۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۲۲
کد خبر: 83223223
T T
۰ نفر
وزیر جوان، در توفان سلسله حواشی مخالفان

تهران- ایرناپلاس- وزیر ارتباطات دولت دوازدهم در حالی با چالش شكایت و تهدید به انفصال از خدمت دولتی دست و پنجه نرم می‌كند كه طی یك سال گذشته، دو حاشیه بزرگ استعفای دروغین، عدم همكاری با اپلیكیشن‌های داخلی و نگهداری از سرور‌های نسخه‌های ایرانی تلگرام را از سرگذرانده است.

باز هم حاشیه تازه‌ای برای وزیر جوان دولت دوازدهم. این بار ماجرا كمی بیش از گذشته جدی شده و از فضاسازی رسانه‌ای فراتر رفته است. یك‌شنبه شب، جواد جاویدنیا، معاون امور فضای مجازی دادستان كشور از شكایت دادستانی و دو هزار نفر از مردم اهواز علیه محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، خبر و احتمال داد این شكایت منجر به حكم انفصال از خدمات دولتی شود.


**فیلترینگ و استعفایی كه پوچ بود
البته این شكایت، سومین بخش از سلسله حواشی است كه وزیر جوان طی یك سال و نیم دوره وزارتش تجربه كرده است. مهم‌ترین چالش او به حوادث دی‌ماه گذشته و زمزمه‌های مخالفان جریان آزاد اطلاعات برای فیلتر تلگرام بود. البته فیلترینگ شبكه‌های اجتماعی غیر ایرانی از ماه‌های نخست وزارت دامن‌گیرش شده بود.


بعد از حوادث دی‌ماه سال گذشته و فیلتر موقت تلگرام، آذری جهرمی اولین مقامی بود كه لب به سخن گشود و گفت: «این تصمیم در شورای امنیت كشور گرفته شده و موقتی‌ است. مرجعی كه تصمیم گرفته، اعلام رفع نیز خواهد كرد.» هرچند تلگرام مدتی بعد از آن با دستور رئیس‌جمهوری رفع فیلتر شد، اما اظهارات وزیر جوان كابینه طی این مدت و حتی توییت انتقادی‌اش به پاول دورف، مدیرعامل تلگرام برای مسدود نكردن یكی از كانال‌های ضدانقلاب، گواهی بر این بود كه بنای محدود كردن شبكه‌های اجتماعی را ندارد.

ماجرا به اینجا ختم نشد و اردیبهشت‌ماه امسال، دوباره تلگرام و مقاومت آذری جهرمی برای دفاع از حق مردم دردسرساز شد. تا آنجا كه یك روز صبح رسانه‌های مختلف اعلام كردند وزیر جوان كابینه برای تقدیم استعفای خود به پاستور رفته است. آذری جهرمی ماند و خبر استعفا هم تكذیب شد، اما او تأكید كرد كه فیلتر مؤثر نیست. با این حال، گروهی از كاربران تلگرامی و خبرنگاران همچنان او را مقصر می‌دانستند تا مدتی بعد از فیلتر تلگرام و مختل شدن سرعت اینترنت كشور به او حمله می‌كردند.


**حمله رئیس پدافند غیرعامل به وزیر جوان
همین موضع‌گیری‌ها كافی بود تا موافقان فیلترینگ، آتش توپخانه را علیه آذری جهرمی روشن كنند و این‌گونه دومین چالش بزرگ و حاشیه‌سازی علیه او آغاز شد.

مدیرعامل اپلیكیشن سروش كه مدعی جایگزینی تلگرام در ایران است، وزیر روحانی را متهم به عدم همكاری با پیام‌رسان‌های داخلی و تخصیص سرورها به تلگرام كرد. مردادماه سال جاری، چهره‌هایی چون سردار محمدحسین جلالی، رئیس پدافند غیرعامل نیز اعلام كردند سرورهای هاتگرام و طلاگرام كه نسخه‌های داخلی تلگرام است، در طبقه نهم ساختمان اصلی شركت ارتباطات زیرساخت قرار دارد. پاسخ وزیر ارتباطات اما همچنان شفاف‌سازی بود. او یك گام به جلو برداشت و برای اثبات پاسخ خود از رسانه‌ها كمك گرفت. او اهالی رسانه را به طبقه نهم وزارتخانه‌اش فراخواند تا با دوربین‌های خود بین او و مخالفان قضاوت كنند.


**دفاع روحانی از وزیر جوانش
حالا رئیس‌جمهوری در واكنش به سومین حاشیه‌سازی علیه آذری جهرمی می‌گوید: «قوه قضاییه می‌گوید از وزیر جوان دولت شكایت می‌كند، در حالی كه وزیر كار خودش را با قدرت انجام می‌دهد. او به نفع مردم كار می‌كند و به دستورات بی‌ربط اعتنا ندارد. یك نفر در قوه قضاییه می‌گوید از او شكایت می‌كند، خب شكایت كنید.» حتی در دفاع از وزیر جوانش تأكید می‌كند:« سن كه بالا می‌رود احتیاط و توجه به دستگاه‌های نظارتی و دادگاه به ذهن می‌آید، اما وقتی‌كه جوان هستی اصلاً دادگاه را قبول نداری و می‌روی كار خود را انجام می‌دهی؛ وزیر جوان ما هم كار خودش را با قدرت انجام می‌دهد. این وزیر می‌شود نه این‌كه كسی كه حساب می‌كند كه پس از پایان دولت به كجا می‌رود.»


به این ترتیب، به نظر می‌رسد این پایان قصه‌های جنجالی وزیر جوان دولت دوازدهم نباشد. هرچند پایان تهدید او به «انفصال از خدمت» همچنان مشخص نشده است.