۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۸:۱۰
کد خبر: 83217990
T T
۰ نفر
يك بال «اردك بلوطي» در تكاب به دامان طبيعت بازگشت

مهاباد - ايرنا - رييس اداره حفاظت محيط زيست تكاب گفت: يك بال اردك بلوطي از گونه هاي كمياب و حمايت شده آبزيان در زيستگاه آبي سد ساروق اين شهرستان رها شد.

محمد رضا صادقيان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين اردك بلوطي كه از گونه هاي حفاظت شده پرندگان آبزي محسوب مي شود هنگام مهاجرت، به علت ضعف بدني شبانه ناشي از سرماي هوا در حياط منزل مسكوني يكي از شهروندان تكابي فرود آمده بود.
وي بيان كرد: اين شهروند دوستدار محيط زيست نيز پس از مشاهده اين اردك در حياط منزل خود بلافاصله ماموران يگان محيط زيست تكاب را مطلع كرده و اين پرنده را به ماموران تحويل داد.
صادقيان اظهار داشت: كارشناسان اداره حفاظت محيط زيست از اين اردك به مدت 2 شبانه روز مراقبت و آن را تغذيه و تيمار كردند.
رييس اداره محيط زيست تكاب ادامه داد: اين اردك مهاجر پس از به دست آوردن سلامتي و كسب توانايي و قدرت پرواز خود با تلاش يگان حفاظت محيط زيست با رهاسازي در زيستگاه آبي حوضه آبريز سد ساروق اين شهرستان، دوباره به دامان طبيعت برگشت.
صادقيان گفت: امسال تاكنون 15 قطعه انواع پرنده و حيوانات وحشي كه زخمي شده يا توانايي پرواز نداشتد پس از تيمار توسط يگان حفاظت محيط زيست تكاب در زيستگاه هاي اين شهرستان رها سازي شده است.
به گزارش ايرنا، اردك بلوطي غواص يا گيلار سرخ سر، با 40 سانتي متر طول پرنده اي از گونه مرغابي ها و خانواده اردك هاي غواص است كه در ايران وجود دارد و از پرندگان آبزي كمياب و حافظت شده است.
سد مخزني ساروق (گوگردچي) بر روي رودخانه «قراقيه» در 18 كيلومتري تكاب ساخته شده است و درياچه پشت اين سد از زيستگاه هاي آبي آذربايجان غربي به شمار مي رود.
تكاب با 81 هزار نفر جمعيت در منطقه اي سردسير و كوهستاني در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
7514/6185/7129