۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۰۴
کد خبر: 83220585
T T
۰ نفر
شفافيت و مشاركت عمومي رمز موفقيت مديريت پروژه است

تهران-ايرنا-رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران از شفافيت و مشاركت عمومي به عنوان دو عامل مهم در موفقيت مديريت پروژه ياد كرد و گفت:از پروژه‌‎هاي بزرگ و كوچكي كه سال‌ها قبل طراحي و اجرا شدند فقط آن‌هايي در ذهن ماندندكه شفافيت و مشاركت عمومي داشتند.

به گزارش روز يكشنبه خبرنگار علمي ايرنا،اميرناظمي درچهاردهمين كنفرانس بين‌المللي مديريت پروژه كه در سالن همايش هاي رازي دانشگاه علوم پزشكي برگزار شد،با اشاره به تاثير ICT بر ارتقا شفافيت و مشاركت عمومي در مديريت پروژه افزود:پروژه راه آهن سراسري نخستين پروژه دولتي بزرگ ايران و از آن دست پروژه‌هايي است كه به دليل مشاركت عمومي بيشتر مردم آن را به خاطر دارند.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با طرح اين پرسش كه چرا از بين اين همه پروژه موفق و بزرگ اين پروژه به ياد مانده است،ادامه داد:راه آهن سراسري به عنوان نخستين پروژه دولتي بزرگ ايران از سال 1306 مطرح شد و تا 1312 همه سرگرم انتخاب پيمانكار بودند و مردم در ريز جزئيات آن قرار داشتند. 6 سال پس از انتخاب پيمانكار پروژه به پايان رسيد. پروژه‌اي كه ما را به خط توسعه رساند.
وي تاكيد كرد: همه مردم از بي‌سواد و روستايي گرفته، تا شهري و درس‌خوانده، تا افرادي كه در بالاترين هرم سياسي ايران جا داشتند، همگي از روند پروژه با خبر بودند.دليل اين پيگيري شفافيت محل منابع ساخت پروژه بود. مسئولان ساخت پروژه به مردم اعلام كرده بودند، گران شدن قند و شكر،منابع مالي اين طرح را تامين مي‌كند. مردم مي‌دانستند به ازاي نوشيدن هر استكان چاي و قند در اين پروژه مشاركت مي‌كنند و اين مسئله حس خوبي به آن‌ها مي‌داد.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران اظهار داشت:شفافيت و مشاركت عمومي دو ويژگي اصلي است كه منجر به پيشرفت پروژه‌ها مي‌شود و ابزار فناوري مي‌تواند در دستيابي به اين دو فاكتور بسيار تاثيرگذار باشد. در تمام پروژه هاي ملي، مردم ذينفع هستند. مديران نبايد اين مسئله را از ياد ببرند.
وي افزود: چشم انداز من از موفقيت يك پروژه مديريت بزرگ، رعايت شفافيت در قلمرو پروژه است. اين كه مسئول پروژه بتواند شرح دهد، اجرايي شدن طرحش به كدام نياز مردم پاسخ مي دهد؟ اصلا اهميت پروژه چيست؟ خروجي اصلي آن كجا است؟
ناظمي در ادامه به شفافيت در زمانبندي اشاره كرد و گفت: زماني كه از شفافيت در زمانبندي صحبت مي‌كنيم همگي ياد بيلبوردهاي زمانبندي مي‌افتيم كه در زمان شهردار قبلي در شهرها نصب شد.در يك پروژه دولتي بزرگ هم از نظر اخلاقي و هم حرفه‌اي بايد مردم را مخاطب خود قرار بدهيم.
وي تصريح كرد: شفافيت در تامين هزينه پروژه مسئله مهمي است. يكي از مشكلات بزرگ بودجه‌ريزي ما اين است كه تمام نهادها درآمدهاي خودشان را در يك كيسه مي‌ريزند، اما براي برداشت هر كسي كه زورش بيشتر باشد مي‌تواند پول بيشتري بردارد. هنوز محل منابع خيلي از مسائل شفاف نيست.
ناظمي با اشاره به اهميت شفافيت در مديريت كيفيت پروژه، گفت: ارزيابان بيروني و شجاعت بيان شكست‌ها دو وجه مهم است كه در حيطه مديريت پروژه بايد به آن توجه كنيم.به عنوان مثال روزي كه وزير ارتباطات با تمام انتقادهايي كه ممكن بود به سمت او نشانه برود اعلام كرد پرتاب ماهواره پيام با شكست رو به رو شده است. اين روحيه بايد بسط پيدا كند.
رئيس سازمان فناوري اطلاعات ايران در ادامه به شفافيت در ذينفعان و تداركات پروژه اشاره كرد و افزود:شايد به يك سامانه مديريت پروژه‌هاي ملي نياز داشته باشيم تا براي به شفافيت رسيدن در اين مسئله راه‌گشا باشد.
چهاردهمين كنفرانس بين المللي مديريت پروژه امروز يكشنبه با حضور دكتر آخوندي، دكتر مسعود نيلي، دكتر امير ناظمي، دكتر محمدحسين صبحيه و اساتيد و مسئولان در مركز همايش هاي بين المللي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران گشايش يافت.
اين كنفرانس با حضور بيش از 1500نفر شركت كننده، بزرگترين گردهمايي متخصصان مديريت پروژه كشور است. اين كنفرانس تا عصر روز دوشنبه ادامه خواهد داشت.در اين كنفرانس علاوه بر سخنراني مديران، كارگاه هاي متعدد آموزشي و سخنراني در 6 سالن برگزار مي شود.
الزامات ساختاري تامين مالي در مديريت پروژه، چالش ها و راهكارهاي انتخاب و پياده سازي سيستم مديريت پروژه در سازمان هاي پروژه محور، ارائه مدل رياضي استوارزمان بندي طرح با منابع محدود، هدف محوري درسازمان هاي پروژه محور، چالش هاي چابك سازي اثر بخش، فرصت ها و خطرها، اهميت رويكرد نهاد محور از جمله كارگاه هاي متعددي است كه برگزار خواهد شد.
**علمي**9207**1440
۰ نفر