۱ اسفند ۱۳۹۷، ۲۳:۳۱
کد خبر: 83217158
T T
۰ نفر
ميزگرد خبري ايرنا موجب تصويب مصوبه ستاد بحران مهاباد شد

مهاباد - ايرنا - برگزاري ميزگرد خبري با عنوان «بحران هاي ناشي از تجاوز به حريم رودخانه مهاباد» در دفتر ايرنا برگزار و موجب تصويب مصوبه اي در جلسه ستاد بحران مديريت اين شهرستان براي شناسايي نقاط بحراني اين رودخانه جهت جلوگيري از خطرهاي احتمالي ناشي از سيلاب شد.

به گزارش ايرنا، معاون برنامه ريزي فرماندار مهاباد روز چهارشنبه در جلسه ستاد مديريت بحران اين شهرستان كه با حضور روساي كميته هاي 14 گانه اين ستاد برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اينكه رودخانه مهاباد و حريم و بستر آن به امور آب اين شهرستان ارتباط دارد بايد هرگونه تجاوز و تصرفي كه در حريم آن توسط افراد حقيقي و حقوقي انجام پذيرفته است را شناسايي و در جهت رفع اين تصرف ها اقدام كرد.
خشايار صنعتي تاكيد كرد: اين اداره در صورت لزوم بايد به لحاظ حقوقي وارد عمل شود و اگر نهاد دولتي نيز در تصرف هاي حريم اين رودخانه دخيل است، اعاده دادخواست كنند و حتي نسبت به تخريب سازه هاي غير مجاز در اين حريم اقدام كنند.
وي اضافه كرد: امور آب بايد با هماهنگي و همكاري ساير دستگاه هاي اجرايي نقاط بحراني رودخانه مهاباد و «يرغو» را شناسايي كرده و در اسرع وقت يك راه حل موقت براي خارج ساختن اين رودخانه ها از شرايط فعلي كنند.
صنعتي با بيان اينكه در صورت نياز دادستاني هم بايد در اين امر دخالت كند، افزود: در بحث بستر رودخانه نيز بايد مناطقي كه ممكن است خطرساز باشد، شناسايي و اقدام به لايروبي شود.
وي با اشاره به وظايف و عملكرد ستاد مديريت بحران اين شهرستان نيز اظهار داشت: متاسفانه اعضاي اين ستاد تاكنون برنامه خاصي ارايه نكرده اند در حالي كه اقدامات اين ستاد بايد پيش از بروز بحران ها انجام گيرد.
معاون برنامه ريزي فرماندار مهاباد با بيان اينكه ِصرف ارايه گزارش هاي ماهانه از سوي اعضاي اين ستاد هرگز نمي تواند راه گشاي وظايف آن باشد، گفت: مخاطره هايي كه ممكن است در سطح اين شهرستان بحران زا باشد بايد توسط اعضاي اين ستاد مورد مطالعه و بررسي قرار بگرد و راهكارهاي عملياتي براي آن ارايه شود.
وي تاكيد كرد در همين راستا كميته اي نيز در سطح شهرستان تشكيل خواهد شد تا نقاط بحراني را شناسايي كنند.
به گزارش ايرنا رودخانه مهاباد كه از وسط شهر مهاباد عبور مي كند، به خاطر تجاوزهاي گسترده به حريم و بستر آن محدود شده و ديگر شرايط عبور و انتقال آب با حجم استاندارد در آن وجود ندارد؛ پديده اي كه با بروز احتمالي سيلاب به يك بحران تبديل مي شود.
در همين راستا دفتر ايرناي مهاباد اخيرا اقدام به تشكيل ميزگردي با حضور كارشناسان و مسوولان ذيربط براي بررسي وضعيت اين رودخانه كرد كه معاون برنامه ريزي فرماندار مهاباد نيز يكي از حاضران در اين ميزگرد بود.
در انتهاي اين ميزگرد مسوولان اين شهرستان به اين نتيجه رسيدند كه لايروبي و پاكسازي بستر رودخانه مهم ترين راهكار كوتاه مدت براي جلوگيري از بحران سيلاب مي تواند باشد و اين كار بايد با همكاري ارگان هاي مختلف و اعتبارات شهرستان و استاني با توجه به حساسيت موضوع صورت گيرد.
راهكار مسوولان مهاباد براي بلند مدت نيز جلوگيري از هرگونه عمليات ساخت و ساز در مناطق بالادستي و پايين دستي حريم رودخانه مهاباد بود كه اين كار نيز تنها با همكاري و هماهنگي دستگاه هاي اجرايي مي تواند به نحو احسن صورت گيرد.
طبق دبي 25 ساله، رودخانه مهاباد بايد ظرفيت عبور 376 مترمكعب آب در ثانيه را داشته باشد كه هم اكنون اين مقدار به 80 متر مكعب يعني نزديك به يك پنجم آن كاهش يافته است.
آخرين رهاسازي آب با حجم زياد در سال 1395 و به ميزان 116 متر مكعب بود كه در آن در برخي نقاط آب وارد معابر و خيابان ها و حتي بوستان ها شده و مشكلاتي را در سطح شهر در مسير رودخانه ايجاد كرد.
اجراي طرح هاي عمراني مختلف، تعريض خيابان ها و فضاهاي سبز، واحدهاي مسكوني متعدد، بوستان ها و حتي واحدهاي تجاري بزرگ در حاشيه و حريم رودخانه مهاباد موجب شده تا گلوگاه هاي آن هر روز تنگ تر از ميزان تعيين شده باشد به طوري كه در برخي نقاط عرض رودخانه به كمتر از 10 متر رسيده است.
6185/3072