۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۸:۱۹
کد خبر: 83223852
T T
۰ نفر
جمعي از مردم: تنها بيمارستان منطقه كتالم تعيين تكليف شود

نوشهر- ايرنا - جمعي از روستائيان و شهروندان 'كتالم ' و 'ساداتشهر' از توابع بخش مركزي شهرستان رامسر خواستار تعيين تكليف تنها بيمارستان 35 تختخوابي در آستانه تعطيلي اين منطقه گردشگرپذير شدند.

به گزارش ايرنا ، به گفته منابع رسمي اين بيمارستان در سال 1338 از سوي ورثه مرحوم ' عليرضا احمدنژاد ' فردي خيري كه نام بيمارستان نيز به نام او ثبت شده در زميني به گستره بيش از يك هكتار در شهر كتالم رامسر ساخته شده است .
طي سال هاي كه گذشت بخش هاي جراحي، داخلي عمومي، آزمايشگاه و درمانگاه تخصصي، زنان، اطفال و فوق تخصص گوارش براي ارائه خدمات به شهروندان كتالم ، ساداتشهر ، حدود 30 روستا و پارچه آبادي پيرامون اين شهرها و حتي ديگر شهرها در اين بيمارستان ايجاد شد.
منتهي از سال 1385 پس از واگذاري اين بيمارستان به دانشگاه آزاد اسلامي تنكابن روند خدمات آن روز به روز ضعيف تر و هم اكنون به گفته مردم در آستانه تعطيلي است.
شهرهاي كتالم ، ساداتشهر و 30 روستا و پارچه آبادي پيرامون آن با جمعيتي دست كم 30 هزار نفر جمعيت ثابت و حدود 2 برابر جمعيت متغيير در ضلع جنوب شرقي و شمالي شهرستان رامسر قرار دارد و ساكنان اين منطقه از اين بيمارستان خدمات دريافت مي كردند.
دست اندركاران ذيربط مي گويند از سال 1385 در پي انعقاد قراردادي بنا به درخواست مسئول وقت دانشگاه آزاد اسلامي واحد تنكابن با دانشگاه علوم پزشكي مازندران، مبني بر نيازمندي دانشجويان رشته هاي پزشكي و دندانپزشكي به كارهاي آموزشي و آزمايشگاهي در مراكز درماني ، اين بيمارستان تحويل دانشگاه آزاد اسلامي واحد تنكابن داده شد.
از طرفي هم مسئولان دانشگاه آزاد اسلامي وعده داده بودند تا هزينه هاي صفر تا صد اين بيمارستان اعم از خريداري تجهيزات ، افزايش بخش هاي آن و حتي پرداخت حقوق ومزاياي نيروها كه جزو پرسنل اين دانشگاه مي باشند،عهده دار شوند.
دانشگاه آزاد اسلامي واحد تنكابن در فاصله نزديك شهركتالم شهرستان رامسر قرار دارد.
نتايج چنين اتفاقي اين شد كه از 2 سال گذشته تاكنون به علت كاهش جمعيت دانشجويي در اين دانشگاه و نيز ناتواني در تامين هزينه ها و پرداخت حقوق كاركنان، روند خدمات اين بيمارستان روز به روز ضعيف تر و گفته مي شود از 70 پرسنل دوره هاي گذشته به دستكم 20 نفر رسيده و گاهي اوقات نيز به علت اعتراض پرسنل آن بسته است.
يكي از شهروندان كتالم دراين باره مي گويد: وضعيت اين بيمارستان با اينكه در چهارسال پيش به گونه اي بوده حتي از شهرستان چابكسر گيلان و نيز شيرود تنكابن براي درمان به آن مراجعه مي كردند هم اكنون طوري شده اگر فردي دچار سكته قلبي و مغزي شود و نياز به فوريت هاي پزشكي واحيا داشته باشد، دچار مشكل مي شود.
محمد حسين شعشعاني درگفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : 2 پزشك عمومي آن هم به شكل نامنظم و شيفتي در اين بيمارستان خدمات ارائه مي دهند و شب ها نيز بسته است درحالي كه در گذشته اين بيمارستان شبانه روزي خدمات ارائه مي داد.
وي افزود : نكته مهم تر آنكه در سال پيش مسئولان دانشگاه آزاد اسلامي تنكابن با تخريب تعدادي از بناهاي موجود ،كلنگ ساخت ساختمان بيماران دياليزي با هدف ارائه خدمات به مردم غرب و شرق مازندران در محوطه اين بيمارستان زدند.
رسول كرد رستمي ديگر شهروند كتالمي نيز گفت : بارها شهروندان و روستائيان اين منطقه به خاطر تحصن نيروهاي قراردادي دراين بيمارستان كه ماهها حقوق دريافت نكردند و اقدام به بستن اين بيمارستان كردند ، تجمع نمودند و اعتراض كردند.
وي افزود : اين نيروها جزو نيروهاي دانشگاه آزاد اسلامي تنكابن هستند و از 60 نفر در پنج سال پيش هم اكنون به علت پرداخت نكردن بموقع حقوقشان بيمارستان را ترك نمودند و شمارشان به دستكم 20 نفرمي رسد.
اين شهروند گفت : مساله ديگر آنكه بارها شهروندان و روستائيان اين منطقه ، اين موضوع بسيار مهم را با مسئولان محلي و حتي استاني در ميان گذاشتند و از ماه گذشته هم نامه اي براي پيگيري به استانداري ، دستگاه قضايي و نيز دانشگاه علوم پزشكي مازندران داده شد تا بلكه شايد چاره اي براي حل اين معضل بينديشند.
'مرضيه اميري ' از شهروندان ساداتشهرنيز گفت : به خاطر غير فعال شدن بيشتر بخش هاي اين بيمارستان ، مردم ناگزيرند حدود 20 كيلومتري مسير رفت و برگشت را طي كنند و براي درمان به بيمارستان امام سجاد (ع ) مركز شهر رامسر مراجعه كنند.
وي افزود : مساله ديگر آنكه روستاها و شهرهاي اين منطقه شمار زيادي از افراد غيربومي خانه ساخته اند و دربيشتر فصول سال نيز سكونت دارند به خاطر دارم در سال هاي گذشته حتي در نوروز و تابستان شمارمراجعان به اين بيمارستان خيلي زياد بود و منصفانه نيست سرنوشت آن اين گونه رقم بخورد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي تنكابن نيز گفت : از سال 1385 اين بيمارستان از سوي مسئولان وقت متناسب با نياز دانشجويان رشته هاي پزشكي و دندانپزشكي به يك بيمارستان ، به اين دانشگاه واگذار شد
حسينعلي مشايخي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : دانشگاه آزاد هم اكنون حكم مستاجر را دارد متولي آن دانشگاه علوم پزشكي مازندران است و نكته ديگر آنكه از چهارسال پيش تاكنون نيز اين بيمارستان به درمانگاه تخصصي تبديل شده است .
وي اظهارداشت : تاكنون تمام هزينه هاي اين بيمارستان را دانشگاه تقبل كرده است ولي از اين پس به علت كاهش جمعيت دانشجويي چنين خدماتي ممكن نيست بنابراين خيران منطقه و دانشگاه علوم پزشكي مازندران بايد دراين حوزه كمك كنند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي واحد تنكابن گفت: اين بيمارستان همچنان فعال است هنوز تعطيل نشده و اميدوارم در پي مكاتباتي كه با مسئولان دانشگاه علوم پزشكي مازندران انجام گرفته بزودي وضعيت آن مشخص شود.
فرماندار رامسر نيز گفت: در پي انجام مكاتبات و نشست هاي متعدد با مسئولان دانشگاه علوم پزشكي مازندران تصميمات خوبي در زمينه احياي اين بيمارستان گرفته شد و اين موضوع در دستور كار است.
محمد آزاد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: خواسته هاي مردم براي احياي اين بيمارستان بحق بوده وحتي هفته جاري نيز اين موضوع در قالب ويدئو كنفرانس به استاندار مازندران گزارش شد و خواستند اين موضوع بجد پيگيري شود.
وي ابراز اميدواري كرد كه با پي گيري هاي مسئولان استاني و محلي و نيز فعال كردن بخش هاي اورژانس و نيز مركز درمانگاه تخصصي بزودي دغدغه شهروندان و روستائيان مناطق كتالم و ساداتشهر نسبت به احتمال تعطيلي اين بيمارستان رفع شود.
تلاش پي در پي خبرنگار ايرنا براي دريافت اظهارنظر مديرشبكه بهداشت و درمان شهرستان رامسر در مورد اين موضوع نتيجه نداد اما روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي مازندران در گزارشي به خبرنگار ايرنا اعلام كرد كه مشكلات بيمارستان احمدنژاد كتالم و ساداتشهر ارتباطي به اين دانشگاه ندارد و بنابراين نمي توان در اين باره اظهارنظري كرد.
شهرستان با جمعيت بيش از 70 هزار نفري رامسر واقع درغرب مازندران از 170 تخت فعال بيمارستاني، 41 پزشك عمومي ، 47 پزشك متخصص ، پنج پزشك فوق تخصص ، 11 باب داروخانه خصوصي، يك داروخانه دولتي و شش آزمايشگاه دولتي و خصوصي برخورداراست.
7078 / 9922/1899