهميت بسياري دارد.
اسكندري با اشاره به اهميت تبادل استاد و دانشجو در عرصه بين المللي اظهار كرد: حضور فعال استادان و دانشجويان ايراني در عرصه هاي بين المللي باعث شناخته شدن دانشگاه در جهان مي شود. در حال حاضر بيش از هزار دانشجوي خارجي براي اخذ مدرك و بيش از هزار و 800 تن ديگر براي انجام فرصت هاي مطالعاتي در دانشگاه تهران مشغول يادگيري هستند.
وي با اشاره به اهميت پروژه هاي بين المللي در مبادلات علمي با ساير كشورها، اظهار كرد: در حال حاضر دانشگاه تهران با اتحاديه اروپا، پروژه هاي مختلفي را به سرانجام رسانده كه اين موضوع به معناي به رسميت شناخته شدن دانشگاه در ميان جهانيان است.
مدير كل برنامه ريزي و همكاري هاي بين المللي به برگزاري كرسي هاي يونسكو در دانشگاه تهران اشاره كرد و گفت: برخي از اين كرسي ها از جمله آموزش مهندسي، بازيافت آب، ديابت، معماري اسلامي و فرهنگ و فضاي مجازي و ... در ايران تنها در دانشگاه تهران برگزار مي شود.
اسكندري با اشاره به اينكه دانشگاه تهران در ميان دانشگاه هاي كشور داراي بيشترين تعداد مقالات بين المللي است، اظهار كرد: تعداد مقالات بين المللي دانشگاه تهران بيش از 42 هزار عنوان شده است و در حال حاضر در ميان ساير دانشگاه ها از نظر رتبه مقاله در مقام 121 قرار دارد.
به گفته وي، دانشگاه تهران با برگزاري كلاس هاي مختلف به زبان چيني و تبادل استاد زبان فارسي براي تدريس در ساير دانشگاه هاي جهان به گسترش زبان فارسي در دنيا كمك كرده است.
** بهبود كيفيت بدون رقابت علمي بي معناست
مدير كل برنامه ريزي و همكاري هاي بين المللي با اشاره به موانع موجود در راه فعاليت هاي بين المللي اظهار كرد: بخشي از اين مشكلات در عرصه بين المللي تحميلي و در اثر تحريم هاست. امكانات، نمونه آزمايشگاه و ارزآوري پس از اعمال تحريم ها با مشكلات بسياري رو به رو شده است.
اسكندري با اشاره به تأكيد رئيس دانشگاه تهران بر ارتقاء ديپلماسي علمي گفت: ديپلماسي علمي تنها مسيري است كه ايران مي تواند ارتباط خود را با ساير كشورها ادامه دهد.
وي افزود: در شرايط فعلي بسياري از ارتباطات دانشگاه تهران با ساير كشورها ادامه دارد؛ چرا كه اگر تبادلات علمي صورت نگيرد، بهبود كيفيت بي معنا مي شود.
**9491**1584
در گفت و گو با ايرنا؛
دانشگاه تهران با بيش از 25 اتحاديه بين المللي همكاري مي كند
۲۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۳۴
کد خبر:
83213823
تهران-ايرنا- مديركل برنامه ريزي و همكاري هاي بين الملل دانشگاه تهران گفت: اين دانشگاه در جهت ارتقاء كيفيت علمي با بيش از 25 اتحاديه بين المللي همكاري كرده و بيش از 485 قرارداد بين المللي دارد.