۲ اسفند ۱۳۹۷، ۲۱:۰۲
کد خبر: 83218127
T T
۰ نفر

مصلحين و حكمين قرآني سفيران صلح و سازش در جامعه

۲ اسفند ۱۳۹۷، ۲۱:۰۲
کد خبر: 83218127
مصلحين و حكمين قرآني سفيران صلح و سازش در جامعه

كرمان - ايرنا - مصلحين و حكمين قرآني معتمدان جامعه هستند كه به منظور ايجاد صلح و سازش و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي تربيت مي شوند.

به گزارش ايرنا در دين مبين اسلام و سيره ائمه اطهار(ع) تأكيدات فراواني به مساله صلح و سازش بين مردم و جامعه شده است.
از ديرباز سران طوايف، معتمدان و ريش سفيدان نقش تاثيرگذاري در رفع و حل و فصل اختلافات جوامع داشتند و در اين راستا پيامبر مكرم اسلام (ص) مي فرمايند؛ نقش بزرگ و ريش سفيد يك قوم مانند پيامبري در بين امت خود است.
اين سنت پسنديده كماكان نيز در مناطقي مانند جنوب و شرق استان كرمان كه هنوز آداب و رسوم قومي و محلي در جامعه حاكم و جاري است نقش بزرگان در حل مسائل و مشكلات خيلي موثر است.
همچنين طرح آموزش تربيت معلم مصلحين و حكمين قرآني براي استفاده از ظرفيت هاي مردمي، معتمدان و ريش سفيدان در ايجاد صلح و سازش و پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي در كرمان برگزار شد.
استان كرمان به عنوان پايلوت اجراي اين طرح در سطح كشور انتخاب شد و اولين نشست آن با حضور 120 از مصلحين و حكمين قرآني از از شهرستان ‌هاي سيرجان، بافت، زرند، رفسنجان، ريگان، جيرفت، عنبرآباد، كهنوج، رودبار جنوب، بم، قلعه‌گنج، منوجان، كرمان و شهر ماهان برگزار شد.
آموزش‌ هاي مؤثر در پيشگيري از وقوع اختلاف، حل اختلاف خانواده ‌ها، ارتقاي سرمايه اجتماعي در خانواده ‌ها، استفاده از ظرفيت بزرگان فاميل و خويشاوندان در حل تعارضات خانوادگي، آموزش مهارت ‌هاي حل تعارض در خانواده‌ ها، ارتقاي سطح آگاهي‌ هاي اجتماعي و فرهنگي مصلحين و آشنايي با مفاهيم تربيتي مورد نياز خانواده‌ ها از اهداف اين طرح است.
مديركل دادگستري استان كرمان در رابطه با اين طرح گفت: ابتدا 100 نفر بر حسب نياز توسط مسئولان قضايي انتخاب و با شركت در يك دوره و كارگاه آموزشي مطالب لازم را در خصوص مهارت هاي صلح و سازش فرا مي گيرند.
يدالله موحد روز پنجشنبه در اين دوره آموزشي گفت: اين افراد پس از پايان دوره در شهرستان خود 50 نفر را انتخاب مي كنند و به افراد آموزش مي دهند و به اين ترتيب فرهنگ صلح و سازش ترويج پيدا مي كند.
وي تصريح كرد: به اين ترتيب افرادي با مهارت هاي لازم در سطح جامعه حضور دارند و در هر جايي دعوايي ايجاد شد اين افراد به منظور حل و فصل اختلاف مداخله مي كنند.
مديركل دادگستري استان كرمان با بيان اينكه اجراي اين طرح در اختلافات خانوادگي به ويژه در بين زوجين حائز اهميت است گفت: قرآن كريم نيز براي اين مهم تاكيد دارد كه هر گاه بين زن و شوهري اختلافي ايجاد شد افراد مورد اعتماد در بين بستگان مداخله كنند و با خيرانديشي و صلح انديشي اختلاف را حل كنند.
موحد بيان داشت: بخش زيادي از مصلحيني كه در اين كارگاه آموزشي شركت كردند در حل و فصل اختلافات و در انتقال آموزش هاي لازم در جامعه براي مهارت حل و فصل اختلافات موثر هستند.
وي با اشاره به اينكه انسان در جامعه اي مي تواند رشد كند كه آن جامعه اعضاي سالمي داشته باشد و رابطه متقابلي بين جامعه و انسان سالم وجود دارد افزود: نقطه مقابل آن جامعه فاسد است كه نمي تواند شرايط را براي رشد و تعالي افراد فراهم كند.
مديركل دادگستري استان كرمان يادآو رشد: هركسي براي اصلاح جامعه قدم برمي دارد مصلح و هركس كه قدمي براي برهم زدن تعادل اجتماع نيز بردارد مفسد ناميده مي شود و مفسد نقطه مخالف مصلح است.
موحد با اشاره به اينكه پيامبران الهي مصلحين راستين هستند بيان داشت: پيامبران براي اصلاح دنيا و آخرت مردم مبعوث شده اند، هدف از بعثت نيز اصلاح دنيا و آخرت است و در همه شئونات، حيات طيبه اي كه از آن نام برده مي شود؛ همان زندگي عاري از مفسده است.
وي با اشاره به اينكه سران طوايف و روحانيون براي صلح و سازش و حل و فصل اختلافات و دعاوي تلاش مي كنند افزود: از اين رو حل اختلافات بين قبايل و طوايف از بزرگ ترين گام ها در راستاي ايجاد صلح و سازش در اجتماع محسوب مي شوند.
رئيس طايفه فلاحي و وابستگان در جنوب استان كرمان در اين رابطه با قدرداني از مسئولان اجراي اين طرح به خبرنگار ايرنا گفت: سران طوايف در جامعه سنتي خويش از روزگاران قديم نقش آفريني هاي زيادي داشتند.
غلامرضا فلاحي افزود: در زمان هاي قديم سران طوايف به عنوان مرجع قضايي در راستاي صلح و سازش به طايفه كمك مي كردند.
وي با اشاره به اينكه مقام معظم رهبري نيز به اجراي اين قبيل طرح ها در راستاي صلح و سازش تاكيد دارند تصريح كرد: اين طرح بسيار ارزشمندي در راستاي كاهش آسيب هاي اجتماعي در جامعه است كه اميدواريم بتوانيم وظايف خود را در اين طرح به خوبي اجرا كنيم.
رئيس طايفه فلاحي و وابستگان در جنوب استان كرمان با اشاره به اينكه آموزش گام اول اين طرح است يادآورشد: افرادي كه در اين طرح انتخاب شدند از معتمدين محل و طايفه و داراي نفود كلام بيشتري براي رفع حل دعواي هستند.
رئيس يكي ديگر از سران طوايف قلعه گنج نيز در اين رابطه گفت: اين طرح به كاهش آسيب هاي اجتماعي در اين شهرستان كمك مي كند.
جهانگيري تصريح كرد: ما به عنوان سفيران اين طرح در راستاي تفهيم فرهنگ صلح و سازش در منطقه تلاش خواهيم كرد.
مي طلبد همه مديران و متوليان دستگاه ‎هاي دولتي و غيردولتي، بزرگان و ائمه جمعه، اساتيد حوزه و دانشگاه و فرهنگيان در راستاي نهادينه شدن فرهنگ صلح و سازش در بين مردم تلاش كنند.
گزارش: فهيمه عسكرپور
9895/ 5054