به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا «علي اكبر صالحي» در همايش«سرآمدان فناوري و صنعت» گفت: طي ۴۰ سال قبل همه عناصر فراهم بوده و ما بهترين نيروهاي انساني را داريم و ساير عناصر را نيز داشته ايم. اما در مديريت آنچنان كه شايسته نظام بود نتوانستيم عمل كنيم. ما در مديريت اشكالاتي داريم اما همانطور كه مقام رهبري فرمودند اين انقلاب اصلاح پذير است.
رييس سازمان انرژي اتمي يادآورشد: بعد از پيروزي انقلاب عليرغم همه فشارها و محدوديتها، بيش از ۳۸۰ هزار كيلومتر لوله كشي گاز شده است. در حال حاضر بيش از ۹۰ درصد مردم همانطور كه به آب دسترسي دارند، به گاز هم دارند.
وي با اشاره به وضعيت برخي از كشورهاي حوزه خليج فارس گفت: ساخت ساختمان هاي بلند و ايجاد صنايع مونتاژ به معني پيشرفت نيست؛ امروز يكي از كشورهاي خليج فارس چهار نيروگاه مي سازد اما علم استفاده از آن را ندارد.
رئيس سازمان انرژي اتمي با اشاره به توليد اورانيوم 20 درصد گفت: همچون گذشته به دنبال خريد 20 درصد بوديم، اما براي ما شروطي گذاشتند كه منافع ملي را زير سوال مي برد، از اين رو رهبري فرمودند كه خودتان توليد كنيد و ما با اجماع عناصر مادي و معنوي به خواسته خود رسيديم.
صالحي افزود: براي رسيدن به اين هدف 25 ميليارد تومان بودجه از رييس جمهوري وقت تقاضا شد كه در همان روز اول پرداخت كردند و ما توانستيم با 13 ميليارد تومان از آن بودجه به خواسته خود برسيم.
معاون رييس جمهوري تصريح كرد: صنعت هسته اي ما نماد افتخار است چون وارد عرصه اي شديم كه مرزهاي فناوري است و مهندسان ما با زحمت و تلاش خود به غني سازي ۲۰ درصد رسيدند.
وي اظهارداشت: ما نميخواستيم اورانيوم با غناي ۲۰ درصد توليد كنيم و قرار بود نيازهاي خود را در اين زمينه بخريم، اما زماني كه براي آخرين بار براي خريد اقدام كرديم، ليستي از شروط در برابر ما قرار دادند كه حاكميت و منافع ما را زير سوال ميبرد؛ در اين شرايط بود كه رهبري فرمودند خودتان شروع كنيد.
صالحي با بيان اينكه با بهرهگيري از نيروي انساني نظير شهيد شهرياريها و تامين مالي در كنار بهترين مديريتها توانستيم به هدف خود دست يابيم خاطرنشان كرد: در آن زمان براي تامين عنصر مالي، رئيس جمهور وقت ۲۵ ميليارد تومان تخصيص داد و ما روز اول بودجه را گرفتيم، اما تنها ۱۲ ميليارد تومان هزينه شد.
وي با تاكيد بر نقش عنصر معنويت در دستيابي به غني سازي ۲۰ درصد گفت: خارجي ها گفتند اگر شرايط را قبول كنيد ۲۰ درصد را ميدهند اما ما در كمتر از ۲ سال به ۲۰ درصد دست يافتيم.
رييس سازمان انرژي اتمي تصريح كرد: براي شتاب بخشيدن به دستاوردها و حركات صنعتي بايد مجموعهاي تشكيل شود كه نيازهاي مختلف صنعتي مطرح شود تا دانشمندان بتوانند اين نيازها را برطرف نمايند.
صالحي با اشاره به مطالب منتشر شده درباره بودجه صنعت هستهاي كشور، اظهار كرد: در صنعت هستهاي در رسانه هاي بيگانه اعلام كردند كه ميلياردها دلار هزينه ميشود و اين هزينهها عامل مشكل اقتصادي مردم است، در حالي كه اين يك دروغ است و اسناد مربوط به پرداخت هاي صنعت هسته اي در سازمان برنامه و بودجه وجود دارد.
وي خاطرنشان كرد: از ۳۰ سال قبل كل بودجه تخصيصي به انرژي اتمي را احصا و تبديل به دلار كرديم، بر اساس اطلاعات به دست آمده در ۳۰ سال حدود ۶ ميليارد دلار هزينه كرديم كه نيروگاه بوشهر را هم شامل ميشود.
رييس سازمان انرژي اتمي اضافه كرد: اگر بخواهيم امروز نيروگاه بوشهر را بخريم، بايد ۵ ميليارد دلار هزينه كنيم. در حالي كه در مجموع به طور متوسط سالانه ۲۰۰ ميليون دلار هزينه شده است.
معاون رييس جمهور با اشاره به فعاليت 15 هزار نفر در سازمان انرژي اتمي افزود: برق توليدي نيروگاه بوشهر ۷ ميليارد كيلو وات ساعت در سال است.هر كيوات ساعت را نيم سنت ميخرند كه حدود ۴۰۰ ميليارد تومان مي شود. در حالي كه ارزش صادراتي برق با قيمت 9 سنت و با دلار 10 هزار توماني ۶۳۰ ميليون دلار مي شود.
صالحي خاطرنشان كرد: در واقع به اين بخش ۴۰۰ ميليارد تومان اعتبار ميدهند. اين در حالي است كه نيروگاه بوشهر ۱۲۰۰ ميليارد تومان براي سوخت و قطعات يدكي نياز دارد؛ من سال آينده ۸۰۰ ميليارد تومان را از كجا بياورم.
وي با تاكيد بر لزوم توجه به اولويت ها اظهار داشت: ما ميگوييم ۲۰ درصد برق بوشهر را با قيمت صادراتي و ۸۰ درصد را با قيمت تكليفي بخريد.
سيام*9612
رئيس سازمان انرژي اتمي:
20 درصد برق نيروگاه بوشهر را با قيمت صادراتي بخرند
۴ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۰۸
کد خبر:
83219421
تهران-ايرنا- رييس سازمان انرژي اتمي با اشاره به اينكه نيروگاه بوشهر براي تامين سوخت و قطعات يدكي يك هزار و 200 ميليارد تومان نياز دارد، گفت:انتظار ما اين است 20 درصد برق توليدي نيروگاه بوشهر را با قيمت صادراتي و 80 درصد را با قيمت تكليفي از ما بخرند.