به گزارش ايرنا، عادل الجبير وزير مشاور عربستان در امور خارجي پيش از سفر منطقه به جنوب آسيا گفته بود ، هدف ما تلاش براي كاهش تنش بين پاكستان و هندوستان است و اينكه ببنيم آيا راهي براي حل اين اختلافات بهصورت صلح آميز هست يا خير.
برخي از كارشناسان با زيرسوال بردن تلاش عربستان براي برقراري صلح در منطقه معتقدند رياض نه تنها كوششي براي برقراري صلح نمي كند بلكه در موارد زيادي،اين كشور از گروههاي تروريستي حمايت مي كند.
اين افراد با اشاره به حمله تروريستي در كشمير و زاهدان مي گويند عربستان از عاملان اين حمله حمايت كرده است.
به دنبال حمله تروريستي كشمير و كشته شدن بيش از 40 افسر نظامي هند، تنش ميان دهلي نو و اسلام آباد افزايش يافت .
محمد بن سلمان در حالي در 28 بهمن وارد اسلام آباد شد كه رسانهها و مقامات سعودي يكي از اهداف اصلي اين سفر را حل تنش ميان دو كشور هند و پاكستان عنوان كردند.
همچنين در بيانيه مشترك محمد بن سلمان، وليعهد عربستان و عمران خان، نخست وزير پاكستان در اسلام آباد آمده كه وليعهد عربستان و عادل الجبير تلاشهاي نخست وزير پاكستان را براي گفتگو با هندوستان ميستايند.
به گفته كارشناسان منطقه، بهرغم حضور چهار روزه محمد بن سلمان در پاكستان و هند هيچ تلاشي براي مصالحه و حل تنش ميان دو كشور آسياي جنوبي صورت نگرفت و وزراي كابينه سعودي در كنار وليعهد تنها به فكر امضاي تفاهمنامههاي سرمايه گذاري در اين كشورها بودند.
تلويزيون دولتي عربستان سعودي روز يكشنبه 28 بهمن ماه گزارش داد كه در جريان سفر محمد بن سلمان وليعهد اين كشور به پاكستان، قراردادهاي سرمايهگذاري به ارزش 20 ميليارد دلار امضا شده است.
همچنين روز دوشنبه محمد بن سلمان در مراسمي رسمي، بالاترين نشان شهروندي پاكستان را از دستان عارف علوي رئيسجمهوري اين كشور دريافت كرد.
در همين حال اعلام شده است محمد بن سلمان دستور آزادي 2100 زنداني پاكستاني را كه در زندانهاي عربستان به سر ميبرند صادر كرده است.
محمد بن سلمان همچنين بعد از ترك اسلام آباد و ورود به دهلي نو پايتخت هند گفت كه انتظار دارد تا دو سال آينده فرصتهايي براي سرمايهگذاري در هند به ميزان بيش از 100 ميليارد دلار فراهم شود.
محمد بن سلمان همچنين ضمن تأكيد بر روابط تجاري عربستان و هند گفت كه رياض قصد دارد تا 2 سال آينده در حوزههاي مختلف بالغ بر 100 ميليارد دلار در اين كشور سرمايهگذاري كند.
بهرغم ادعاهاي عربستان، محمد بن سلمان در حالي در چهارشنبه هفته گذشته درحالي پاكستان و هند را به مقصد پكن ترك كرد كه هيچ پيشرفتي در برقراري صلح توسط عربستان بعد از حمله تروريستي كشمير بدست نيامده است و حتي تنشهاي ميان اسلام آباد و دهلي به بيشترين سطح خود در چندين سال گذشته رسيده است.
در پي كشته شدن افسران هندي، «نارندرا مودي» نخست وزير هند در سخناني بهشدت حمله تروريستي كشمير را محكوم اعلام كرد انتقام خون كشته شدگان اين حادثه را مي گيرد.
به دنبال تهديد مقامات هندي براي گرفتن انتقام خون كشته شدگان كشمير، شاه محمود قريشي وزير خارجه پاكستان، در نامهاي از «آنتونيو گوترش»، دبير كل سازمان ملل، خواست به حل مناقشه اين كشور با هند كه پس از حمله تروريستي در كشمير بالا گرفته است كمك كند.
قريشي در نامه خود به سازمان ملل نوشت: احساس ضرورت كردم كه توجه شما را به وخامت شرايط امنيتي در منطقه كه ناشي از استفاده هند از زور عليه پاكستان است جلب كنم.
او در ادامه افزود لازم است اقدام ضروري براي فرونشاندن اين تنش صورت گيرد. سازمان ملل بايد براي مقابله با تنشها تلاش كند.
وزير خارجه پاكستان همچنين از دولت هند خواست تا براي دستاوردهاي سياسي صلح منطقه را بر هم نزند.
وي در كنفرانس خبري از نارندرا مودي نخست وزير هند خواست تا از حمله كشمير استفاده ابزاري نكند و با نزديك شدن به انتخابات سراسري هند از اين حادثه براي پيشبرد اهداف سياسي و قرباني كردن صلح منطقه استفاده نكند.
آساق**9473**1600
تهران- ايرنا- 'محمد بن سلمان' در حالي به سفر هند و پاكستان به عنوان 2 كشور مهم جنوب آسيا پايان داد كه به رغم وعده هاي داده شده اين وليعهد جوان و پرحاشيه ،تلاش هايش براي برقراري صلح و رفع تنش بين اين 2 كشور با ناكامي همراه بود.