به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ايرنا از مسكو، براساس خبرهاي منتظر شده گويا ناو موشك انداز دونالد كوك از ساعت 17 ديروز به وقت مسكو بارديگر وارد درياي سياه شده است تا مقابل روس ها به قدرت نمايي بپردازد.
براساس اخباري كه از سوي منابع آگاه در رسانه هاي روسيه چاپ مي شود، ناو تجسسي «ايوان خورس» و ناو «اورخووا زويوا» هم طبق معمول اين شناور آمريكايي را زير نظر گرفته اند.
ناو دونالد كوك يك ماه پيش در يك ماموريت دريايي در درياي سياه شركت كرد و پس از آن در بندر باتومي گرجستان لنگر گرفت.
اين ناو در سال هاي اخير بيش از 10 بار در ماموريت هاي در درياي سياه شركت كرده است و هر بار به آب هاي ساحلي شبه جزيره كريمه نزديك مي شود.
بر اساس قرارداد مونتري، ناوهاي كشورهاي خارج از درياي سياه فقط حق سه هفته ماموريت در اين پهنه آبي را دارند و پس از آن بايد اين دريا را ترك كنند و به همين دليل ناوهاي آمريكايي بطور منظم براي انجام ماموريت به اين منطقه سفر مي كنند.
فرماندهي ناوگان درياي سياه روسيه با ورود هر ناو آمريكايي به اين دريا، چند ناو و ناوچه را براي تحت كنترل گرفتن آن اعزام مي كند و اين مساله در ماه هاي اخير به شيوه معمول تبديل شده است.
تعداد ناوهاي اين ناوگروه حداقل به پنج ناو مي رسد و ماموريت اصلي آنها قدرت نمايي مقابل روسيه است.
سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) از سال 2014 با توجه به تغييرات در اوكراين و افزايش اختلاف ها ميان كي يف و مسكو به دليل الحاق كريمه به خاك روسيه، نيروهاي خود را در درياي سياه گسترش داد.
حضور نظامي غرب شامل افزايش تعداد ناوها و برگزاري منظم رزمايش هاي دريايي در درياي سياه است و هر ساله براي بازداشتن روسيه از گسترش خاك خود برگزار مي شود.
روس ها نيز براي مقابله با استراتژي افزايش حضور نظامي غربي ها بي كار نبوده اند و در نخستين گام مجموعه هاي موشكي ساحل به درياي باستيون، تسليحات پدافند موشكي اس-400 و سامانه پدافند هوايي اس-300 را در شبه جزيره كريمه مستقر كرده اند.
اروپام*391*1346**
مسكو - ايرنا - مركز ملي دفاعي وزارت دفاع روسيه بار ديگر خبر داد كه ناوشكن هاي روسيه يك ناو آمريكايي را پس از ورود به درياي سياه تحت نظر گرفته اند تا داستان تعقيب و گريز ناو هاي آمريكا و روسيه در ماه هاي اخير در اين پهنه آبي همچنان ادامه داشته باشد.