حمید قاسمی روز سه شنبه در بازدید از كارخانه كاوه سودا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نظارت مداوم به صورت دوره ای و ماهانه چهار بار از سوی این اداره بر فعالیت های این كارخانه انجام می شود و همچنین برداشت های فصلی از چاه های اطراف این كارحانه تا محل انتقال به دریاچه اومیه از طریق آزمایشگاه های معتمد انجام و نتایج آن به سازمان انتقال می یابد.
وی به گزارشات و اخبار منتشر یافته اخیر در خصوص آلایندگی های كاوه سودا اشاره كرد و گفت: موارد ابلاغی سازمان محیط زیست به این واحد در رابطه با لاگن ها و مدیریت پسماند طبق برنامه مدیریت زیست محیطی پیش می رود.
وی گفت: واحد كاوه سودا در دو فاز لاگن دارد كه یكی ترسیبی و دیگری تبخیری است كه از ابتدای شروع به فعالیت كارخانه تا به امروز 15 لاگن ترسیبی در این واحد ایجاد شده كه از این تعداد هفت لاگن از مدار خارج و به فضای سبز و زمین كشاورزی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: دو لاگن دیگر نیز امسال از مدار خارج می شود كه به دلیل رسوبات ریزدانه ای نفوذ آب های زیرزمینی در این لاگن ها در حداقل است.
قاسمی به لاگن های تبخیری اشاره كرد و گفت: همچنین از ابتدای شروع به فعالیت كارخانه تا به امروز 9 لاگن تبخیری در این واحد ایجاد شده كه در حال حاضر 6 لاگن ایزوله شده و بزودی یك لاگن از مدار خارج می شود.
وی گفت: دو لاگن دیگر تا پایان سال 98 ایزوله خواهد شد.
وی اضافه كرد: لاگن از مدار خارج شده به صورت نیمه ایزوله بوده و برای آب های سطحی و بارانی در جهت جلوگیری از انتقال آنها به لاگن ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مدیركل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی به پسماند های این واحد صنعتی اشاره كرد و گفت: محل پسماند ها حدود 70 هكتار بوده كه پس از انجام آنالیزهای مربوطه از پسماند تولیدی و با رعایت مسائل زیست محیطی از جمله ایجاد لندفیل مناسب و كنترل آب های سطحی و ایجاد چاه پیزومتری با ارائه گزارش برنامه مدیریت زیست محیطی تایید و سپس صادر می شود.
قاسمی افزود: به گفته مدیران كاوه سودا بسترسازی و ایزوله محل پسماند تا پایان امسال به اتمام رسیده و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
وی در خصوص مدیریت آب های زیرزمینی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مدیریت آبهای زیرزمینی بر عهده امور آب بوده كه این سازمان پس از نظارت، كنترل و نمونه برداری های مورد نیاز در صورت مشاهده موارد مشكوك به هر گونه آلودگی، موارد را به اداره محیط زیست گزارش می كند.
وی گفت: بعد از موارد پیش آماده از سوی این واحد در سال 89، تاكنون از طرف امور آب گزارشی مبنی بر آلودگی آب های زیرزمینی به محیط زیست داده نشده است.
وی ادامه داد: در مكان هایی از این واحد كه احتمال آلودگی بالاست چاه های پیزومتری حفر و سامانه آنلاین بر روی آنها نصب خواهد شد.
قاسمی گفت: با توجه به رسوبات لاگن ها، مطالعات نصب دستگاه تیكنر از ابتدای امسال شروع و كاوه سودا متعهد شده است كه تا پایان شهریور سال آینده این دستگاه نصب شود.
وی گفت: همچنین در حال حاضرسه دستگاه فیلتر پرس در راستای حل مشكل رسوبات لاگن ها نصب شده است.
به گزارش ایرنا، كارخانه كاوه سودای مراغه در سال 1383 با اشتغالزایی یكهزار نفر آغاز به كار كرد تا فراهم كننده بخشی از مواد اولیه كارخانجات تولیدی شیشه، مواد شوینده و سایر واحدها باشد.
در حال حاضر بیش از 2 هزار و 40 نفر در این كارخانه مشغول فعالیت هستند.
شهرستان مراغه با حدود 263 هزار نفر جمعیت در 127 كیلومتری تبریز، مركز آذربایجان شرقی واقع است.
3077/9880
مدیركل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی:
فعالیت های كاوه سودا تحت نظارت و كنترل است
۷ اسفند ۱۳۹۷، ۱۸:۵۸
کد خبر:
83223908
مراغه - ایرنا - مدیركل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از نظارت مستمر و مداوم بر فعالیت های شركت كاوه سودا خبر داد و گفت: كارشناسان محیط زیست به صورت مداوم پساب، پسماند و فعالیت های این شركت را كنترل می كنند.