۳۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۰۵
کد خبر: 83214766
T T
۰ نفر

كارشناس ارشد تغذيه:

آب بهترين نوشيدني صبحگاهي است

۳۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۰۵
کد خبر: 83214766
آب بهترين نوشيدني صبحگاهي است

اروميه - ايرنا - كارشناس ارشد تغذيه و بيوشيمي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي گفت: بهترين نوشيدني بعد از بيدار شدن از خواب، آب است زيرا موجب تحرك بيشتر دستگاه گوارش مي شود.

ناصر غضنفري راد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: نوشيدن آب باعث ايجاد اشتها براي صبحانه مي‌شود و علاوه بر نوشيدن آن، مي‌توان از آب ميوه تهيه شده در خانه استفاده كرد.
وي اظهار داشت: در فصل امتحانات برخلاف تصور عموم مردم كه به نوشيدني‌هاي كافئين‌دار مانند قهوه و نسكافه روي مي آورند، اين نوشيدني ها در كوتاه مدت باعث افزايش نسبي سطح هوشياري و رفع خواب آلودگي مي‌ شود ولي در دراز مدت اثر عكس دارد و به مرور از تمركز فرد مي‌كاهد.
وي با اشاره به اهميت خوردن صبحانه سالم نيز گفت: بدن براي سوخت و ساز و انجام اعمال حياتي نياز به انرژي دارد و اين انرژي به صورت مواد غذايي وارد بدن مي شود و مهمترين وعده اي كه مي‌تواند مواد غذايي مورد نياز بدن را تامين كند، صبحانه است.
وي ادامه داد: تحقيقات نشان داده افرادي كه روز خود را با صبحانه سالم شروع مي‌كنند از تغذيه سالم و سلامت جسماني برخوردارند.
وي بيان كرد: افرادي كه از خوردن صبحانه خودداري مي‌كنند از دريافت مقدار زيادي ويتامين و مواد مغذي ضروري فيبر غذايي محروم مي‌شوند كه در وعده‌هاي بعدي جبران نمي‌شود.
وي ادامه داد: خوردن صبحانه براي تنظيم قند خون لازم است و كساني كه صبحانه نمي‌خورند به دليل كاهش تدريجي قند خون فرد به سمت ريزه خواري به ويژه شيريني سوق پيدا مي‌كنند.
كارشناس تغذيه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي گفت: افرادي كه به منظور كاهش وزن، رژيم لاغري مي‌گيرند اگر صبحانه نخورند، در كاهش وزن مطلوب موفق نخواهند بود.
وي تاكيد كرد: بررسي‌ها نشان داده اگر فردي رژيم لاغري بگيرد و صبحانه سالم دريافت كند راحت تر از فردي كه بدون صرف صبحانه در صدد لاغري باشد، به نتيجه مي رسد.
غضنفري راد افزود: با نخوردن صبحانه بدن به صورت هوشمندانه به دليل كاهش دريافت انرژي ميزان مصرف انرژي بدن را كاهش داده و در برابر كاهش وزن مقاومت مي كند و فرد با حذف صبحانه در طول روز دچار گرسنگي شديد شده و در وعده بعدي (ناهار) حجم زيادي از غذاهاي پركالري و انرژي دريافت كرده و مازاد آن تبديل به چربي مي شود.
وي با اشاره به راهكارهاي ترغيب كودكان به خوردن صبحانه نيز اظهار داشت: براي افزايش اشتهاي صرف صبحانه در كودكان و دانش آموزان بايد در محتواي صبحانه تنوع ايجاد كرد.
وي ادامه داد: مي توان به جاي صبحانه سرد از غذاهاي گرم مانند خوراك عدسي به همراه تكه هاي سيب زميني و خوراكي هاي سبك نظير انواع بوراني به همراه ادويه جات مختلف استفاده كرد.
وي بيان كرد: بايد توجه داشت كه استفاده از غذاي گرم به معني خوردن غذاي مانده از وعده‌هاي قبلي (شام) به عنوان صبحانه نيست زيرا در اين صورت دانش آموز احساس سنگيني كرده و در دراز مدت دچار سوء هاضمه مي شود.
كارشناس ارشد تغذيه و بيوشيمي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان گفت: دانش آموزاني كه روز خود را با صرف صبحانه سالم شروع مي‌كنند از نظر تحصيل نسبت به ساير دانش آموزان از عملكرد بهتري برخوردارند.
وي افزود: اين كودكان انرژي بيشتري براي قدرت تمركز، يادگيري، حل مسائل و حتي بازي دارند و تغذيه نامناسب و حذف صبحانه از رژيم غذايي كودكان، روي رشد ذهني آنان تاثير منفي خواهد گذاشت.
وي در خصوص اهميت صبحانه سالم در ايام امتحانات بيان كرد: با توجه به اينكه فاصله بين شام تا صبحانه بين هفت تا هشت ساعت و بيشتر طول مي‌كشد، ضروري است دانش آموزان در تمام ايام به خصوص فصل امتحانات تغذيه مناسب و صبحانه سالم داشته باشند.
8137/7129