«حمیدرضا غزنوی» در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با یادآوری فرا رسیدن روز ملی «كارآفرینی و اقتصاد مقاومتی» افزود: در كشور نیازمند فرهنگ سازی بیشتر در زمینه كارآفرینی هستیم، زیرا جوانان به حد كفایت كارآفرینان را نمی شناسند.
وی بیان داشت: كارآفرینانی در كشور داریم كه همه پول و سرمایه خود را در مسیر تولید آورده و خرج كرده اند و 10 ها هزار پرسنل دارند.
غزنوی بطور نمونه از یكی از كارآفرینان نمونه كشور در عرصه محصولات لبنی یاد كرد كه 17 هزار نفر پرسنل دارد و با احتساب متوسط چهار نفر بُعد خانوار در كشور، می تواند گفت حدود 68 هزار نفر را تحت پوشش خود دارد.
این مقام صنفی تاكید كرد: اگر فقط هزار نفر كارآفرین همچون شخص یاد شده تربیت، هدایت و حمایت كرده بودیم می توانستیم جمعیتی نزدیك به 68 میلیون نفر را تحت پوشش داشته باشیم و مشكلات میلیون ها نفر كاهش می یافت؛ براین اساس بحث كارآفرینی بسیار مهم است.
وی یادآورشد: جریان گفتمان سازی كارآفرینی به تازگی در كشور آغاز شده، اما از نداشتن حوزه تخصصی در موضوع كارآفرینان بزرگ آنطور كه در جهان مرسوم است، رنج می بریم و شاهدیم به صنایع كوچك و متوسط بیشتر رسیدگی شده است.
دبیر مجمع كارآفرینان ایران ادامه داد: در كشورهای مانند ژاپن، آلمان، تركیه و كره جنوبی سرمایه گذاری اصلی شان روی كارآفرینان بزرگ بخش خصوصی بوده و اقتصاد كشور را در اختیار آنان قرار داده اند، به طوری كه این افراد نیز به ایجاد شركت های بزرگ خانوادگی اقدام كرده اند و امروز برخی از آنها حدود 500 هزار نفر پرسنل دارند.
وی اظهار داشت: متاسفانه تاكنون در كشور به اسطوره ها و پیشران های اقتصادی توجهی نشده و تحقق این مهم نیازمند عنایت ویژه مسئولان، مردم و كارآفرینان است؛ زیرا كارآفرینان بزرگ به مثابه لوكوموتیو اقتصاد جامعه اند.
غزنوی یادآور شد: در ادوار گذشته و حتی دوره كنونی تحریم ها شاهد بوده و هستیم كه پیشران های اقتصادی توانستند ارز وارد كشور كنند، كاری كه از صنایع و بنگاه های اقتصادی كوچك و متوسط برنیامد.
وی تاكید كرد: در این زمینه در بخش اجرا در دولت و در عرصه قوانین و مقررات در مجلس ضعف هایی وجود دارد و باید فرهنگ سازی لازم انجام شود.
این مقام صنفی از تدوین آیین نامه حمایت و رتبه بندی كارآفرینان بزرگ كشور در این مجمع به منظور شناسایی و تكریم كارآفرینان ملی خبرداد كه به زودی ابلاغ می شود.
وی خاطرنشان كرد: بخش تحقیق و پژوهش مجمع كارآفرینان ایران حدود 2 سال روی این آیین نامه كار كرده و برای دریافت نظرات تكمیلی، چند بار آن را به وزارتخانه های صنعت و تعاون ارسال كرد.
غزنوی یادآوری كرد: ملاقات با بالاترین مقام اجرایی كشور، تهیه گذرنامه های سیاسی و سبز كردن همه چراغ ها برای توسعه فعالیت كارآفرینان بزرگ، از جمله مواردی است كه در جهان برای این دسته از فعالان اقتصادی برنامه ریزی می شود.
وی گفت: هدف از تدوین این آیین نامه، الگوسازی برای ثروت آفرینی با تاكید بر نقش كارآفرینان، كمك به رشد و تعالی آنان برای توسعه فرهنگ كارآفرینی، تلاش برای تقویت مسئولیت های اجتماعی آنان و ارائه مشوق هایی برای توسعه فعالیت هایشان است.
این مقام صنفی ادامه داد: در این پیوند، مشوق هایی نظیر دیدار با رئیس جمهوری، وزرا و رئیس كل بانك مركزی، تخصیص خط اعتباری ویژه بانكی، دریافت تسهیلات ارزی از صندوق ذخیره ارزی، استفاده از خط سبز گمركی و غیره برای كارآفرینان بزرگ در این آیین نامه پیش بینی شده است.
وی همچنین از مكاتبه با شورای اسلامی شهرها برای كمك به فرهنگ سازی كار و كارآفرینی خبر داد و گفت: این شوراها می توانند با ساخت نماد و تندیس كارآفرینان، درج نام آنان در میادین، بلوارها، راه های اصلی و اتوبان ها و غیره به تقویت این فرهنگ بپردازند.
غزنوی خاطرنشان كرد: تاكنون حدود یكصد كارآفرین بزرگ كشور توسط این مجمع شناسایی شده اند و مجمع كارآفرینان در نظر دارد تا در قوانین و مقررات مربوطه نقش آفرینی داشته باشد.
به گفته وی، تاكنون سه كمیته تخصصی مرتبط با این موضوع در وزارت امور اقتصادی و دارایی ایجاد شده و تشكیل كمیته های متناظر در وزارتخانه های تعاون، كار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت نیز در دستور كار است.
به گزارش ایرنا، آبان ماه 1386 شورای عالی انقلاب فرهنگی سوم اردیبهشت را به عنوان روز ملی كارآفرینی اعلام كرد.
پارسال نیز با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیست و نهم بهمن ماه به عنوان روز «اقتصاد مقاومتی و كارآفرینی» در تقویم رسمی گنجانده شد.
اقتصام*3065*1961*
دبیر مجمع كارآفرینان در گفت و گو با ایرنا:
ثروت آفرینان بزرگ الگو می شوند
۳۰ بهمن ۱۳۹۷، ۹:۰۸
کد خبر:
83214667
تهران- ایرنا- دبیر مجمع كارآفرینان ایران گفت: آیین نامه حمایت و رتبه بندی كارآفرینان بزرگ كشور با هدف الگوسازی از این ثروت آفرینان تدوین شد.