به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از نشنال اینترست، چه كسی می دانست كه كارزار انتخابات ریاست جمهوری 2020 میلادی آمریكا واقعا در كنفرانس سالانه امنیتی مونیخ آغاز خواهد شد؟ 'جو بایدن' معاون سابق رئیس جمهوری آمریكا اعلام كرد: ما بر می گردیم، تردید نكنید'. او در ظاهر به نقش رهبری آمریكا در صحنه بین المللی اشاره داشت اما دشوار بود كه این حرف را حامل پیام دیگری تفسیر نكنیم به این معنی كه خود او در واشنگتن باز خواهد گشت این بار به عنوان نامزد دمكراتی كه ترامپ را شكست خواهد داد. بایدن تمام سیاست های ترامپ را به عنوان شرمساری مردود دانست و او را در هر زمینه ای از سیاست های آب و هوایی تا جنگ های تجاری مورد انتقاد قرار داد. پیام او روشن بود: پس از یك دوره فترت چهار ساله، نظام سابق احیا خواهد شد.
از سوی دیگر ، 'مایك پنس' معاون رئیس جمهوری آمریكا كه از اعضای شاخه تندروی حزب جمهوریخواه است، گفت كه همه چیز رو به راه است. او كه تازه خود را از نشست شكست خورده در ورشو به مونیخ رسانده بود و نتوانست متحدان اروپایی را به پیوستن به نبرد ضد ایرانی متقاعد سازد، در مونیخ تلاش كرد تا ترامپ را به عنوان تقویت كننده اتحاد ناتو ترسیم كند؛ هدفی كه خود ترامپ گفته هیچ علاقه ای به آن ندارد.
تعلیق 'پیمان نیروهای هسته ای میان برد' (INF) چنانكه ترامپ انجام داده است، نه تنها به امنیت اروپا كمكی نمی كند بلكه آن را تضعیف خواهد كرد.
ترامپ معتقد به ائتلاف های دائمی نیست بلكه به «سیاست واقع گرایانه» اعتقاد دارد. اما پنس تلاش كرد تا شكل جدیدی از ترامپ را ارائه دهد: وی گفت كه آمریكا تحت رهبری ترامپ یك بار دیگر رهبری جهان آزاد را به دست گرفته است. ترامپ، به بیان دیگر یك ریگان جدید است.
تردید است كه اروپایی ها چیزی از این حرف ها توسط بایدن و پنس را باور كرده باشند. ترامپ به روند دور شدن آمریكا از اروپا كه در دولت باراك اوباما آغاز شد، شدت بخشیده است. اوباما از اینكه رهبری یك ائتلاف ناتو در حمله به لیبی در مارس 2012 را در دست گرفته بود ابراز تاسف كرد. او بعدها این اقدام را 'بدترین اشتباه' ریاست جمهوری خود نامید. اما اوباما برخلاف ترامپ هیچگاه بطور علنی اظهارات تحقیركننده یا اهانت آمیزی علیه اروپا بیان نكرد.
البته اروپایی هم بخوبی در حال خراب كردن كار خودشان هستند.
'آنگلا مركل' صدراعظم آلمان در سخنان پرشوری در مونیخ از غرب دفاع كرد اما گزارش های بعدی حاكی است كه آلمانی ها نمی توانند ارتش خود را سر پا نگاه دارند. اگر 'برگزیت' سخت روی دهد اروپا از لحاظ سیاسی و اقتصادی بیشتر تضعیف خواهد شد. آلمان ممكن است كه شروع به نگاه به شرق به جای غرب كند.
در این ارتباط تنش ها بین واشنگتن و برلین بر سر خط لوله گاز جنجالی 'نورد استریم 2' كه مركل به شدت از آن دفاع می كند، در حال افزایش است. فرانسه و دیگر كشورها نگران هستند كه این پروژه موجب تقویت روابط آلمان با روسیه به قیمت تضعیف حمایت اروپا از اوكراین شود.
مركل از طرفداران حفظ روابط سیاسی با مسكو است. او در مونیخ گفت: احمقانه است كه پیامدهای ژئوپلتیك پروژه نورداستریم را در نظر نداشته باشیم: قطع مجاری ارتباط سیاسی با روسیه نیز اشتباه است. نفع ژئوپلتیك اروپا در توقف همه روابط با روسیه نیست.
در پایان گزارش نشنال اینترست آمده است: صرفنظر از اینكه بایدن یا پنس چه بگویند، اروپا می داند كه بطور فزاینده ای تنها شده است و باید به خودش متكی باشد.
كنفرانس مونیخ هیچ سیاست یا شكاف جدید فرا آتلانتیكی ایجاد نكرد بلكه آنها را عیان ساخت.
اروپام**1078**2040
تهران - ایرنا - پایگاه خبری آمریكایی نشنال اینترست با اشاره به اختلافات موجود میان مقامات آمریكایی و اروپایی تاكید كرد كه این كنفرانس نمایش افول غرب بود.