به گزارش ایرنا محسن احتشام روز پنجشنبه در مراسم اختتامیه نخستین رویداد استارت آپی عناب در خراسان جنوبی افزود: هم اكنون حدود 16 هزار خانوار در تولید عناب و 45 هزار خانواده در تولید زرشك و زعفران استان مشغول به كار هستند اما این محصولات عمدتا خام فروشی می شود.
وی با بیان اینكه در راستای اقتصاد مقاومتی حركت نكرده ایم گفت: علم، فناوری و تولید سه اصل مكمل و جدایی ناپذیر یكدیگرند كه باید از آنها استفاده كنیم.
تولیدكننده نمونه ملی بخش كشاورزی افزود: اگر تولید عناب داریم باید علم و فناوری هم در كنار آن قرار گیرند اما این سه اصل در كنار محصولات استراتژیك استان قرار نگرفته لذا به خام فروشی محصولات روی آورده ایم.
وی یادآور شد: اگر به دنبال كسب ارزش افزوده هستیم باید این مثلث را رعایت كنیم و هرچه بیشتر تعامل و تناسب این سه عامل را كنار هم فراهم كنیم به همان میزان ارزش افزوده را به عرصه تولید بازگردانده ایم.
احتشام گفت: در حالی از محصولات استراتژیك استان خراسان جنوبی مانند زرشك، زعفران و عناب در دنیا دارو تولید می شود كه حتی در استان بسته بندی مناسبی برای عرضه این محصولات وجود ندارد.
وی با تاكید بر اینكه سرمایه انسانی خلاق و نوآور یكی از عوامل مهم در توسعه این محصولات است، یادآور شد: ظرفیت و پایه در استان وجود دارد و باید فناوری نیز در كنار آن قرار گیرد.
وی گفت: امروز اقتصاد دانش بنیان اقتصاد كارآفرین است چراكه با كارآفرینی می توان اقتصاد ایجاد كرد و اگر این امر محقق نشود در بازار بین المللی حرفی برای گفتن نخواهیم داشت.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان جنوبی تصریح كرد: اقتصاد دانش بنیان بزرگترین دارایی محسوب می شود لذا استارت آپ ها بسیار ایده خوبی هستند و با این ایده های استارت آپی و شركت های دانش بنیانی كه در این بخش ایجاد می شود می توان كارآفرینی و شغل پایدار ایجاد كرد.
وی گفت: سالانه دانشجویان زیادی در رشته های مانند مدیریت بازرگانی فارغ التحصیل می شوند كه می توان با استفاده از سه اصل مذكور خودمان ارزش افزوده ایجاد كنیم.
احتشام افزود: استارت آپ های بخش كشاورزی می توانند نقش مهمی در گذر از بازار سنتی به بازار و كشاورزی مدرن داشته باشند و امروز در بخش كشاورزی به سمت كشاورزی ارگانیك می رویم كه بهتر است محصولات در بخش كشاورزی از سنتی عبور و به سمت كشاورزی مهندس محور و دیجیتالی حركت كرده و توجه خاصی به برندسازی داشته باشیم.
وی گفت: اتاق بازرگانی آمادگی دارد ایده های استارت آپی عناب كه قابلیت تجاری سازی بین المللی دارند را در سطح جهانی و در نمایشگاه ها و بازارهای بزرگ معرفی و حتی صادر كند.
وی بیان كرد: فرهنگ سازی محصولات جدید، نوع و تغییر رفتار مصرف كننده به سوی این محصولات جدید كار بسیار سخت و پرهزینه ای است از این رو اگر بتوان در این زمینه سرمایه گذاری كرد اتاق بازرگانی استان برای حمایت از آن آمادگی دارد.
احتشام از راه اندازی پویش صادرات در اتاق بازرگانی استان در سال آینده خبر داد و افزود: در این پویش دوره های آموزشی و كاربردی برای استفاده از تجربیات افراد موفق در حیطه بازار برگزار می شود تا جوانان مفاهیم علم بازار را عملی یاد بگیرند.
وی تاكید كرد: باید ایده های ارائه شده در استارت آپ عناب غربال و تجاری سازی شود، همچنین باید این ایده ها و جوانان حمایت شوند تا از مرحله معرفی عبور و به مرحله رشد و بلوغ برسند.
وی گفت: تجاری سازی یك محصول امروز در بازار بسیار پرهزینه و سخت است و به تنهایی كار جوانان نیست لذا باید صندوق نوآوری و شكوفایی دست این جوانان را گرفته و تسهیلات در اختیار آنها قرار دهد.
مراسم اختتامیه نخستین رویداد استارت آپی خراسان جنوبی در زمینه عناب با محوریت محصولات تولیدی این محصول در حوزه دارویی، غذایی و بهداشتی و با حضور و مشاركت سرمایه گذاران، تسهیل گران و فعالان این حوزه برگزار شد.
این رویداد با همت دانشگاه جامع علمی كاربردی خراسان جنوبی و همكاری پارك علم و فناوری استان و دستگاه های دیگر برگزار و 112 طرح یا ایده به دبیرخانه ارسال شد.
از این تعداد 94 طرح به مرحله داوری رسید كه در نهایت 12 ایده یا طرح به عنوان برگزیده استارت آپ عناب معرفی و از صاحبان آنها تجلیل و قدردانی شد.
درمان سنگ كلیه از طریق عناب، بستنی، آلوچه، شكلات، مسقتی، پاستیل، عود، پكیج دارویی، وسایل تزیینی چوبی، پودر غذایی و كرم صبحانه از جمله این طرح هاست.
همچنین در حاشیه اختتامیه استارت آپ عناب نمونه هایی از ایده های ارسال شده به دبیرخانه مربوطه از جمله شكلات رژیمی عناب، كشك، كیك بدون گلوتن، سس، گز، كرم، شربت، آبنبات، پفك، چیپس، پاستیل، مسقتی، مربا، عرق، كرم صبحانه، آبنبات، خورشت، حلوای رژیمی، ترشی، آلوچه، ماسك، كارامل، دمنوش، صابون، داروی آسم، دراژه، شكلات، ماسك صورت، گرم نوش، لواشك، معرق، بیسكویت، رب، عود و سایر محصولات به نمایش گذاشته شد.
در پایان این مراسم از چهار تیم برتر دارای محصول در زمینه عناب با حضور استاندار خراسان جنوبی و اهدای جوایز نقدی تجلیل و قدردانی شد.
از مجموع طرح های ارسال شده به دبیرخانه استارت آپ عناب در خراسان جنوبی 64 درصد طرح ها و ایده ها مربوط به بانوان بود.
خراسان جنوبی به تولید زرشك، عناب و زعفران در سطح ملی و جهانی شهرت دارد و 96 درصد عناب كشور در این استان تولید می شود.
7557*3028
رئیس اتاق بازرگانی:
محصولات راهبردی خراسان جنوبی به درستی معرفی نشده است
۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۸:۰۰
کد خبر:
83226418
بیرجند - ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان جنوبی گفت: محصولات استراتژیك خراسان جنوبی به درستی معرفی نشده است كه باید علل معرفی نشدن این محصولات را بررسی و نسبت به رفع این مشكل چاره اندیشی كرد.