بيمارستاني كه بعد از 20 سال، هنوز آماده بهره برداري نشده است

تهران – ايرنا- استاندار تهران با اشاره به سابقه بيش از 20 سال سپري شده از آغاز عمليات اجرايي بيمارستان امام خميني(ره) شهرستان شهريار گفت: در صورتي كه همان 20 سال قبل اين پروژه به اتمام مي رسيد، اكنون با افزايش تعرفه ها و گراني موجود مواجه نمي شد و به حتم خدمات مورد نياز مردم هم تامين شده بود.

به گزارش خبرنگار ايرنا انوشيروان محسني بندپي روز پنجشنبه در نشست ارزيابي پروژه هاي عمراني حوزه بهداشت و درمان سه شهرستان ملارد، قدس و شهريار بر كاهش محروميت درماني و بهداشتي اين سه شهرستان و توسعه فضاهاي مرتبط با اين خدمات تاكيد كرد.
وي با بيان اينكه با اين اعتبار قطره چكاني پرداخت شده براي پروژه هاي عمراني در اختيار دولت طبيعي است كه نتوان اين طرح ها طبق برنامه زمانبندي شده به اتمام رساند افزود: براي سه بيمارستان در دست احداث در شهرستان هاي شهريار، ملارد و قدس 160 ميليارد تومان اعتبار بنا بود تامين شود كه تاكنون فقط 30 ميليارد تومان از آن تامين شده است.
محسني بندپي افزود: يكي از وظايفي كه بر اساس قانون اساسي بر عهده حاكميت و دولت گذاشته شده، پاسخگويي به دغدغه ها و مطالبات مردم در تامين خدمات سلامت است.
وي يادآورشد: رهبر معظم انقلاب هم بارها تاكيد كرده اند كه مردم در روند درمان بيماران خود نبايد دغدغه اي به غير از رفع بيماري داشته باشند.
محسني بندپي اظهار داشت: فراهم سازي امكانات و تجهيزات پزشكي براي عموم اقشار جامعه از نكات برجسته انقلاب اسلامي است و امروز هيچ بيماري براي دريافت خدمات تخصصي درماني به خارج از كشور اعزام نمي شود.
استاندار تهران گفت: نبايد فراموش كرد زماني را كه پزشكان هندي و بنگلادشي در ايران به ارائه خدمات درماني مي پرداختند در حالي كه حتي زبان مردم را هم متوجه نمي شدند.
وي به روند احداث بيمارستان ها در سه شهرستان ملارد، قدس و شهريار اشاره و خاطر نشان كرد: احداث اين مراكز درماني بايد به عنوان يك نياز ويژه در دستور كار قرار گيرد تا مردم از سرگرداني در دريافت خدمات حوزه سلامت خارج شوند.
محسني بندپي تصريح كرد: مردم به دليل همين وعده هاي بي سرانجامي كه مسئولان به آنان داده اند و عمل نكرده اند اعتمادشان را نسبت به مديران و مسئولان از دست داده اند.
وي تاكيد كرد: تامين امنيت، سلامت و آموزش همه مردم بر عهده حاكميت و دولت است و باقي مسائل را بايد به بخش خصوصي واگذار كند تا در اسرع وقت به بهره برداري برساند و در اختيار مردم قرار دهد.
وي اضافه كرد: تامين اجتماعي هم بايد در با توجه به حضور تعداد قابل توجهي از افراد بيمه شده آن در اين شهرستان ها، بخشي از خدمات درماني مورد نياز را تامين كند.
محسني بندپي افزود: بنگاه هاي اقتصادي و توليدي هم يك مسئوليت اجتماعي در اين مناطق دارند كه مي توانند به اين طريق به كمك توسعه خدمات سلامت بيايند.
**220 ميليارد تومان اعتبار مورد نياز تكميل سه بيمارستان
رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران نيز در ادامه اين جلسه گفت: براي بيمارستان شهرستان قدس به دليل مشكلات اقتصادي ايجاد شده در حوزه بودجه و تامين اعتبار، سعي داريم براي تامين 30 ميليارد تومان اعتبار مورد نياز به هر طريقي از خيران و نهادهاي مختلف كمك بگيريم.
جليل كوهپايه زاده يادآورشد: در شهر قدس دو پايگاه سلامت در دست ساخت وجود دارد كه زمين آن آماده و تكميل آن نيازمند تامين اعتبار دو ميليارد توماني است.
وي در خصوص بيمارستان امام خميني(ره) شهرستان شهريار نيز اظهار داشت: بررسي ها نشان مي دهد كه 125 ميليارد تومان براي تكميل اين بيمارستان نياز داريم.
كوهپايه زاده خاطرنشان كرد: يك كيلينك ويژه هم در كنار بيمارستان امام خميني(ره) در دست ساخت است كه تكميل آن نياز به 10 ميليارد تومان اعتبار دارد كه احتمال دارد بتوان اين مبلغ را با كمك خيران تامين كرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي ايران در مورد طرح توسعه بيمارستان امام سجاد شهرستان شهريار نيز گفت: اكنون 157 تخت موجود در اين بيمارستان كفاف خدمات درماني مورد نياز را نمي كند و بايد هرچه سريعتر عمليات اجرايي طرح توسعه اين مركز درماني را به اتمام رساند.
وي تكميل بيمارستان شهرستان ملارد را نيازمند تامين 30 ميليارد تومان اعتبار خواند و ادامه داد: در صورت تامين اعتبار مورد نياز اين پروژه به حتم مي توان آن را در زمانبندي تعيين شده به پايان و بهره برداري رساند.
** تامين اعتبار بيمارستان هاي شهريار، ملارد و قدس تا پايان سال جاري
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان تهران نيز در ادامه اين جلسه گفت: در سفر رئيس جمهوري به شهرستان هاي غرب اين استان، در سه شهرستان 22 طرح با پيش بيني اعتبار 850 ميليارد تومان به تصوب رسيد كه تاكنون 75 درصد از اين اعتبار تخصيص داده شده است.
نعمت الله تركي اضافه كرد: احداث سه بيمارستان در شهرستان هاي ملارد، شهريار و قدس از جمله مصوبات اين سفر بود كه براي احداث آن 160 ميليارد تومان پيش بيني شده بود.
وي تاكيد كرد: تاكنون براي اين سه بيمارستان 30 ميليارد تومان از اعتبارات دولتي و 15 ميليارد تومان از محل شهرستان و يك بخش كمك استاني در مجموع 50 ميليارد تومان تامين شده است.
تركي افزود: با توجه به اينكه در سال 98 و اوايل سال 99 بناست اين بيمارستان ها به بهره برداري برسند، بخشي از اعتبارات در اختيار نمايندگان به مبلغ 6 ميليارد تومان، اعتبار 15 ميليارد تومان از سرفصل بودجه اي مصوب سالانه امسال و سال آينده داريم.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان تهران گفت: براي رفع كسري بودجه سه بيمارستان 90 ميليارد تومان پيش بيني شده است كه سعي مي كنيم اين مبلغ پيش از پايان سال همراه با ابلاغ و تخصيص تامين شود.
وي اظهار داشت: در مورد طرح توسعه بيمارستان امام سجاد(ع) شهرستان شهريار مصوبه از محل اعتبار اجراي طرح تحول سلامت است كه سهم استاني ندارد و بايد پيگيري لازم براي جذب اعتبار ملي انجام شود.
** تكميل بيمارستان مي تواند بخشي از آلام اقتصادي مردم را تسكين دهد
نماينده مردم ملارد، شهريار و قدس در مجلس شوراي اسلامي نيز در ادامه اين جلسه گفت: شرايط به گونه اي شده است كه راه اندازي اين بيمارستان ها در اين مقطع رواني يك آرامش روحي و رواني به مردم مي بخشد.
محمد محمودي شاه نشين يادآورشد: با اين بي رونقي بازار، گراني و بي ثباتي و نابساماني اقتصادي اميد مي رود با راه اندازي اين بيمارستان ها بخشي از آلام مردم تسكين يابد.
وي با بيان اينكه در مجلس شرايط به گونه اي شد كه به رغم مشكلات جدي كشور در تامين بودجه عمراني و كسري در اين زمينه اين سه بيمارستان در حوزه پروژه هاي عمراني بهداشت و درمان حفظ شد.
نماينده مردم ملارد، شهريار و قدس در مجلس شوراي اسلامي گفت: با تلاشي كه شد اين سه بيمارستان در اين شهرستان ها در اختيار شركت مادر تخصصي بهداشت و سلامت باقي ماند و اعتبار آن از سه منبع استاني، طرح تحول سلامت و ماليات بر ارزش افزوده در اختيار فرمانداران قرار مي گيرد.
استاندار تهران در جريان اين بازديد از عمليات عمراني بيمارستان شهر قدس، بيمارستان امام خميني(ره) و امام سجاد(ع) شهريار و تنها بيمارستان ملارد بازديد كرد.
تهرام/3001//6139