اثر گذاري نخبه واقعي در لحظات بحراني است

اهواز – ايرنا - مديركل دفتر الگوسازي و تكريم نخبگان بنياد ملي نخبگان گفت: نخبه واقعي در لحظات بحراني و حساس، اثر گذاري خود را نشان مي دهد.

به گزارش ايرنا محسن شاه رضايي روز دوشنبه در آيين نكوداشت مقام اساتيد دكتر تقي رازي و دكتر سيد كاظم علوي فاضل در سرسراي شهداي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز بيان كرد: نخبه كسي است كه اثر گذاري را در هر لحظه نشان مي دهد و دوران پر از حادثه و خطر دفاع مقدس مصداقي از اين اثر گذاري است.
وي با اشاره به اينكه در آيين تكريم چند هدف دنبال مي شود ادامه داد: قدرشناسي نخستين هدف است يعني بايد قدردان افرادي باشيم كه جواني خود را براي خدمت به مردم و كشور صرف كردند اما محقق شدن اين هدف به تنهايي كافي نيست.
مديركل دفتر الگوسازي و تكريم نخبگان بنياد ملي نخبگان بيان كرد: الگو سازي هدف ديگري است كه ابزاري از جمله نوشتن كتاب از زندگينامه اين بزرگان و خاطرات شخصي آنها لازم است كه بايد ترويج شود.
وي گفت: اگر چه نخبگان براي دفاع مقدس زحمت كشيدند اما دفاع مقدس نيز فرصتي براي نخبه ها بود كه خلاقيت خود را به عمل در آورند.
شاه رضايي آيين تكريم دكتر منوچهر دوايي در پارسال را شايسته بيان كرد و افزود: در اين آيين نخبه اي معرفي شد كه در زمان خود نقش اثر گذاري را در جامعه ايفا كرد.

** تكريم بزرگان، تحكيم هويت فرهنگي است
رييس بنياد نخبگان خوزستان نيز گفت: تكريم بزرگان، تحكيم و تقويت هويت فرهنگي است و
تكريم بزرگان و الگوسازي از آنها از ماموريت هاي بنياد محسوب مي شود.
علي حسين صابري افزود: بزرگان و افراد نخبه سرمايه هاي انساني و اجتماعي هستند و به دور از انصاف است كه اين سرمايه ها پس از بازنشستگي به تدريج فراموش شوند؛ اين سرمايه ها بايد محفوظ بمانند.
وي ادامه داد:در خوزستان زنان و مردان بزرگ و صاحب نام زيادي وجود دارند كه انتخاب از بين آنها ساده نيست و مي توانند نماد و الگوي با ارزشي باشند.
در اين آيين ارج نامه بنياد ملي نخبگان و لوح تقدير وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي قرائت شد؛ همچنين از كتاب مقاومت و درمان زير آتش چلچله بر اساس زندگينامه دكتر تقي رازي و دكتر سيد كاظم علوي فاضل به قلم ثريا زنديار رونمايي شد.
تقي رازي، متولد سال 1317 بهبهان و نخستين فرزند خانواده اي پر جمعيت با 10خواهر و برادر است كه دوران تحصيل ابتدايي را درمدرسه پهلوي سابق درشهرستان بهبهان پشت سر گذاشت.
تقي رازي درسال 1344دردوره پزشكي عمومي‌ فارغ التحصيل شد و در آن زمان، هياتي از آمريكائي‌ها به دليل كمبود پزشك و جنگ ويتنام، دور دنيا را مي‌گشتند و از فارغ التحصيلان كشورهاي مختلف و افرادي كه داوطلب گذراندن دوره تخصصي بودند، آزمون مي‌گرفتند، قبول شدگان اجازه رفتن به آمريكا را داشتند.تقي رازي؛ شهر ديترويت را انتخاب كرد و پس از اتمام دوره سربازي، راهي آمريكا و شهر ديترويت (ايالت ميشيگان) شد. پس از مصاحبه اي بسيار سخت، او را براي دوره تخصصي در رشته زنان و مامايي پذيرفتند.
در چهار سال دوره تخصصي را به اتمام رساند و در سال 1974 براي دوره فوق تخصصي جراحي زنان هم پذيرفته شد و اين دوره را پس از 2 سال به اتمام رساند.
دارنده مدرك فوق تخصصي جراحي سرطان زنان و مامايي كه اجازه طبابت در آمريكا را نيز داشت، تصميم گرفت به ايران برگردد.درسال 1353 از آمريكا به ايران و در نهايت به خوزستان آمد و در دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز شروع به كار كرد.
دكتر تقي رازي با 40 سال سابقه فعاليت هم اكنون بازنشسته است و در اهواز سكونت دارد، البته طبابت و پرورش شاگردانش را به صورت روزانه هم ادامه مي دهد.
دوم فروردين ماه سال 1314 بود كه سيد كاظم علوي فاضل فرزندي از تبار خوزستان در خانواده اي به نسبت شلوغ در نجف به دنيا آمد.
رشته پزشكي را در دانشگاه شيراز انتخاب كرد و در سال1344 فارغ التحصيل شد.
پس از چند سال فعاليت درحوزه پزشكي، در سال 1348 براي ادامه تحصيل در رشته روان پزشكي به انگلستان رفت.
او پنج سال در انگليس به فعاليت مشغول بود و حالا در آستانه چهلمين سالگرد طبابتش در ايران خدمت مي‌كند و در حدود 45 سال از عمر خود را در زمينه روانپزشكي فعاليت كرد.
3004/ 6037