۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۴۰
کد خبر: 83225979
T T
۰ نفر

بعیدی نژاد اعتبار اخبار بی.بی.سی را به چالش كشید

۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۴۰
کد خبر: 83225979
بعیدی نژاد اعتبار اخبار بی.بی.سی را به چالش كشید

لندن - ایرنا - 'حمید بعیدی نژاد' سفیر ایران در انگلیس با انتشار پیام‌هایی در توییتر، اعتبار اخبار شبكه 'بی.بی.سی' را به دلیل دریافت بودجه دولتی به چالش كشید و عنوان كرد كه از هر 6 نفر در انگلیس فقط یك نفر به اخبار و تحلیل‌های این شبكه اعتماد دارد.

به گزارش ایرنا، بعیدی نژاد روز پنجشنبه در اولین پیام توییتری خود نوشت: 'بی.بی.سی فارسی' نمی‌تواند یك شبكه خبری مستقل باشد، چون هزینه های آن از بودجه عمومی كشور تامین می شود، بنابر این فعالیت آن تحت نظارت دولت انگلیس است.
وی افزود: كمیته‌ای از مجلس بریتانیا نیز سه سال قبل از راه اندازی این شبكه، مؤكدا به شبكه بی.بی.سی توصیه كرده بود كه برای ایجاد تغییرات سیاسی در ایران به ایجاد سرویس فارسی اقدام نماید.
'راب مكر' سفیر انگلیس در تهران در پاسخ به این توییت ادعا كرد: بی‌بی‌سی كاملاً به لحاظ سردبیری مستقل است. به همین خاطر است كه در سطح جهان همواره به‌عنوان یكی از منابع خبری مورد اعتماد ارزیابی می‌شود.
بعیدی نژاد سپس سندی را توییت كرد كه در آن نوشته است: سرویس جهانی بی.بی.سی از طریق عوارض تلویزیون در انگلیس تأمین می‌شود، درعین ‌حال بودجه‌ای معادل 289 میلیون پوند از سوی دولت به این شبكه تخصیص داده ‌شده كه ظرف مدت پنج سال تا سال 2020 پرداخت می‌شود.
سفیر ایران اضافه كرد: اما در خصوص اعتماد عمومی به این شبكه، بر اساس بررسی‌های رسانه‌ای در انگلیس، از هر 6 نفر در این كشور فقط یك نفر به اخبار و تحلیل‌های بی.بی.سی اعتماد دارد.
بعیدی نژاد پیشتر هم در انتقاد به برخی اخبار بی.بی.سی فارسی توییت هایی را منتشر و مراتب اعتراض خود را اعلام كرده است.
سفیر كشورمان افزود: شبكه بی.بی.سی از حق اشتراك تأمین می‌شود ولی حق اشتراكی كه توسط هر انگلیسی دارنده تلویزیون باید پرداخت شود و فعلاً برای هر شخص ۱۴۵پوند در سال است. بودجه بی.بی.سی توسط دولت تعیین،توسط مجلس تصویب و توسط عموم مردم پرداخت می‌شود.طبیعتاً هزینه كرد بودجه بر اساس سیاست‌های كلان كشور تحت نظارت دولت است.
وی بابیان اینكه سرویس جهانیBBC شامل شبكه زبان‌های خارجی ازجمله فارسی از سال ۲۰۱۴ هزینه‌های خود را از همین بودجه دریافت می‌كنند عنوان كرد: مسئولیت نظارت بر هزینه كرد اموال عمومی بر عهده دولت است كه البته گزارش‌های نظارتی خود را به مجلس می‌فرستد. توصیه مجلس به ایجاد بی.بی.سی فارسی هم به همین علت بوده است.
بعیدی نژاد ادامه داد: البته به‌غیراز این حق اشتراك همگانی كه از هر دارنده تلویزیون دریافت می‌شود، منابع مالی دیگر شامل كمك مستقیم دولت انگلیس، كمك‌های حامیان و بنیادهای بین‌المللی و البته حق آگهی و دریافت‌های خاص دیگر هم به بودجه بی.بی.سی كمك می‌كند.
سفیر كشورمان یادآور شد: در ایران، فعالیت رادیو بی.بی.سی فارسی ابتدا باهدف مقابله بانفوذ نازیسم آغاز گردید كه بعدها برای مقابله بانفوذ كمونیسم ادامه یافت.اما برای تأثیرگذاری بر افكار عمومی، مأموریت این رادیو سریعاً به دخالت در امور داخلی ایران تعمیم یافت كه نمونه‌های روشنی در دوره‌های مختلف ایران دارد.
وی افزود: در اسناد محرمانه منتشره توسط بریتانیا به بهره‌برداری مستقیم بولارد سفیر وقت انگلیس از این رادیو از یك‌طرف و نارضایتی مسئولین بی.بی.سی از دخالت‌های زیاد مستقیم نمایندگان وزارتخانه‌های دولتی در تنظیم مطالب در دوره‌های متفاوت تاریخی ایران ازجمله سال‌های ملی شدن صنعت نفت اشاره‌شده است.
اروپام ** هـ ن **1651