۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۲۷
کد خبر: 83216204
T T
۰ نفر

مشكلات نتانياهو و اتهامات وي عليه لهستان

۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۲۷
کد خبر: 83216204
مشكلات نتانياهو و اتهامات وي عليه  لهستان

تهران - ايرنا - انديشكده كارنگي آمريكا در مطلبي نوشت: اتهامات بنيامين نتانياهو نخست وزير اسراييل به لهستان در خصوص همكاري اين كشور با نازي ها در جريان هولوكاست مي تواند احساسات يهودي ستيزانه را در اروپا افزايش دهد.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا، 'جودي دمپسي' از اعضاي ارشد اين انديشكده پرنفوذ آمريكايي در مطلبي با عنوان 'مسبب خرابي يك نشست: اسرائيل، لهستان و گذشته' افزود: 'بنيامين نتانياهو' نخست وزير اسرائيل با متهم كردن لهستان در همكاري با نازي ها در حادثه هولوكاست (ماجراي قتل عام يهوديان در جريان جنگ جهاني دوم توسط نازي ها) هيچ گام مثبتي براي خودش و اسراييل برنداشت.
در ادامه مطلب درج شده در اين سومين انديشكده پرنفوذ جهان آمده است: با توجه به رسوايي هاي اخير مالي كه او با آن دست به گريبان است و با توجه به انتخابات مجدد پيش رو، نتانياهو با مشكلات بسياري روبرو مي شود.
شايان ذكر است او بارها و بارها از سوي اتحاديه اروپا به دليل گسترش شهرك هاي غير قانوني صهيونيست نشين در اورشليم شرقي و كرانه باختري رود اردن مورد انتقاد قرار گرفته است. چنين سياست هايي، اگر غيرممكن نكند، دستكم راه حل دو جانبه مساله اسرائيل و فلسطين را تضعيف مي كند. از طرفي با حمايت بي قيد وشرط دولت 'دونالد ترامپ'، نتانياهو توانسته به لحاظ سياسي هرآنچه مي خواهد در كرانه باختري انجام دهد.
وي همچنين با پشتيباني گروه 'ويشگراد يا V4 (يك گروه فرهنگي و سياسي در اروپاي مركزي با عضويت 4 كشور جمهوري چك، مجارستان، لهستان و اسلواكي است كه سال 1991 براي گسترش همكاري‌هاي نظامي، فرهنگي، اقتصادي و انرژي تأسيس شد)، به ويژه بر ورشو (پايتخت لهستان) و پراگ (پايتخت جمهوري چك) براي بلوكه كردن اقدامات شديد اتحاديه اروپا عليه سياست هاي اسرائيل مقاومت مي كند.
اما نتانياهو در كمال بهت و ناباوري لهستان، اين كشور را كه ميزبان نشستي در خصوص مسائل خاورميانه بود را تحقير كرد.
وي جدا از دير رسيدن به نشست و تغيير محل نشستن خود در اين همايش كه ميزبان لهستاني فقط مي تواند چنين كاري انجام دهد، با اظهارات خود در مورد نقش لهستان در هولوكاست سبب ناراحتي مقامات اين كشور شد.
نتانياهو گفت: 'لهستان با آلماني ها' در طول هولوكاست همكاري كردند. 'يسرائيل كاتس' سرپرست وزارت خارجه اسرائيل هم در اورشليم پس از اظهارات نتانياهو گفت: 'لهستاني‌ها از نوزادي يهودستيزي را با شير مادرانشان مي‌مكند'. اين اظهارات براي دولت لهستان خيلي سنگين بود.
'ماتئوش موراويه ‌تسكي' نخست وزير لهستان از اين سخنان به شدت خشمگين شد. او در گفتگو با خبرنگاران سخنان كاتس را 'سزاوار سرزنش، غيرقابل قبول و نژادپرستانه' خواند و گفت: اين يك نمونه نژادپرستي ضد لهستاني است.
نتيجه اين تنش هاي لفظي آن بود كه لهستان و پس از آن چك، از شركت در نشست ويشگراد در اسرائيل در روزهاي 18-19 فوريه (29 و 30 بهمن) كه قرار بود در اورشليم برگزار شود، خودداري كردند.
لغو شركت در اين نشست در راستاي منافع اسرائيل نبود. چراكه در طول چند سال گذشته، روابط بين اسرائيل و V4 عميق تر شده است. اما آنچه هنوز هم آنها را به هم نزديك نگه مي دارد، ديدگاه هاي مشترك اين كشورها در خصوص سياست هاي اتحاديه اروپا در مورد مهاجرت، وضعيت اورشليم، امنيت، ادراكات تهديد و آنچه از روند صلح باقي مانده است.
علاوه بر اين، سياست هاي ملي گرايانه نتانياهو، محدود كردن سازمان هاي غير دولتي و ديدگاه كلي وي نسبت به سياست ها و ارزش هاي ليبرال اتحاديه اروپا با اكثر كشورهاي اروپايي هاي مركزي نزديكي دارد.
علاوه بر اين، پارلمان هاي چك و مجارستان از شهرك سازي هاي غيرقانوني اسرائيل حمايت كرده اند. اين دو كشور با صدور بيانيه اي مشترك، تلاش اتحاديه اروپا براي محكوميت انتقال سفارت ايالات متحده به اورشليم را بلوكه كردند. دولت هاي عضو گروه ويشگراد اغلب در مورد مسائل مربوط به اسرائيل و فلسطين از راي گيري در مجمع عمومي سازمان ملل متحد خودداري مي كنند. به طور خلاصه، ويشگراد به خصوص ورشو و پراگ، همواره در به چالش كشيدن سياست هاي اتحاديه اروپا نسبت به اسرائيل، با يكديگر هماهنگ بوده اند.
در مورد همكاري هاي اقتصادي، كشورهاي عضور ويشگراد با انتقال فناوري اسرائيل به كشورهايشان همكاري هاي اقتصادي خود را بسيار گسترش داده اند و در قبال آن نيروي كار ارزان قيمت خود را به اسرائيل مي فرستند. با اين همه، گروه ويشگراد تاكنون نسبت به حمايت اتحاديه اروپا از توافق هسته اي با ايران تخطي نكرده اند و در راستاي اقدامات اتحاديه اروپا گام برداشته اند.
لذا با توجه به روابط ويژه كشورهاي V4 با اسرائيل و نقش آنها در اتحاديه اروپا، انتقاد آشكار نتانياهو از لهستان گيج كننده است.
هرچند شايد يكي از دلايلي كه نتانياهو اين اتهامات را به لهستان وارد كرد، در راستاي تلاش هاي وي براي راي آوردن در انتخابات بعدي باشد، اما آيا اين اتهامات مي تواند سياست هاي لهستان را نسبت به اسرائيل در اتحاديه اروپا تغيير دهد؟ و در مورد تاثيرات بعدي اين اظهارات در لهستان و روابط آن با جامعه يهودي چه؟
يوجينيز سمولار' از مركز روابط اروپايي در ورشو در اين خصوص گفت: 'يهوديان هنوز در اينجا احساس امنيت مي كنند. هرچند سخنان يهودي ستيزي به خصوص در اينترنت وجود دارد و من در مورد تاثير آن نگرانم. اما نگاه كنيد و ببينيد در فرانسه چه اتفاق افتاده است. در آنجا، حملات فيزيكي به يهوديان افزايش يافته و در انگليس وضعيت از اين هم بدتر است و يهودي ستيزي در حال تبديل شدن به پديده اي خطرناك در گفتمان سياسي اين كشور به خصوص در حزب كارگر كه حزب مخالف دولت كنوني است بدل شده است.
در نهايت فارغ از اتهامات نتانياهو و كاتس، اين مرافعه بر سر گذشته است. اين دعوا بر سر چگونگي مقابله با هولوكاست است كه سنت يهود و مسيحيت را نابود كرد. اين سنت پيش از نابودي در تمام چارچوب ها، همزيستي اين افراد را تا سال 1938 در اروپا شكل داد. اما حالا با گذشت سالهاي طولاني از حادثه هولوكاست، اظهارات تند و تيز و دستاويز قرار دادن گذشته، كار چنداني براي آنچه امروزه در ميان جوامع يهودي در بسياري از كشورهاي اروپايي در حال رخ دادن است انجام نمي دهد.
'بنياد كارنگي يكي از تأثير گذارترين بنيادهاي ايالات متحده است كه در سال 1911 توسط 'اندرو كارنگي' براي حمايت از توسعه دانش تأسيس گرديد. رياست اين بنياد بر عهده 'وارتان گريگوريان' فعال علمي ايراني تبار مي‌باشد'. اين بنياد آمريكايي اكنون سومين انديشكده تاثيرگذار جهان است.
اروپام**7276 ** 1546