به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال اكسپرس، كلسيم به عنوان يك مولكول سيگنالينگ نقش بسيار مهمي در پيام رساني، ساماندهي و نظارت بر عملكرد سلول ها ايفا مي كند.تصويربرداري از كلسيم در سلول هاي مغز مي تواند نحوه ارتباط نورون ها با يكديگر را آشكار كند؛ ولي روش هايي كه تا امروز مورد استفاده قرار گرفته، قادر به نفوذ در عمق مغز نيستند و فقط مي توانند به چند ميليمتر از مغز نفوذ كنند.
محققان دانشگاه MIT براي حل اين مشكل و تصويربرداري از فعاليت كلسيم به روش جديدي دست يافته اند كه بر مبناي فناوري MRI قرار دارد. در اين روش پيگيري فرآيند سيگنالينگ در نورون هاي حيوانات زنده امكان پذير شده است و مي توان فعاليت سلول هاي عصبي را به رفتارهاي خاصي مرتبط كرد.
محققان بر اين باورند كه اين روش براي اولين بار است كه با استفاده از فناوري MRI به عمق مغز و سلول زنده نفوذ مي كند و فعاليت سلول هاي عصبي را نمايش مي دهد. توان و دقت اين فناوري با فناوري هاي نوري قدرتمند قابل قياس است.
در طول چند دهه اخير روش هاي تصويربرداري ديگري نيز براي مشاهده فعاليت كلسيم با برچسب گذاري كلسيم با مولكول هاي فلوروسنس مورد استفاده قرار گرفته اند كه آنان نيز قادر به نفوذ در اعماق مغز نيستند.
اين روش جديد كاملا غيرتهاجمي است و مي تواند براي مشاهده فعاليت هاي سلول ها مورد استفاده قرار گيرد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تهران – ايرنا – محققان دانشگاه MIT موفق به توسعه يك روش غير تهاجمي براي مشاهده فعاليت كلسيم در سلول هاي عميق مغز شدند.