۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۰۳
کد خبر: 83223302
T T
۰ نفر

چهارهزار شاغل در استان مركزي مجرد هستند

۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۳:۰۳
کد خبر: 83223302
چهارهزار شاغل در استان مركزي مجرد هستند

اراك - ايرنا - مدير سامانه همسان گزيني تبيان استان مركزي گفت: 4 هزار شاغل در دستگاه هاي اجرايي استان فعاليت دارند كه با وجود درآمد و شغل پايدار تاكنون ازدواج نكرده اند.

حجت الاسلام «علي نيك عهد» روز سه شنبه در نشست رابطان ادارات با موضوع همسان گزيني افزود: سن افراد شاغل مجرد استان بالاتر از ميانگين مطلوب براي ازدواج است و اين افراد با وجود داشتن درآمد و نبود دغدغه در تامين معيشت، تمايلي براي ازدواج ندارند.
وي با بيان اينكه سايت همسان گزيني تبيان استان مركزي 6 ماه اخير راه اندازي شده است، اظهارداشت: 515 مجرد در سايت همسان گزيني تبيان استان ثبت نام كرده اند كه 106 مورد راستي آزمايي و 26 زوج به يكديگر معرفي شده اند.
مدير سامانه همسان گزيني تبيان استان مركزي گفت: 500 تا 600 سايت همسريابي غيرمجاز در كشور فعال است اما تنها سايت مجوزدار و رسمي، سايت همسان گزيني تبيان است.
مديرسامانه همسان گزيني تبيان استان مركزي گفت: ثبت نام رايگان متقاضيان در سايت، فعاليت نداشتن براي ازدواج موقت و چند همسري، صيانت از اطلاعات متقاضيان و نظارت كامل خانواده ها در تمامي مراحل ازدواج از ويژگي هاي سايت تبيان است.
حجت الاسلام نيك عهد افزود: زنان بيوه و مطلقه نيز مي توانند در اين سايت متقاضي ازدواج باشند و اين 2 طيف جامعه ممنوعيتي براي ثبت نام در سايت ندارند.
وي اظهارداشت: كمك بلاعوض، پرداخت خارج نوبت تسهيلات بانكي و برگزاري 50 كارگاه آموزشي در دستور كار متوليان سايت همسان گزيني تبيان استان براي ترويج سنت حسنه ازدواج است.
مدير سامانه همسان گزيني تبيان استان مركزي گفت: 6 ماه از راه اندازي اين سايت در استان گذشته است اما ازدواجي محقق نشده، زيرا انجام اين مهم زمان بر و مراحل آن نياز به دقت فراوان كارشناسان سايت و خانواده ها دارد.
وي اظهار داشت: طرح ملي همسان گزيني در استان مركزي ناشناخته است و لازم است فعاليت هاي تبليغي و آگاه سازي جوانان و خانواده ها انجام شود.
مديرسامانه همسان گزيني تبيان استان مركزي گفت: 70 هزار دانشجو در استان مركزي مشغول به تحصيل، مجرد و در سن ازدواج قرار دارند كه با آشنايي از اين طرح، زمينه ازدواج آنان فراهم مي شود.
حجت الاسلام نيك افزود: ثبت نام اين افراد مجرد در سايت همسان گزيني فرصتي براي اين افراد فراهم مي كند تا زوج مناسب خود را در سطح كشور بيابند.
مديرهمسان گزيني تبيان استان مركزي، افزايش كيفيت ازدواج را در اين طرح مهم دانست و گفت:‌ در اين راستا زوج ها از مشاوره پيش از ازدواج و بسته هاي آموزشي بهره‌مند مي شوند.
مديرهمسان گزيني تبيان استان مركزي گفت: سامانه همسان گزيني تبيان به عنوان اولين و ‌تنها سامانه رسمي، قانوني و فراگير ملي ازدواج با هدف ترويج اين امر مهم ديني و آگاهي بخشي به جوانان و مشاوره هاي قبل و بعد از ازدواج فعاليت خود را آغاز كرده است.
وي افزود: استان مركزي پنجمين منطقه پس از تهران، البرز، اصفهان و همدان است كه با مساعدت و تلاش هاي دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري، مشاركت اداره كل تبليغات اسلامي استان، موسسه فرهنگي و اطلاع رساني تبيان و به منظور ازدواج آگاهانه، بهنگام، آسان و با هدف ترويج و تحكيم بنيان خانواده، راه اندازي شده است.
وي اظهارداشت: با توجه به اينكه مراحل با اطلاع و نظارت كامل خانواده ها و مشاوران خبره در اين زمينه صورت مي گيرد، اين مركز از اطلاعات متقاضيان خود صيانت كرده و حافظ منافع آنان است.
مديرهمسان گزيني تبيان استان مركزي گفت : نحوه استفاده از سامانه ملي همسان گزيني تبيان به اين شكل است كه افراد مجرد ساكن در استان مركزي مي توانند با مراجعه به دامنه http://hamsan.tebyan.net از كد معرف 23397 براي استان مركزي استفاده كرده و ثبت نام كنند.
حجت الاسلام نيك عهد افزود: پس از ثبت نام پرونده متقاضيان بررسي و براي تكميل پرونده و مصاحبه حضوري با آنان تماس گرفته مي شود و پس از آن فرم هاي متقاضيان توسط كارشناسان ذي صلاح بررسي شده و در صورتي كه موارد مناسب آنان در بانك جامع معرفان تبيان وجود داشته باشد؛ معرفي توسط معرفان صورت مي گيرد.
وي اظهارد اشت: مشاوره قبل و بعد از ازدواج، مشاوره خانواده، مشاوره تربيتي، مشاوره باليني (افسردگي، اضطراب و وسواس ) و دوره هاي آموزشي از جمله خدماتي است كه در اين مركز به مراجعان ارايه مي شود.
مديركل دفتر اجتماعي استانداري مركزي نيز گفت: طلاق در اين استان در 9 ماه اخير در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 12 درصد كاهش يافته و رتبه استان مركزي از جايگاه پنج به 9 ارتقا يافته است.
«غلامرضا فتح آبادي» افزود: استان مركزي اولين استان در برگزاري كانون زندگي پايدار، موفق عمل كرده و اين مهم به كاهش آمار طلاق در استان شده است.
وي اظهار داشت: برنامه اجتماعي استان مركزي براي مقابله با طلاق زوج ها با وجود تغييرات گسترده در خانواده به خوبي پاسخ داده است.
مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري مركزي نيز گفت: اين استان در ارايه آموزش پيش از ازدواج به نتايج مطلوبي دست يافته و اميد است تا پنج سال آينده، استان مركزي پايتخت و قطب آموزش همگاني به ويژه در حوزه خانواده باشد.
فتح آبادي با يادآوري اينكه، خانواده از اركان مهم جامعه به شمار مي رود و در آموزه هاي ديني به آن تاكيد فراوان شده است، افزود: دنيا با تغييرات اجتماعي متنوع و گسترده اي مواجه شده كه دامنه اين تغييرات همه لايحه هاي اجتماعي را در نورديده اما خانواده بيشتر از ساير حوزه ها دچار تغيير شده است.
وي اظهار داشت: اولين تغييري جامعه، كاهش ازدواج است كه اين مهم در 2 دهه اخير ناشي از تاثيرات زندگي غربي است كه منجر شده تا ازدواج پنج تا هفت درصد در كشور روند كاهش داشته باشد.
مديركل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري مركزي گفت: تصوير نگران كننده اي از خانواده در كشور وجود دارد و در بررسي جشنواره 36 فيلم فجر كه توسط جامعه شناسان صورت گرفته است، نتايج استخراج شده است.
وي اظهار داشت: 890 هزار ازدواج سال 89 در كشور به ثبت رسيده است و سال گذشته اين آمار به 670 هزار نفر كاهش يافت.
فتح آبادي افزود: 13 ميليون جوان مجرد در كشور وجود دارد كه 220 هزار مورد از آنان به تجرد قطعي رسيده اند يعني بالاي 40 سال سن دارند.
وي اظهار داشت: كاهش ازدواج در بين جامعه منجر به كاهش ميزان باروري، خطر مرگ، ناباروري، اختلالات ژنتيكي، افزايش شمار سالمندان و بالا رفتن سن ازدواج خواهد شد.
استان مركزي يك ميليون و 414 هزار نفر جمعيت و 12 شهرستان دارد.
6991/3075