به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی ، سلیمان سویلو در ششمین نشست وزرای كنفرانس روند بوداپست در استانبول، سیاست اروپا در قبال بحران مهاجرت را ضعیف دانست و افزود: بیش از 16 هزار و 520 مهاجر غیرقانونی نزدیك به دوماه گذشته در تركیه دستگیر شدند و پارسال نیز بیش از 28 هزار مهاجر غیرقانونی در تركیه دستگیر شدند.
وی یادآورشد: سیاستهای فعلی كه در دوران بعد از جنگ سرد برای جلوگیری از مهاجرتها اتخاذ شد و اروپا هنوز تحت تاثیر آن قرار دارد را باید اصلاح و بهروز كرد.
وزیر كشور تركیه گفت كه دوره ای وجود نداشته كه در آن مهاجرت صورت نگرفته باشد و از این به بعد نیز وجود نخواهد داشت لذا به جای تلاش برای ممانعت از مهاجرت در صدد مدیریت آن باشیم و اقدامات انجام گرفته در دنیا در این زمینه بسیار كمتر از پتانسیل موجود است.
سویلو، رشد نژادپرستی و تبعیض را مانعی در مقابل رویكرد مثبت دولتها بیان كرد و گفت: اتحادیه اروپا باید در این مورد نیز تدابیری بیندیشد و گام های مناسبی در راستای ارزش های مدنی با مدیریت موج مهاجرت و استفاده از آن و حفظ یكپارچگی در عین وجود تفاوتها بردارد.
به گفته وزیر كشور تركیه بیش از 3 میلیون و 644 هزار پناهجوی سوری نیز در این كشور حضور دارند.
به گزارش ایرنا ، كمیسیون اتحادیه اروپا اواخر اسفند 96، پیشنهاد بسته جدیدی برای حمایت از پناهجویان به مبلغ سه میلیارد یورو را به تركیه ارائه كرد كه پرداخت این بسته حمایتی در جلسه ماه میلادی گذشته سران اتحادیه اروپا به تصویب رسید.
اتحادیه اروپا پیش از این و در سال 2016 ارائه بسته حمایتی سه میلیارد یورویی را به تركیه تصویب كرده بود كه بنا به اعلام مقامات تركیه، تاكنون تنها 850 میلیون یورو از این مبلغ پرداخت شده است.
حدود چند ماه پیش نیز اتحادیه اروپا اعطای یك كمك سه میلیارد یورویی جدید به تركیه را برای جلوگیری از مهاجرت پناهجویان به اروپا تصویب كرد.
سواحل تركیه در دریای مدیترانه و به خصوص دریای اژه مابین تركیه و یونان از جمله معابر دریایی انتقال پناهجویان و از محل های عبور غیرمجاز و پرمخاطره مهاجران به سمت اروپا و یونان محسوب می شود.
انتقال مهاجران به سمت اروپا در مسیرهای دریایی با استفاده از قایق ها و تجهیزات غیراستاندارد انجام می شود.
انتقال مهاجران غیرقانونی به اروپا توسط گروه های قاچاق انسان انجام می شود كه با مخاطره غرق شدن در آب دریا و نیز گرفتار شدن در دست قاچاقچیان انسان و دزدان دریایی همراه است.
نیروهای ژاندارمری، گارد ساحلی و یگان های مرزی تركیه در سال جاری میلادی برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی در سراسر این كشور، اقدامات وسیعی را آغاز كرده اند كه همچنان ادامه دارد.
بر اساس قرارداد بین تركیه و اتحادیه اروپا كه در سال 2016 میلادی به امضا رسید، مقرر شده است كه تركیه جلوی مهاجرت پناهجویان به سمت اروپا را بگیرد.
خاورم**1211
تهران - ایرنا - وزیر كشور تركیه با بیان اینكه سیاست اروپا در قبال بحران مهاجرت ضعیف است تاكید كرد كه باید در این زمینه اصلاحات انجام دهند.