۱۱ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۵۳
کد خبر: 83228187
T T
۰ نفر
گردهمایی بزرگ جامعه پویانمایی از 12 اسفند آغاز می شود

تهران- ایرنا- یازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران با حضور 85 كشور از صبح فردا 12 اسفندماه در كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كار خود را آغاز می‌كند.

به گزارش روز شنبه ایرنا از كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، كانون در 22 سال اخیر متولی برپایی این دوسالانه هنری بوده و امسال نیز یازدهمین دوره آن را در بخش‌های مختلف رقابتی و جنبی برگزار می‌كند.
12 اسفند و در روز اول جشنواره از ساعت 8:30 صبح تا 23 در چندین نوبت فیلم‌هایی از بخش‌های مختلف مسابقه در مركز آفرینش‌های فرهنگی هنری كانون در خیابان حجاب و سینما تئاتر كانون واقع در خیابان خالد اسلامبولی به نمایش درمی‌آید.
همچنین در این روز نشست‌ها و كارگاه‌هایی با عنوان‌های «فیلم‌نامه‌نویسی خلاق»، «پایان‌نامه‌های برتر»، «11 تكنیك، 11 فیلم‌ساز» و «نقد فیلم» برگزار می‌شود.
سالن‌های نمایش كانون در سراسر كشور نیز از روز یكشنبه اكران‌های ویژه خود را آغاز می‌كنند كه صبح‌ها ویژه دانش‌آموزان مدارس است و عصرها برای دانشجویان و خانواده‌ها خواهد بود.
علاوه بر این، بازار پویانمایی نیز در جشنواره تهران از ساعت 14 تا 21 برپا می‌شود و در بخش میتینگ هم فرصتی برای دیدار و مذاكره بین فیلم‌سازان و سرمایه گذاران و تهیه‌كنندگان فراهم می‌شود. امسال برای اولین بار پیچینگ انیمیشن ایران نیز برگزار می‌شود.
یازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران تا 16 اسفند 1397 به دبیری محمدرضا كریمی‌صارمی در مركز آفرینش‌های فرهنگی هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب با نمایش آثار منتخب داخلی و خارجی در چند بخش میزبان هنرمندان و علاقه‌مندان خواهد بود.

** سرفصل مباحث نشست انجمن صنفی فیلم‌سازان انیمیشن اعلام شد
«انجمن صنفی كارگری انیمیشن تهران» در یازدهمین جشنواره بین‌المللی پویانمایی تهران نشستی تخصصی برای بررسی و تبیین جایگاه انیمیشن برگزار می كند.
مرور فعالیت‌های انجمن در اولین سال تاسیس، چشم‌انداز فعالیت‌های سال آینده و چالش‌های صنعتی شدن سرفصل‌های این نشست تخصصی هستند.
این نشست با حضور امیر سحرخیز رئیس هیات مدیره، معین صمدی نایب رییس، علیرضا گلپایگانی خزانه­دار، علی نوری‌اسكویی دبیر و فرخ یكدانه عضو هیات مدیره برگزار می‌شود.
قرار است نشست تخصصی انجمن فیلم‌سازان انیمیشن ساعت 15 روز پنج‌شنبه 16 اسفند در سالن كنفرانس مركز آفرینش‌های فرهنگی هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان برگزار شود.

* اعلام جزئیات نشست تخصصی «اقتباس برای فیلمنامه پویانمایی»
چهارشنبه 15 اسفند و در چهارمین روز برپایی یازدهمین جشنواره پویانمایی تهران نشست تخصصی «اقتباس برای فیلم‌نامه پویانمایی» برگزار می‌شود.
نشست «اقتباس برای فیلم‌نامه پویانمایی» با هدف كشف زیرمتن‌های مناسب برای اقتباس در حوزه پویانمایی، بررسی روند تبدیل این متون به فیلم‌نامه نهایی و تحلیل میزان موفقیت این فیلم‌نامه‌ها در یازدهمین جشنواره پویانمایی تهران برگزار می‌شود.
فیلم‌های سینمایی «آخرین داستان» ساخته اشكان رهگذر، «هزار افسان: افسانه زال و سیمرغ» ساخته اصغر صفار و عباس جلالی‌یكتا، «ایستوك» به كارگردانی رولند توث و «سنجاب» اثر مایكه مولر آثار انتخاب شده برای این نشست هستند.
نشست «اقتباس برای فیلم‌نامه پویانمایی» ساعت 15 روز چهارشنبه 15 اسفند 1397 در سالن كنفرانس مركز آفرینش‌های فرهنگی هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان در خیابان حجاب برگزار می‌شود.
این نشست با این نگاه برگزار می‌شود كه جایگاه فیلم‌نامه در پویانمایی، جایگاهی مهم و نیازمند توجه كامل سازندگان و تحلیل‌گران این حوزه است و هر اثری چه كوتاه و چه بلند به پشتوانه یك فیلم‌نامه دقیق و صحیح است كه ظرفیت‌های اجرایی خود را شكوفا می‌كند. با چنین رویكردی داستان‌های تاریخی و اسطوره‌ای هر كشور و فرهنگ قابلیت مهمی برای تبدیل‌شدن به فیلم‌نامه‌های پویانمایی جذاب و هدفمند دارند.

* رونمایی كتاب «جستارهایی در اقتصاد انیمیشن» در جشنواره پویانمایی تهران
كتاب «جستارهایی در اقتصاد انیمیشن» ساعت 17 روز 13 اسفند 1397 در سالن كنفرانس مركز آفرینش‌های فرهنگی هنری كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان در خیابان حجاب برگزار می‌شود.
این اثر یكی از نخستین تلاش‌های مكتوب برای ایجاد فهمی عمیق‌تر از وضعیت اقتصاد تولید انیمیشن حرفه‌ای و تجاری در جهان است و پاسخی دیرهنگام به نیازی كه در جامعه امروز انیمیشن ایران به شدت حس می‌شود.
این كتاب در دو بخش مجزا و چندین فصل به بررسی و تحلیل برخی از مدل‌های مهم اقتصاد تولید در اروپا و آسیا می‌پردازد و تلاش می‌كند با انتخاب مدل‌هایی نزدیك به فضای تولید بومی ایران، پیشنهادهایی اولیه برای تغییر و بهبود وضعیت فعلی انیمیشن كشور ارائه دهد.
فصل اول این كتاب متشكل از مقاله‌های پژوهشی و تالیفی با موضوع‌های مهم و روشنگر است كه نویسندگان‌شان با توجه به برخی از مهم‌ترین مسائل پیش روی انیمیشن ایران انتخاب و روش‌ها و مدل‌های تولید انبوه انیمیشن در جهان را مرور كرده‌اند و به طرح مساله و تحلیل‌هایی پرداخته‌اند كه برای انیمیشن فعلی ایران راهگشا باشد.
فصل دوم به موضوع انیمیشن در مقام «صنایع خلاقه» تخصیص داده شده و با ترجمه منتخبی از مقاله‌های علمی‌پژوهشی مهم و معتبر این حیطه، تصویری از وضعیت اقتصاد تولید انیمیشن در برخی از كشورهای مهم و تاثیرگذار را در معرض دید و تحلیل خواننده علاقه‌مند می‌گذارد.
«فاطمه حسینی شكیب» استادیار گروه كارشناسی ارشد انیمیشن دانشكده سینما تئاتر، دانشگاه هنر و پژوهشگر مطالعات انیمیشن و رسانه است. از فعالیت‌های او می‌توان به تدریس دروس نظری، تحلیلی و زیبایی‌شناسی انیمیشن و رسانه در گروه انیمیشن و سینما، راهنمایی پایان‌نامه‌های ارشد و دكتری و پژوهش و انتشار مقاله‌های علمی به زبان فارسی و انگلیسی، ‌ عضویت در هیات تحریریه «نامه هنرهای نمایشی و موسیقی» دانشگاه هنر، عضویت در هیات داوری مقاله‌های علمی در ژورنال علمی پژوهشی آی-اس-آی، animation; an interdisciplinary journal «انیمیشن: یك ژورنال میان رشته‌ای» از انتشارات Sage انگلستان، و عضویت در شورای سیاست‌گذاری و تحریریه دائم فصلنامه تخصصی سینما-انیمیشن (زیر نظر مركز گسترش سینمای مستند و تجربی) اشاره كرد.
علمی**1883** 1055
۰ نفر