۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۵۳
کد خبر: 83226000
T T
۰ نفر
شيوع 24 درصدي خروپف در مردان

تهران - ايرنا - دبير انجمن علمي پزشكي خواب ايران با اشاره به اينكه شيوع اختلالات خواب به دليل مشكلات تنفسي در مردان با علامت خروپف حدود 24 درصد است، گفت:‌ تشخيص ندادن به موقع و درست بيماري‌هاي خواب از معضلات جدي اين حوزه به شمار مي‌رود.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ايرنا، «خسرو صادق نيت» روز پنجشنبه در نشست خبري كه به مناسبت روز جهاني خواب در بيمارستان امام خميني برگزار شد، اظهار داشت: اختلال خواب بيماري شايعي است كه در مشاغل مختلف و در سنين مختلف مي‌تواند افراد را گرفتار كند.
وي افزود: در مردان شيوع اختلالات تنفسي حين خواب با علامت خروپف تا 24 درصد اعلام شده و بي‌خوابي در زنان ابتلاي آن 30 درصد و به صورت مزمن تا 10 درصد است.
دبير انجمن علمي پزشكي خواب ايران ادامه داد:‌ افرادي كه شيفت كاري دارند تا 60 درصد آمار اختلال خواب در آنها گزارش شده است و به طوركلي در علم خواب 80 بيماري طبقه‌بندي شده كه علائم مختلفي دارد.
صادق‌نيت گفت: علائم بي‌خوابي و خواب‌آلودگي افراد گاهي به صورتي است كه بيمار خودش متوجه آن نمي‌شود، چرا كه خواب است و به دليل عدم هوشياري، مشكل خواب براي او چندان واضح نيست و تنها اطرافيان و يا با تست خواب اين مشكل شناسايي مي‌شود.
وي افزود: از معضلات جدي در حوزه اختلالات خواب، عدم تشخيص به موقع و درست آن است كه در جهان و در كشورهاي پيشرفته تا 80 درصد اين عدم تشخيص به موقع گزارش شده است.
دبير انجمن علمي پزشكي خواب ايران در مورد درمان اختلالات خواب گفت: درمان در اين زمينه متفاوت است و بستگي به نوع مشكل دارد. اگر اختلال خواب ناشي از مشكل تنفسي حين خواب باشد، درمان آن دارو نيست و فرد در طول روز احساس خستگي و خواب‌آلودگي دارد.
صادق‌نيت، چاقي، فشار خون بالا، ديابت، سكته مغزي و قلبي را از عوارض اين اختلالات تنفسي كه سبب بروز اختلالات خواب مي‌شود برشمرد و گفت: در صورتي كه اختلال خواب ناشي از مشكل تنفسي حين خواب باشد، روش‌هاي ابزاري پيشرفته پزشكي و يا عمل جراحي چاره آن است.
صادق‌نيت گفت: بي‌خوابي‌ها با رفع علت بيماري و يا رعايت بهداشت خواب مي‌تواند درمان شود و قسمت كمتري نياز به درمان دارويي دارد كه بايد توسط پزشك صورت گيرد.
دبير انجمن علمي پزشكي خواب ايران خاطرنشان كرد:‌ به طوركلي بي‌خوابي‌ها شامل چهار نوع است كه در نوع اول، فرد در شروع خواب دچار مشكل مي شود كه با بهداشت خواب و دور كردن اضطراب مي‌توان آن را مداوا كرد. در نوع دوم، فرد در تداوم خواب مشكل دارد و به طور مكرر از خواب بيدار مي‌شود كه بيماري‌هايي همچون پروستات، ديابت و مشكلات قلبي مي‌تواند دليل آن باشد.
صادق‌نيت گفت: در برخي از افراد ابتداي خواب خوب است، ولي صبح زود و يا ساعت 3 بامداد از خواب بيدار مي‌شوند كه اين مسئله مي‌تواند ناشي از افسردگي در آنها باشد. در نوع چهارم، فرد زماني كه از خواب بيدار مي‌شود احساس كسلي و خستگي دارد كه خروپف و وقفه‌هاي تنفسي و يا مشكلات حركتي حين خواب مي‌تواند دليل و منشأ آن باشد.

**اختلال خواب مشكل 30 درصد كودكان است
شبنم جليل القدر فلوشيپ خواب نيز در اين نشست با اشاره به اينكه 30 درصد كودكان دچار مشكل خواب هستند، گفت: برخي از بيماري‌هاي زمينه‌اي مي تواند سبب بروز اين مشكل در كودكان شود.
جليل‌القدر افزود: طبق برخي از مطالعات انجام شده، اختلالات خواب در كودكان و افراد زير 18 سال حدود 30 درصد آنها را گرفتار مي‌كند و مي‌توان گفت كه يك‌سوم كودكان اختلال خواب دارند.
وي افزود: ترس از به خواب رفتن، مقاومت در رفتن به رختخواب، بيداري‌هاي مكرر شبانه، صبح زود بيدار شدن، بدرفتاري‌هاي طول روز و اختلال توجه از جمله مشكلاتي است كه در حوزه خواب كودكان وجود دارد.
اين فلوشيپ خواب گفت: ما پزشكان به دنبال يافتن بيماري‌هاي زمينه‌اي كه باعث بي‌خوابي مي‌شود هستيم، ولي والدين بايد در زمينه اختلال خواب كودك توجه لازم را داشته باشند و رعايت بهداشت خواب در كودك خود را مدنظر قراردهند. البته اين در حالي است كه بيماري عامل مشكل خواب كودك نباشد.
جليل‌القدر گفت: بيش‌فعالي، ركود تحصيلي، قطع تنفس در خواب، عفونت گوش به صورت مكرر، كابوس‌هاي شبانه، خوب وزن نگرفتن كودك، بي‌اشتهايي، اختلال در تكامل و خروپف در خواب از جمله مشكلاتي است كه سبب اختلال خواب در كودك مي‌شود.
وي گفت: زمان خواب و بيداري كودك بايد مشخص باشد، تفاوت خواب در روزهاي هفته با آخر هفته بيش از يك ساعت نباشد، جاي خواب كودك ثابت باشد و اتاق خواب دماي مناسب 21 تا 24 درجه داشته باشد.
فلوشيپ خواب گفت: والدين بايد شب ادراري مقاوم به درمان، دندان قروچه و تعريق‌هاي شبانه را در كودك خود جدي بگيرند و جهت درمان آن به پزشك مراجعه كنند.
اجتمام 9022**1584