غلامرضا محمدي چهارشنبه شب در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا، اظهار داشت: براي ثبت جهاني اين بنياد به 100 كشور تقاضا داده ايم كه تاكنون 75 مورد آن قطعي شده است و منتظر جواب از سوي 25 كشور باقي مانده هستيم.
وي افزود: اتحاديه اروپا و آمريكا جزو نخستين كشورهايي بودند كه با ثبت اين بنياد در كشورهاي خود موافقت كرده و فعاليت خود در اين زمينه را آغاز كردند.
مديرعامل بنياد بين المللي مادر گفت: اين بنياد با هدف آشنا ساختن بيشتر جامعه به ويژه نسل جوان با جايگاه و نقش والاي مادر، تبيين و تاثير نقش مادران در ساختن جامعه ايده آل، آموزش مسئوليت هاي خطير مادري به خانم هاي جوان در قبال فرزندان و رفتار متقابل نسبت به مادران و انتخاب مادران نمونه از مهرماه سال 93 در كشور فعال شده است.
** ترجمه اهداف بنياد به 30 زبان زنده دنيا
وي با بيان اينكه اهداف بنياد بين المللي مادر به 30 زبان زنده دنيا ترجمه شده است، افزود: همچنين مجله پيام مادر به عنوان مجله رسمي بنياد به دو زبان فارسي و انگليسي منتشر مي شود كه امروز يازدهمين شماره آن در استان كردستان توزيع شد.
محمدي گفت: پيام مادر در پنج هزار نسخه چاپ مي شود كه يك هزار نسخه آن براي خارج از كشور و بقيه در داخل كشور توزيع مي شود.
** فعاليت سياسي در بنياد مادر ممنوع است
وي با بيان اينكه بنياد مادر يك بنياد فرهنگي بين المللي بوده و به صورت 100 درصد غيردولتي اداره مي شود، يادآور شد: اين بنياد وابسته به هيچ ارگان، نهاد، حزب و يا گروه خاصي نيست و هرگونه فعاليت سياسي در آن ممنوع است.
مديرعامل بنياد بين المللي مادر اظهار داشت: هرگونه تبعيض از لحاظ زبان، رنگ، مليت، قوميت، فرهنگ، عقيده و مذهب در بنياد فرهنگي بين المللي مادر ممنوع است.
** شناسايي دوهزار مادر نمونه در كشور
وي در ادامه به انتخاب مادران نمونه در كشور اشاره كرد و گفت: از سال 93 و همزمان با تاسيس اين بنياد تاكنون دوهزار مادر نمونه در سطح كشور شناسايي شده اند كه از بين اين تعداد از هر استان 10 تا 20 مادر به نمانيدگي از همه مادران تجليل شده اند.
محمدي به شاخص هاي انتخاب مادران نمونه كشور نيز اشاره كرد و گفت: يك مادر نمونه در مرحله اول بايد فرزند خوبي براي والدين خود بوده باشد ضمن اينكه همسري خوب، صبور و مهربان براي همسرش نيز باشد.
وي افزود: مادر نمونه علاوه بر اين ويژگي ها بايد وظايف و مسئوليت هاي خود در قبال فرزندانش را انجام داده باشد.
**انتخاب مادر شايسته دنيا
مديرعامل بنياد بين المللي مادر اظهار داشت: اين بنياد از هر استان بطور ميانگين 10 مادر نمونه انتخاب كرده كه از اين تعداد از سوي هر استان سه مادر نمونه به بنياد معرفي مي شود.
وي افزود: از ميان اين مادران و براساس راي هيات داوران بنياد يك نفر به عنوان مادر نمونه آن استان معرفي شده و از بين 32 مادر از 32 استان كشور يك نفر به عنوان مادر شايسته ايران معرفي مي شود.
محمدي با بيان اينكه انتخاب مادر شايسته دنيا از ديگر برنامه هاي اين بنياد است، گفت: مادر شايسته ايران به قاره آسيا براي رقابت در انتخاب مادر شايسته دنيا راه مي يابد كه اين رقابت بين 6 مادر از پنج قاره جهان هر 2 سال يك بار انجام مي شود.
وي اظهار داشت: ايران به عنوان موسس بنياد بين المللي مادر براي هميشه يك نماينده در رقابت مادر شايسته دنيا دارد بر همين اساس از قاره آسيا دو مادر و از قاره هاي ديگر هر كدام يك مادر براي اين رقابت حضور پيدا مي كنند كه قرار است نخستين دوره آن در سال 2020 برگزار شود.
شبد**7348 / 3034**1379
سنندج - ايرنا - مديرعامل بنياد بين المللي مادر گفت: اين بنياد در راستاي تجليل از مقام شامخ مادران كره خاكي در 75 كشور جهان ثبت شده است و در آينده اين روند به 100 كشور مي رسد.