به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمد فرهادی روز شنبه در یك نشست خبری در آستانه روز جهانی شنوایی (12 اسفند) در مركز همایشهای رازی افزود: یك میلیون و 300نوزاد سال گذشته غربالگری شنوایی شدند، كه از این تعداد سه هزار و 400 مورد تشخیص قطعی كم شنوایی بود.
وی به شعار امسال روز جهانی شنوایی با عنوان «شنوایی خود را بررسی كنید» اشاره كرد و افزود: این شعار به منظور بالابردن سطح آگاهی مردم و نشان دادن عواقب افت شنوایی درمان نشده انتخاب شده است.
فرهادی اظهار داشت: حدود 360 میلیون نفر در جهان دچار كم شنوایی شدید هستند و بروز كم شنوایی در نوزادانی كه نارس متولد میشوند 20 تا 40درصد در هر هزار تولد است.
وی ادامه داد: از مجموع 360 میلیون كم شنوا، 32میلیون نفر كودكان زیر 15 سال و 328 میلیون نفر را افراد بالغ و سالمندان تشكیل میدهند. سازمان جهانی بهداشت گزارش داده سالانه در كل جهان افت شنوایی درمان نشده 750 میلیارد دلار هزینه دارد.
فرهادی اضافه كرد: 11مركز رسمی كاشت حلزون در كشور وجود دارد و برای بیش از 10 هزار نفر طی 26 سال گذشته كاشت حلزون انجام شده است.
* 60 میلیون تومان هزینه از سوی دولت برای درمان كم شنوایی
محمد اجل لوییان، مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفاء از دیگر سخنرانان این نشست بود، كه به اعتبار 60 میلیون تومانی دولت برای درمان هزار و 500 نوزادی كه سالانه در كشور كم شنوا متولد می شوند، اشاره كرد.
وی گفت: همچنین سالانه هر خانواده دارای فرزند ناشنوا 2 میلیون تومان برای درمان نوزادان كم شنوایی خود می پردازد بنابراین باید انرژی زیادی را برای پیشگیری صرف كنیم تا از تولد كودك ناشنوا پیشگیری شود.
لوییان افزود: برای خانواده هایی كه در آنها ناشنوای مادرزادی وجود دارد باید قبل از ازدواج مشاوره ژنتیك انجام دهند و انجام یك آزمایش برای نوزادی كه مشخص شود شنوا است یا نه، كافی نیست و تیم پزشكی در این زمینه لازم است.
* زیر سه سال زمان طلایی برای درمان كم شنوایی
وی اضافه كرد: بهترین زمان و زمان طلایی برای درمان كم شنوایی زیر سه سال است. كم شنوایی نابینایی را نیز به وجود می آورد بنابراین باید درمان آن سریعتر انجام شود.
لوییان ادامه داد: برای درمان كم شنوایی در مرحله اول استفاده از سمعك و بعد كاشت حلزون توصیه می شود، بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفا با كمك خیران كمك هزینه 540 نفر را بری كاشت حلزون تاكنون پرداخت كرده و به بیش از 10 هزار و 300 خانواده نیز خدمات ارایه داده است.
به گفته وی، در تمام مراكز كاشت حلزون كشور تیم پزشكی مستقر است و تاكنون یك میلیارد و 600 میلیون تومان بابت كمك هزینه كاشت حلزون پرداخت شده است.
اجل لوییان افزود: كاشت حلزون را برای ناشنوایی در هر دو گوش توصیه می كنیم اما به دلیل اینكه این كاشت رایگان انجام می شود بهتر است در یكی از گوش ها سمعك گذاشته شود. قبل از اینكه به مرحله كاشت حلزون برسیم باید ثابت شود فرد ناشنوا با سمعك به رشد نمی رسد.
*هیچ كودك ناشنوا به دلیل ناتوانی مالی از كاشت حلزون محروم نیست
مدیرعامل بنیاد خیریه شنوایی بخشی شفاء تصریح كرد: در ایران هیچ كودك ناشنوایی نیست كه به دلیل ناتوانی مالی از كاشت حلزون محروم محروم باشد زیرا بخش زیادی از هزینه را دولت پرداخت می كند.
* 12 اسفند، شنوایی سنجی رایگان است
علی قهرمانی، رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران نیز در این نشست خبر داد: به مناسبت روز جهانی شنوایی فردا 12 اسفند شنوایی سنجی در كلینیك ها و مراكز شهرداری به طور رایگان برای عموم مردم در سراسر كشور انجام می شود.
وی اظهار داشت: همچنین قرار است كمیته ملی سمعك نیز به زودی ایجاد شود تا سیاست گزاریهایی را در این كمیته انجام دهند تا افت شنوایی را با كمك سمعك به بیماران برگرداند.
قهرمانی به این موضوع كه باید افكار عمومی را برای افزایش كم شنوایی در جامعه حساس كنیم، اشاره كرد و افزود: شناسایی بیماران در این زمینه مهم است زیرا هر 10 نفر، یك نفر دچار كم شنوایی می شود.
وی خاطرنشان كرد: سالانه 100 هزار سمعك در كشور تامین می شود و اكنون با توجه به شرایط اقتصادی لوازم و قطعات سمعك از ارز دولتی خارج شده كه در حال پیگیری هستیم تا ارز دولتی به این قطعات تعلق گیرد.
اجتمام *9022 * 3063
تهران- ایرنا- رئیس كمیته شنوایی كشور گفت: 520 هزار ناشنوا و كم شنوا در ایران زندگی می كنند و سالانه هزار و 500 ناشنوای جدید در كشور متولد می شود.