۸ اسفند ۱۳۹۷، ۱۷:۴۸
کد خبر: 83225271
T T
۰ نفر
ساخت لنزهای آب‌رسان برای بیماران آستیگمات و دچار قوز قرنیه

تهران- ایرنا- لنزهای تماسی چشم با قابلیت آب‌رسانی به سطح قرنیه برای بیماران دچار آستیگماتیسم‌های نامنظم و شدید و مبتلایان به قوز قرنیه از سوی مركز تحقیقات اپتیك و لنز ایران طراحی و ساخته شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مركز تحقیقات اپتیك و لنز ایران، رئیس این مركز تحقیقاتی گفت: لنزهای جدید كه كورنیواسكرال نام دارد، به گونه‌ای طراحی شده كه با قرنیه چشم فاصله داشته و تكیه‌گاه آن روی سفیدی چشم (اسكلرا) است به همین دلیل برخلاف سایر لنزها به خصوص لنزهای سخت (هارد) فرد احساس جسم خارجی در چشم خود ندارد.
دكتر «پرویز زرین‌بخش» افزود: از مشكلات استفاده‌كنندگان لنزهای سخت، احساس جسم خارجی و خشكی چشم بوده كه لنزهای جدید، این مشكل را ندارد و از آنجا كه لنزهای نرم (سافت) قادر به اصلاح آستیگماتیسم‌های شدید و نامنظم و قوز قرنیه نیستند، این بیماران تاكنون به ناچار از لنزهای سخت استفاده می‌كردند كه با ساخت لنزهای اسكرال این مشكل برطرف شده است.
وی با اشاره به اینكه این لنزها به وسیله لنزهای تست اندازه‌گیری و با توجه به انحنای متفاوت چشم افراد برای هر فرد به طور منحصر به فرد ساخته می‌شود، افزود: عمده مزیت این قبیل لنزها آن است كه لنز به وسیله مایع با قرنیه فاصله داشته و در سطح قرنیه ایجاد خراش و زخم نمی‌كند، همچنین با مرطوب نگه داشتن قرنیه ضمن آب‌رسانی و اكسیژن‌رسانی به سطح آن به سلامت و تغذیه قرنیه كمك كرده و چون گرد و خاك وارد چشم فرد نمی‌شود، چشم بیمار را تحریك نمی‌كند.
رئیس مركز تحقیقات اپتیك و لنز ایران اظهار داشت: هم اینك در دنیا تنها چند كمپانی محدود آمریكایی در حال تولید این قبیل لنزها هستند كه با توجه به تحریم‌ها امكان ورود این لنزها به كشور میسر نیست، به همین منظور تولید این لنزها از دو سال پیش از سوی متخصصان مركز تحقیقات اپتیك و لنز ایران آغاز شد و پس از موفقیت در طراحی و ساخت روی بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
زرین‌بخش بیان كرد: لنزهای جدید كورنیواسكلرال تاكنون روی 30 بیمار آزمایش شده كه نتایج آن با موفقیت همراه بوده است.
وی از دیگر مزیت‌های این قبیل لنزها نسبت به مشابه خارجی آن را قیمت ارزانتر آنها ذكر كرد كه یك چهارم قیمت مشابه امریكایی آن است.
ماده اولیه این لنزها كه بوستون نام دارد به شكل دكمه هایی كوچك است كه به كشور وارد شده و سپس به كمك دستگاه های CNC در مركز تحقیقات اپتیك و لنز ایران طراحی و ساخته می‌شود.
مركز تحقیقات اپتیك و لنز ایران در سال 1380 در كشور تاسیس شد كه در آن سال بالاترین امتیاز پروانه پژوهشی را طی سال‌های اخیر از طرف مركز تحقیقات وزارت صنایع دریافت كرده است.
علمی ** 1201 **1055
۰ نفر