خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۹ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۴۳
کد خبر: 83213839
T T
۰ نفر
كشاورزی دانش بنیان تنها راه تامین امنیت غذایی در آینده است

اصفهان - ایرنا - معاون ترویج و آموزش كشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد كشاورزی گفت: با توجه به تنگناهای موجود در منابع آبی، خاكی و ذخائر، تكیه بر كشاورزی دانش بنیان تنها راه تامین امنیت غذایی در آینده است.

به گزارش ایرنا، علی اكبر مویدی روز دوشنبه درآیین تجلیل از برترین های بخش كشاورزی استان اصفهان افزود: كشاورزی از ركن های مهم توسعه كشور است و برای دانش بنیان كردن آن باید سه گام برداشته شود.
وی این گام ها را پذیرش كشاورزی دانش بنیان به جای كشاورزی منبع محور، تحقیق و نوآوری و ارتقای دانش ونیز بینش و مهارت كشاورزان عنوان كرد و افزود : در این راه باید از همه ظرفیت های دانشگاه ها، بسیج و حوزه های پژوهشی كشور استفاده شود.
مویدی با بیان اینكه در زمان حاضر حدود 600 طرح پژوهشی كشاورزی مورد نیاز كشور با همكاری بیش از 2 هزار عضو هیات علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در حال اجراست، گفت: سالانه 150 یافته جدید تحقیقاتی كشاورزی در كشور آماده و معرفی می شود كه به حركت به سمت دانش بنیان شدن كمك بسیاری می كند.
معاون ترویج و آموزش كشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد كشاورزی گفت: تا كنون 280 یافته جدید پژوهشی نیز تجاری سازی و به بخش خصوصی واگذار شده است.
مویدی با اشاره به فعالیت یك هزار و 300 مركز خدمات كشاورزی در دهستان های كشور اضافه كرد: هر كدام از آنها به چند پهنه تقسیم شده است و در هر پهنه یك مروج كشاورزی فعالیت می كند.
وی با بیان اینكه این مروجان در حدود هفت هزار و 700 پهنه كشاورزی و تولیدی فعالند، خاطرنشان كرد: برای هر مركز خدمات كشاورزی نیز یك محقق تعیین شده كه رابط بین مراكز پژوهشی است و نیازهای بخش كشاورزی را به آنها منتقل می كند.
مویدی با اشاره به اینكه این ارتباط در ترویج كشاورزی دانش بنیان موثر است، تصریح كرد: حدود یكصد نفر از بین مروجان نیز برای ارتباط مستقیم با اعضای هیات علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها انتخاب شده اند.
معاون ترویج و آموزش كشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد كشاورزی، اولویت این بخش در 40 سال انقلاب اسلامی را ارتقای امنیت غذایی با اتكا به تولید داخل و كاهش وابستگی به واردات عنوان كرد و گفت: اكنون با جنگ سُفره مواجه هستیم و دشمنان می خواهند سفره ما را خالی كنند اما كشاورزان برای پُر كردن آنها تلاش زیادی می كنند.
وی با تاكید بر اینكه این موضوع، اهمیت و امنیت غذایی را می رساند كه به عهده كشاورزان است، ادامه داد: دولت نیز باید تامین امنیت كشاورزان را به عهده داشته باشد.
مویدی با اشاره به اینكه سهمیه كشاورزی از تولید ناخالص ملی از 5.8 درصد در اوائل انقلاب به 10 درصد در سال 96 افزایش یافت، گفت: مجموع تولیدهای این بخش از 26 به 122 میلیون تُن در سال رسیده است.
وی همچنین به رشد 550 درصدی تولید محصولات باغی در 4 دهه انقلاب اسلامی اشاره و اضافه كرد: این محصولات از 3.5 به 22 میلیون تُن و محصولات زراعی از 20 به 84 میلیون تُن با رشد 320 درصدی رسیده است.
مویدی با بیان اینكه تولیدات بخش دام و طیور در این مدت از 3.5 به 15 میلیون تُن در سال و گندم از چهار به 13.5 میلیون تن افزایش یافته است، خاطرنشان كرد: ما به ركورد تولید 13.5 تُن گندم در هكتار، 12 تن برنج در هكتار، 173 تن چغندر در هكتار و 165 تن سیب زمینی در هكتار در این مدت دسته یافته ایم.
در این آیین از حدود 60 نفر از برترین های بخش كشاورزی استان اصفهان در زمینه های زراعت، باغدارای، گلخانه ای، شیلات، دام و طیور، نظام صنفی، كارآفرینی و تسهیلگران تجلیل شد.
استان اصفهان دارای 564 هزار هكتار اراضی كشاورزی است كه بدلیل كمبود منابع آبی در زمان حاضر حدود 200 هزار هكتار از این اراضی زیر كشت زراعی و باغی است.
بیش از 180 هزار نفر در این بخش در استان مشغول كار هستند كه 12 درصد از شاغلان كشاورزی كشور را تشكیل می دهند.
اصفهان در تولید گل شب بو، پیاز، سیب زمینی مینی تیوبر، گوشت بوقلمون، شیر خام، گوشت مرغ، ماهیان زینتی و گرمابی و جوجه بومی، گاوداری صنعتی و مبارزه با سِن گندم رتبه نخست كشور را دارد.
این استان در تولید تخم مرغ، بِه، گل محمدی و گلرنگ، رتبه دوم و در تولید قارچ، گل و گیاهان زینتی، سبزی و صیفی، سیب درختی، سیب زمینی و خربزه رتبه سوم كشوری را دارد.
6022/ 3011
۰ نفر