۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۲۳
کد خبر: 83223229
T T
۰ نفر
اطلاعات بی‌نظیری از ترس كپی‌رایت، در گنجه‌ها پنهان مانده‌اند

تهران- ایرنا- مدیر پروژه شبكه علمی ایران گفت: مراكزی داریم كه پر از محتوای شگفت‌انگیز هستند اما به خاطر نگرانی از مسائل مربوط به كپی‌رایت، اطلاعاتشان را در قالب سی دی در گنجه‌ها پنهان كرده‌اند.

«سیدحسن مقدم‌فر» روز سه‌شنبه در نشست مطبوعاتی تشریح اقدامات شبكه علمی ایران افزود: یكی از اهداف راه‌اندازی اپراتور این شبكه این است كه محققان و دانشمندان بتوانند بدون این‌كه نگران سرقت ادبی اثرشان باشند، آن‌را برای استفاده دیگران در یك محیط علمی ارائه بدهند.
وی افزود: شبكه علمی جزو اپراتورهایی است كه توسط سازمان تنظیم مقررات و زیر نظر این مجموعه و مبتنی بر پروانه فعالیت می‌كند، پروانه‌ای كه می‌گوید شبكه مستقل كه با استفاده از فیبر نوری مشتركین موضوع پروانه را به یكدیگر متصل می‌كند.
مقدم‌فر با یادآوری اینكه شبكه علمی با سه بخش وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و مجموعه‌های حوزوی كشور در ارتباط است، گفت: در نسل دوم شبكه علمی حدود 120 ماه فعالیت انجام شده و در عمر نسل سوم حدود 18 ماه فعالیت كرده‌ایم و نگاه شبكه علمی، خدمت‌گراست.
وی ادامه داد: اكنون 200 دانشگاه برای اتصال به این شبكه قرارداد امضا كرده‌اند و نسبت به مهرماه 86 كه فقط از 72مركز شهر تهران، 16مركز را سرویس می‌دادیم امروز، امكان دسترسی در 16مركز استان وجود دارد و برای بقیه قسمت‌های كشور نیز مشكل مخابراتی وجود دارد كه در آینده این مسائل نیز مرتفع خواهد شد.
مقدم‌فر گفت: در سمت مشتركان عادی، ترافیك‌های 1جی داریم اما هم اكنون برای نخستین بار در كشور سه مشتری مانند دانشگاه صنعتی شریف و كتابخانه ملی با ترافیك 10جی به شبكه علمی متصل هستند.
مدیر پروژه شبكه علمی ایران در خصوص اهداف این شبكه گفت: كنترل كپی‌رایت و مشكلات آن از اهداف و وظایف اصلی ما بود و حدود یك سال برای زیرساخت آن زمان صرف كردیم، ما مراكزی داریم كه پر از محتوای شگفت‌انگیز هستند اما از ترس كپی‌رایت، اطلاعاتشان را در قالب سی دی در گنجه‌ها پنهان كرده‌اند.
وی در مثالی دیگر گفت: بزرگ‌ترین مركز تحقیقات پنبه خاورمیانه در شهر گرگان وجود دارد كه تحقیقات بسیار خوبی در این زمینه انجام می‌دهند اما محتوای این مركز در كشور منتشر نمی‌شود.
مقدم‌فر خاطرنشان كرد: استان‌های شمالی كشور یك تحقیقات مفصل مشترك با كشورهای حوزه اوراسیا دارند اما نتایج آن را انتقال نمی‌دهند درصورتیكه این كار می‌تواند باعث درآمدزایی شود، مانند تمام دانشگاه‌های بزرگ جهان كه از این راه درآمد كسب می‌كنند.
او در پایان گفت: ما باید با مغزافزار چیزی را تولید كنیم كه برایمان ثروت به ارمغان بیاورد و به این واسطه چشم از درآمد نفتی برداریم، هر چیزی را می‌توان تحریم كرد، به جز مغز و همین كلید موفقیت است.

**پیشینه شبكه علمی
نسل اول شبكه علمی ایران از سال 77 به بهره‌برداری رسید و تا الان سه نسل از آن گذشته است. نسل اول دوره تدوین برنامه‌ها، طراحی و پیاده‌سازی اولیه بود كه از سال 70 تا 77 به طول انجامید و فعالیت رسمی آن بین سال‌های 77 تا 86 بود.
نسل دوم شبكه علمی كشور حدود چهار سال به طول انجامید و نسل سوم با همكاری دانشگاه‌ها، مراكز تحقیقاتی، پژوهشكده‌ها و مراكز درمانی آموزش پزشكی از حدود دو سال قبل راه‌اندازی شده است.
برنامه‌های نسل سوم شبكه علمی كشور، خدمت‌رسانی زیرساختی اساسا به جهت ایجاد خدمت‌های جدید ارزش افزوده، محتوایی و اطلاعاتی است.
برنامه كسب‌وكار شبكه علمی كشور به صورت «بی تو بی» (B2B) و «بی تو سی» ( B2C) است و به این ترتیب هیچ مشتركی مصرف‌كننده صرف شبكه نبوده و خود تولیدكننده خدمات و محتوای علمی است و چرخه اقتصادی اپراتور شبكه علمی را به گستره تمامی مشتركان آن گسترش می‌دهد.
این اپراتور ارائه‌دهنده خدمات زیرساختی و محتوایی در دانشگاه‌ها، مراكر علمی، مراكز آموزشی، مراكزی درمانی و كتابخانه‌هاست.
علمی**9207** 1055
۰ نفر