احمد دزیانیان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، با تأكید بر اینكه مركز تحقیقات كشاورزی استان در بیش از 12 هكتار زمین خود سامانه آبیاری پیاده كرده اما حتی یك استخر هم ایجاد نشده، تصریح كرد: چنین استخرهایی باید فقط برای پمپاژ كردن آب استفاده شود اما نگرانی از كمبود آب سبب شده تا بهره برداران به ایجاد استخرهای پرحجم و روباز روی آورند كه كاری اشتباه است.
وی با بیان اینكه مركز تحقیقات كشاورزی پوشش هایی را برای جلوگیری از تبخیر آب این استخرها پیشنهادكرده، ابراز داشت: چند روش برای جلوگیری از تبخیرآب در قالب یك نشریه ترویجی نیز به سازمان جهاد كشاورزی استان ارائه شده است.
رئیس مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان همچنین به تدوین سند بهره وری آب این استان اشاره كرد و گفت: سمنان یكی از پنج استان نخست كشور در تدوین سند بهره وری آب بود و این سند علاوه بر تأیید در سازمان تحقیقات و آموزش كشاورزی، در شورای عالی آب هم به ثبت رسید.
دزیانیان با بیان اینكه الگوی كشت بر اساس سند بهره وری آب تدوین شده، یادآور شد: در این راستا آموزش به بهره برداران درخصوص استفاده از روش های مصرف بهینه آب از جمله توسعه سامانه های نوین آبیاری مانند آبیاری های بارانی و زیرسطحی در دستور كار قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینكه بخش كشاورزی بیشترین میزان آب در كشور را مصرف می كند، اظهار داشت: گرچه رقم های گوناگونی برای میزان سهم كشاورزی از مصرف آب كشور اعلام می شود اما با بررسی دقیق می توان دریافت این عدد كمتر از 80 درصد است.
رئیس مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان اضافه كرد: تعیین این سهم چالشی دیرینه میان 2 وزارت نیرو و جهاد كشاورزی است كه با انجام كار مطالعاتی می توان میزان آب مصرفی را دقیق ارزیابی كرد.
به گزارش ایرنا، مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، پارسال در زمینه جذب و آموزش به دانش آموزان رشته كار و دانش، حایز رتبه برتر كشوری شد. این مركز در سال 1342 در كیلومتر سه جاده شاهرود – بسطام به عنوان ایستگاه تحقیقات باغبانی مطرح و پس از فراهم شدن مقدمات در سال 1349 فعالیت خود را با هدف تحقیق در زمینه محصولات باغی و زراعی آغاز كرد.
بتدریج با ساخت واحدهای زیربنایی مانند ساختمان، انبار، حفر چندین حلقه چاه آب و خرید ماشین آلات كشاورزی در سال 1367و با ایجاد چهار بخش تحقیقاتی اصلاح و تهیه نهال و بذر، خاك و آب، منابع طبیعی و آفات و بیماریهای گیاهی به مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان (شاهرود) تبدیل شد.
این مركز ایستگاه های تحقیقات كشاورزی میامی، گرمسار و تحقیقات پسته دامغان راهم زیر پوشش دارد.
7359/6167
رئیس مركز تحقیقات كشاورزی سمنان:
استخر ذخیره در سامانه نوین آبیاری نیازمند تمهیدات علمی است
۱۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۵۵
کد خبر:
83227825
شاهرود- ایرنا- رئیس مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان با اشاره به وجود برخی ایرادهای فنی در روند اجرای سامانه های آبیاری گفت: استفاده از استخرهای بزرگ ذخیره آب به شكل روباز توصیه نمی شود.