۳۰ بهمن ۱۳۹۷، ۲۲:۰۰
کد خبر: 83215827
T T
۰ نفر
جاي خالي كه با هيچ چيز پر نمي شود

ايلام- ايرنا -13 جمادي‌الثاني مصادف با سالروز وفات'ام البنين' همسر حضرت علي(ع) و مادر حضرت ابوالفضل العباس شير زن صدر اسلام، روز تكريم مادران و همسران شهدا نام گذاري شده است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، همسران و مادران شهدا، زناني هستند كه دلهاي بسيار بزرگي دارند، دلهايي به بزرگي اقيانوس آبي كه گم گشته خويش را در هر صداي در و هر زنگ تلفن و در هر سلامي مي جويند، چشم مي گردانند و جاي خالي عزيزشان را مي بينند ...
مادران و همسران شهدا زنان صبور و مقاوم و بزرگي هستند كه وصف مقاومت و صبوريشان كوه را تكان مي دهد زيرا در برابر دلتنگي و بي تابي فرزندان كوچكشان با عشق براي حفظ آرامش وجودي آنان جاي خالي همسرانشان را پر مي كنند.
اين روز تكريم مادراني است كه به نداي پير و مراد خود، حضرت امام خميني (ره) در زمان جنگ لبيك گفته اند و در هشت سال حماسه دفاع مقدس با تشويق همسران و فرزندان برومند خود با دلهايي به وسعت آسمان مردان خود را روانه جنگ با دشمن كردند تا اين سرزمين از چنگال اهريمن در امان بماند و آزاديش حفظ شود.
بي گمان اگر ايثار و شهامت، شجاعت، صبر و استقامت اين شير زنان ايران زمين نبود، خدا مي­دانست چه بر سر نهال نو پاي انقلاب مي آمد، اين دلاور زنان بودند كه فرزندان جوان و نوجوان خود را براي خط مقدم جبهه آماده مي كردند و براي دفاع از ولايت سينه سپر مي كردند تا يك وجب از خاك مقدس اين سرزمين در دست دشمن نيفتد.
شيرزناني كه در پشت جبهه مايه دلگرمي همسران و فرزندان خود بودند كه آنان با خيالي آسوده به مصاف دشمن بروند و عزت ميهن را با نثار جان خود حفظ كنند.
بي گمان اين زنان با تاسي از حضرت ام البنين (س) بانوي ايثاگري كه اگر چه خود در دشت كربلا حضور نداشت، اما عطر ايمان، نگاه ولايتمدار، تفكر حسيني و شجاعت ايثارگري را در تربيت فرزندانش نشاند كه فرزندان رشيدش براي هميشه نام آور و قهرمان كربلا شدند و تا قيام قيامت نام و خاطره دلاوريشان در اذهان باقي خواهد ماند.
مادران و همسران شهدا انقلاب اسلامي همانند ام البنين (ع) در طول 8 سال دفاع مقدس حماسه هاي جاويدي ساختند و با صبر و استقامت خود دشواريها را تحمل كردند و با صبوري و مقاومت جانانه در حفظ عزت اين نظام كوشيدند
بي گمان اگر تلاش و همت همسران شهدا در تربيت فرزندانشان نبود امروز بسياري از اين بچه ها مايه مباهات و افتخار كشور در كسوت هاي پزشكي و مهندسي و علمي و ... نبودند.
گرمي

شمه اي از زندگي نامه حضرت ام البنين(ع)
پس از شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) ، علي بن ابي‏طالب(ع) برادرش عقيل را ـ كه آشنا به علم نسب‏ شناسي عرب بود ـ فرا خواند و از او خواست كه برايش همسري از تبار دلاوران برگزيند. عقيل، فاطمه كلابيه را براي حضرت برگزيد كه قبيله و خاندانش، بني كِلاب، در شجاعت بي ‏مانند بودند، و حضرت علي (ع) نيز اين انتخاب را پسنديد.
اولين روزي كه ام البنين پا در خانه علي (ع) گذاشت، حسن و حسين (ع) مريض بوده و در بستر افتاده بودند. عروس تازه ابوطالب، به محض آن‏كه وارد خانه شد، خود را به بالين آن دو عزيز عالم وجود رسانيد و هم‏چون مادري مهربان به دلجويي و پرستاري آنان پرداخت.
فاطمه كلابيه، بعد از گذشت مدتي از زندگي مشترك با علي (ع)، به اميرالمؤمنين پيشنهاد كرد كه به جاي «فاطمه»، كه اسم قبلي و اصلي وي بوده، او را ام البنين صدا زند تا فرزندان حضرت زهرا (ع) از ذكر نام اصلي او توسط پدرشان، به ياد مادر خويش، فاطمه زهرا (ع) نيفتند و در نتيجه، خاطرات گذشته، در ذهن آن‏ها تداعي نگردد و رنج بي‏مادري آن‏ها را آزار ندهد.
ام ‏البنين بر آن بود كه، در زندگي جاي خالي حضرت زهرا (ع) را براي فرزندان ايشان پر كند؛ مادري كه در اوج شكوفايي پژمرده شد. فرزندان فاطمه زهرا (ع) در وجود اين بانوي پارسا، مادر خود را مي ‏ديدند و رنج فقدانِ مادر را كمتر احساس مي كردند.
*ويژگي هاي بارز حضرت ام البنين(ع)
از ويژگي‏ هاي بسيار مهم ام البنين، توجه به زمان و مسائل مربوط به آن است. وي پس از واقعه عاشورا، از مرثيه ‏خواني و نوحه‏ سرايي استفاده كرده تا نداي مظلوميت كربلاييان را به گوش نسل‏ هاي آينده برساند. ايشان هر روز به همراه پسرِ حضرت عباس(ع) ، عبيداللّه‏ كه همراه مادرش در كربلا حضور داشت و سند زنده‏اي براي بيان وقايع عاشورا بود، به بقيع مي‏ رفت و نوحه مي‏خواند.
ام البنين(س) بانويي شجاع بود و داراي فضائلي همچون صبر، ولايت مداري، فداكاري و... آنچنان كه هم نزد اهل بيت (ع) گرامي بود و هم الگويي شد براي زنان و مادران در طول تاريخ.
همانگونه كه احترام ام البنين به خاطر رشادت ها، جان فشاني، و دلاور پروي هايش بر ما لازم است، تكريم و احترام كساني كه فرزنداني رشيد در دامن خود پرورش داده و تقديم اسلام كردند نيز لازم و ضروريست.
از ويژگي هاي بسيار مهم اشعار امّ البنين، توجه به رويدادهاي سياسي زمان و مسائل مربوط به آن است. وي پس از واقعه عاشورا با استفاده از هنر مرثيه خواني و نوحه سرايي، توانست نداي مظلوميت و حق طلبي حماسه آفرينان كربلا را به گوش نسل هاي آينده برساند و مردمان غفلت زده را بيدا سازد.
باشد كه همه همسران و مادران شهيد كه با تاسي از اين بانوي بزرگوار عزيزان خود از دست داده اند روز قيامت با ايشان و فاطمه زهرا(س) محشور شوند.
7177/6034