به گزارش ايرنا، در حالي كه وزراي خارجه كشورهاي عضو اتحاديه اروپا طي جلسه روز دوشنبه در بروكسل، با درخواست رئيس جمهوري آمريكا براي بازگرداندن شهروندان داعشي بازداشت شده در سوريه به خاك خود، مخالفت كرده اند، وزير كشور آلمان گفت اين كشور مي تواند براي پذيرش اين افراد شروط سخت بگذارد.
به گفته وي در صورتي كه هويت اين افراد كاملا شفاف باشد و هيچ خطر امنيتي براي آلمان نداشته باشند، دولت اين كشور مي تواند آنها را بپذيرد.
«هورست سيهوفر» تاكيد كرد اين اقدام در هر حال بايد با شروط ويژه انجام گيرد و تمام مسائل بايد با جزئيات در محل و پيش از سوار شدن اين افراد به هواپيما روشن شود.
وي با بيان اين كه سرنوشت كساني كه پيشتر عضو گروه تروريستي داعش بوده اند نبايد نامشخص بماند افزود: بايد براي هر كسي دقيقا مشخص شود كه روند رسيدگي به اتهامات وي در آلمان چگونه پيش رفته است.
روز گذشته وزير دفاع آلمان در گفت وگو با نشريه 'بيلد' بر لزوم بازگرداندن تروريست هاي آلماني از سوريه و محاكمه آنها در اين كشور تاكيد كرد.
«اورسولا فون درلاين» افزود: به عنوان شهروندان آلماني مسئوليت داريم كه تروريست ها را به آلمان آورده و در اينجا محاكمه كنيم.
وي در خصوص امكان محاكمه تروريست هاي داعش افزود: اين موضوع دو جنبه دارد، از يك سو نمي خواهيم اين افراد آزادانه به كشور بازگردند و در واقع قصد پذيرش مجدد آنها را نداريم، از سوي ديگر براي جناياتي كه آنها در سوريه و عراق مرتكب شده اند، شاهد و مدركي وجود ندارد، از اين رو عليه آنها نمي توان اقامه دعوا كرد.
به گفته سخنگوي نيروهاي دموكراتيك در شمال سوريه تا كنون 1300 اسير خارجي داعش، به غير از اسراي عراقي اين گروه، به اسارت نيروهاي دموكراتيك كرد سوريه درآمدهاند. تعدادي از اعضاي خارجي داعش در حين جنگ كشته شده و برخي خود را تسليم كردهاند.
ترامپ شنبه در توييتي از 'آلمان، فرانسه، انگليس و ديگر متحدان اروپايي' آمريكا خواست تا اين افراد را تحويل بگيرند وگرنه 'مجبور خواهيم شد كه آنان را رها كنيم.'
اين در حالي است كه كشورهاي مانند انگليس و هلند از جمله مخالفان اصلي پذيرش اين اعضاي پيشين داعش هستند.
اروپام**6143**1908
تهران - ايرنا - پذيرش اعضاي پيشين گروه تروريستي داعش علاوه بر آن كه موضوعي اختلاف برانگيز بين مقام هاي كشورهاي اروپايي است، در داخل اين كشورها نيز به چالشي جدي براي سياستمداران تبديل شده است.