به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، ژنرال «پال لاكامرا» فرمانده ائتلاف آمریكایی در سوریه به تازگی به نیروهای دموكراتیك سوریه هشدار داده است در صورت ائتلاف با دمشق یا مسكو، حمایت های واشنگتن را از دست خواهند داد.
به گفته این ژنرال آمریكایی، نیروهای دموكراتیك سوریه تنها تا زمانی كه شریك واشنگتن باشند، از آموزش و تجهیز تسلیحاتی از سوی آمریكا بهره مند خواهند شد.
هشدار فرمانده نیروهای ائتلاف آمریكایی به نیروهای دموكراتیك مبنی بر دوری گزینی از مذاكره با سوریه یا روسیه، از تداوم كارشكنی واشنگتن و چالش آفرینی بر سر راه روند سیاسی در سوریه حكایت دارد.
این در حالی است كه اعلام اخیر خبر خروج نظامیان آمریكا از سوریه در كنار آمادگی كُردها برای مذاكره با دولت دمشق، امیدها را برای حل و فصل یكی از مهمترین بخش های بحران سوریه تقویت كرده بود.
**كُردهای سوریه و چالش های گفت و گو با دولت
بخشی از كُردهای سوریه كه در سال های اخیر در چارچوب نیروهای دموكراتیك و زیر حمایت آمریكا، جنگ علیه داعش را در مناطق شمال و شمال شرقی كشور پیش برده اند، اكنون و در آستانه شكست كامل تروریست های تكفیری، گفت و گو و مذاكره با دمشق را گزینه ای منطقی می دانند.
هشدار لاكامرا در حالی مطرح شده است كه بر اساس برخی منابع، نیروهای دموكراتیك سوریه اخیرا از تمایل خود برای مذاكره با دولت سوریه خبر داده و برای حفاظت از «منطقه امن» احتمالی زیر نظارت جامعه بین المللی در شمال شرقی سوریه اعلام آمادگی كرده بودند.
كردهای سوریه طی یك سال اخیر از عدم همراهی با دمشق و در واقع همپیمانی با آمریكا آسیب دیده اند. تحركات آمریكا و حساسیت های تركیه بر فعالیت گروه های مسلح كُردی به ویژه «یگان های مدافع خلق» درگیری هایی را در مناطق شمال غربی چون «عفرین» رقم زد و مردم مناطق كُردنشین را با مشكلاتی جدی مواجه كرد.
حمایت های آمریكا از كُردهای سوریه سال ها است گفت و گوهای ضروری میان كُردها با دولت مركزی را ناممكن كرده است. این در حالی است كه كُردهای سوریه بخشی جدایی ناپذیر از جامعه این كشورند و امنیت و تامین منافع آنان مانند دیگر گروه های سوری در گروی احیای سوریه واحد و یكپارچه است.
از دید ناظران و آگاهان به مسایل منطقه، گفت و گو میان كُردها و دمشق از جمله ضرورت های جدی احیای ثبات و یكپارچگی در كل سوریه است؛ مساله مهمی كه در كنفرانس امنیتی مونیخ مورد اشاره مقام های سیاسی روسیه و ایران قرار گرفت.
«سرگئی ورشینین» معاون وزیر خارجه روسیه در كنفرانس امنیتی مونیخ تاكید كرد كه اوضاع منطقه شمال شرق سوریه پس از خروج نیروهای آمریكایی باید با مذاكره دمشق و كُردهای سوری حل شود.
تا زمانیكه كُردهای سوریه به جای مذاكره با دمشق بر همپیمانی با آمریكا تكیه كنند، نه تنها به امنیت به عنوان بنیادی ترین نیاز خود دست نخواهند یافت، بلكه با تشدید حساسیت های امنیتی تركیه، حاكمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه را هم در معرض آسیب قرار خواهند داد.
** مصرف تبلیغاتی خروج نیروهای آمریكایی از سوریه
روزهای پایانی سال گذشته میلادی یعنی اواخر آذرماه بود كه «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریكا از تصمیم قطعی خود برای خروج نظامیان آمریكایی از سوریه در صورت شكست كامل داعش خبر داد.
بنابر اعلان رسانه های آمریكایی، اكنون روستای «باغوز» در كرانه شرقی رود فرات و در نزدیكی مرز عراق و سوریه به عنوان آخرین منطقه زیر سلطه داعش، در آستانه آزادسازی است و انتظارها برای آغاز خروج نیروهای آمریكایی رو به پایان.
اگرچه ادعای چند روز پیش ترامپ مبنی بر اعلام قریب الوقوع شكست كامل داعش هنوز محقق نشده و پیشروی نیروهای دموكراتیك به خاطر حضور غیرنظامیان به كندی پیش می رود، ولی جهان در انتظار اعلام برنامه واشنگتن برای خروج نظامیان آمریكایی است.
این در حالی است كه تحركات اخیر آمریكا در مناطق شمالی سوریه، چشم اندازی متفاوت از معادلات مورد انتظار درسوریه (پس از خروج 2000 نظامی آمریكایی) پیش روی ناظران قرار می دهد.
این روزها خبرهایی مبنی بر تلاش واشنگتن برای استقرار سامانه ای موشكی در محل های حضور نظامیان آمریكایی در سوریه منتشر شده است. نیروهای دمكراتیك سوریه و كُردها هم به صراحت از گفت و گو با دولت سوریه یا حتی روسیه بازداشته می شوند.
تحركات مشكوك واشنگتن در بخش های شمالی سوریه، مانند استخوانی تیز و شكسته است كه ترمیم زخم سوریه را به تعویق می اندازد.
فاصله زیاد میان حرف و عمل ترامپ نشان می دهد حتی خبر خارج كردن نیروهای آمریكایی از سوریه برای او مصرف تبلیغاتی دارد و در چارچوب تلاش برای تحقق وعده های انتخاباتی تفسیر می شود.
ترامپ طی دو سال گذشته تلاش كرده به رغم تحمیل هزینه های غیر منطقی بسیار به دولت، بر تن همه وعده های انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند. خروج از پیمان اقلیمی پاریس، خروج از پیمان همكاری ترانس-پاسیفیك، خروج از برجام، مقابله با ورود مهاجران، لغو قانون بیمه درمانی اوباما و ... همگی در راستای تحقق وعده های انتخاباتی او انجام گرفته است.
در همین راستا به نظر می رسد ترامپ با خروج نظامیان آمریكایی از سوریه كه اسباب نگرانی اروپایی ها را فراهم كرده است، اهداف تبلیغاتی را پیگیری می كند، در حالی كه از اهداف زیاده خواهانه خود در این كشور چشم پوشی نكرده و با تداوم بی ثباتی در سوریه، منافع بلندمدت تری را دنبال می كند.
پژوهش**9275**9279
تهران- ایرنا- تلاش واشنگتن برای جلوگیری از مذاكره و ائتلاف نیروهای كُردی با دمشق، مانند استخوان لای زخمی است كه حتی در صورت پاكسازی سوریه از تروریسم تكفیری و خروج نظامیان آمریكایی، چشم انداز پایان بی ثباتی در این كشور را در هاله ای از ابهام فرو می برد.