۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۷:۴۳
کد خبر: 83226403
T T
۰ نفر
منطقه ويژه اقتصادي براي توسعه بازار عناب اعلام آمادگي كرد

بيرجند - ايرنا - مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي خراسان جنوبي گفت: اين سازمان براي تامين مبلغ مورد نياز براي سرمايه گذاري در توسعه بازار عناب از جمله تبديل آن به كالاهاي با ارزش افزوده بيشتر و و رونق بازار آمادگي دارد.

به گزارش ايرنا مرتضي صفدري زاده روز پنجشنبه در مراسم اختتاميه نخستين رويداد استارت آپي عناب خراسان جنوبي افزود: در خصوص ايجاد بنگاه هاي اقتصادي و توليدي در رابطه با محصول عناب نيز اعلام آمادگي مي كنيم.
وي ادامه داد: همچنين اين سازمان هرگونه حمايت هاي خود را براي پايداري ايده ها و طرح هاي استارت آپ (شركت نوپا) عناب با پرداخت تسهيلات دريغ نخواهد كرد.
مديرعامل منطقه ويژه اقتصادي خراسان جنوبي گفت: اين سازمان زمين، امكانات زيربنايي و ساير مجوزهاي لازم را در اختيار صاحبان ايده قرار مي دهد تا اين محصول را به ارزش افزوده بيشتري تبديل كنيم.
وي افزود: استان خراسان جنوبي از فرصت هاي بي نظيري برخوردار است تا بتواند تكان جدي در تقويت رونق اقتصادي، صنعتي، اجتماعي و تجاري داشته باشد.
صفدري زاده اظهار داشت: وجود محصولات استراتژيك منحصر به فرد از جمله زعفران، زرشك و عناب و مزيت هاي معدني كه به قول استاندار قابليت تبديل شدن به عسلويه معدني را دارد و هم مرز بودن از جمله پتانسيل هاي مهم استان است.
وي يكي ديگر از مزيت هاي خراسان جنوبي را نخبه پروري دانست و گفت: افرادي با ايده هاي خوب و نگرش با تعلق و تعصب خاطر در استان وجود دارند و برگزاري رويداد استارت آپ عناب با همكاري و تلاش دانشگاه علمي كاربردي خروجي خوبي خواهد داشت.
مديركل پژوهش و فناوري دانشگاه جامع علمي كاربردي كشور هم گفت: ايران نخستين توليدكننده عناب دنياست و استان خراسان جنوبي 9 درصد اين محصول را به خود اختصاص داده است.
محمدحسين موسي زاده افزود: در حال حاضر 6 هزار تن عناب از 31 هزار و 670 هكتار اراضي زيركشت اين محصول در خراسان جنوبي برداشت مي شود.
وي با بيان اينكه 15 هزار نفر در زمينه توليد محصول عناب در اين استان فعال هستند اظهار داشت: اگر به حوزه هاي فرآوري محصول عناب كم توجهي شود بدون شك سال هاي آينده از ميزان توليد كاسته خواهد شد.
مديركل پژوهش و فناوري دانشگاه جامع علمي كاربردي گفت: اختلاف ايران در زمينه توليد عناب با كشورهايي مانند چين كه در رتبه نخست توليد اين محصول قرار دارد، بسيار زياد است و با توسعه طرح ها و ايده هاي استارت آپ عناب در خراسان جنوبي مي توان نقش اين محصول را در اقتصاد كشور به نحو احسن تعريف كرد.
وي يادآور شد: در حال حاضر عناب در كشور بيشتر به صورت خشكبار در بازار به فروش مي رسد در حالي كه كشورهايي مانند چين محصولات زيادي از اين محصول را توليد كرده و در بازارهاي بين الملل به فروش مي رسانند.
موسي زاده گفت: در استان عناب خيز خراسان جنوبي نسبت به اين محصول بي توجهي شده و دانشگاه ها نيز هيچ گونه اقدامي براي معرفي ظرفيت ها و پتانسيل هاي آن انجام نداده اند در حاليكه اين محصول به اقتصاد مردم وصل است.
وي افزود: با برگزاري نخستين استارت آپ عناب در خراسان جنوبي 112 ايده يا طرح نو به دبيرخانه ارسال شد كه 94 ايده به مرحله داوري رسيد.
وي با بيان اينكه 64 درصد اين طرح ها و ايده ها مربوط به بانوان بوده است تاكيد كرد: با معرفي درست محصول عناب در خراسان جنوبي مي توان اقتصاد اين منطقه را متحول كرد.
موسي زاده گفت: برگزاري استارت آپ عناب نشان داد بيش از آنچه كه فكر مي كنيم مي توانيم از محصول عناب در كشور استفاده كنيم.
7557*3028