۱۲ اسفند ۱۳۹۷، ۸:۲۸
کد خبر: 83228886
T T
۰ نفر

دیپلماسی فرهنگی تهران-عشق آباد پل توسعه روابط

۱۲ اسفند ۱۳۹۷، ۸:۲۸
کد خبر: 83228886
دیپلماسی فرهنگی تهران-عشق آباد پل توسعه روابط

تهران- ایرنا- سفیر و رایزن فرهنگی ایران در تركمنستان، در دیدار با معاون امور فرهنگ و رسانه رییس جمهوری این كشور بر توسعه دیپلماسی فرهنگی تهران-عشق آباد جهت گسترش روابط دو كشور تاكید كرد.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سیدمحمد احمدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در تركمنستان در دیدار با خانم «بهارگل عبدی‌یوا» معاون رئیس جمهور این كشور در امور فرهنگ و رسانه اظهاركرد: در دیدارهای متعدد، «قربانعلی بردی محمداف» رئیس جمهور تركمنستان بر گسترش روابط فرهنگی دو كشور تأكید داشته‌ و بر همین اساس در سفر رییس جمهور كشورمان دكتر حسن روحانی به تركمنستان برنامه مبادلات فرهنگی بین دو كشور به امضا رسید.
وی افزود: بعد از آن هم دیدارهای متعددی بین مقامات فرهنگی دو كشور انجام و توافقات متعددی صورت گرفت. بر این اساس، انتصاب رضا خانیان كه از مدیران باتجربه فرهنگی كشورمان هستند به عنوان رایزن فرهنگی ایران در این كشور، با همین رویكرد و برای فعال كردن ظرفیت‌های ارتباطات فرهنگی بین دو كشور انجام گرفته است.
احمدی ادامه داد: آمادگی داریم با توجه به علاقمندی طرفین، همچون گذشته زمینه انجام اینگونه فعالیت‌ها و توافقات، از جمله برگزاری هفته‌های فرهنگی ایران و تركمنستان و برگزاری جشنواره امام رضا (ع) در مرو و حضور هیأت فرهیختگان تركمنستان بر مزار مختومقلی در ایران را فراهم كنیم.

** فراهم سازی زمینه حضور 23 هنرمند تركمنستان در جشن نوروز كیش
در ادامه این دیدار رایزن فرهنگی كشورمان در تركمنستان گفت: آمادگی داریم برای فعال‌تر كردن ارتباطات فرهنگی دو كشور بر اساس برنامه مبادلات فرهنگی تلاش كنیم و بر همین اساس طی دو ماه گذشته زمینه حضور گروه 23 نفره هنرمندان تركمنستان در جشن جهانی نوروز در كیش را با دستور مساعد شما فراهم كرده‌ایم.
رضا خانیان افزود: تلاش می‌كنیم با اجرای برنامه مبادلات فرهنگی در سال 2019 كه از سوی رییس جمهور تركمنستان سال «تركمنستان مهد شكوفایی» نامگذاری شده است، در هرچه باشكوه‌تر برگزار كردن برنامه‌های ملی این كشور برای این سال مشاركت كنیم.
وی افزود: بر همین اساس آمادگی داریم هفته فرهنگی تركمنستان در ایران و هفته فرهنگی ایران در تركمنستان را در سال 1398 برگزار كنیم.
رایزن فرهنگی كشورمان در ادامه پیشنهادات خود، برای برگزاری هفته دوستی كودك در پایتخت‌های دو كشور، برگزاری هزاره بزرگداشت ابوسعید ابوالخیر در دو كشور با مشاركت سازمان منطقه‌ای اكو، تبادل گروه‌های فرهنگی و هنری در زمینه موسیقی و تئاتر، نمایش فیلم‌های ایرانی در سینماهای عشق‌آباد و شهرهای بزرگ تركمنستان و نمایش فیلم‌های سینمایی تركمنستان در ایران، ارتباط مراكز اسناد و میراث فرهنگی دو كشور، حضور هیأت‌های رسانه‌ای و دیگر بندهای برنامه مبادلات فرهنگی اعلام آمادگی كرد.
خانیان همچنین آمادگی رایزنی فرهنگی كشورمان در تركمنستان را برای حضور گروه هنری ایران برای مشاركت در جشن رسمی نوروز امسال در عشق‌آباد و شهرهای مرو و تركمن‌آباد اعلام كرد.

** سینما و موسیقی می توانند به شناخت آداب و رسوم دو كشور كمك كنند
در ادامه این دیدار خانم بهارگل عبدی‌یوا گفت: از پیشنهادات شما بسیار تشكر می‌كنم و بسیار حایز اهمیت است كه روابط فرهنگی دو كشور بیش از این گسترش یابد، زیرا چنانچه رییس جمهور تركمنستان تأكید دارند بدون فرهنگ نمی‌توان از رشد و توسعه یك كشور سخن گفت.
عبدی‌یوا در ادامه گفت: از طریق روابط فرهنگی و به كمك فیلم، سینما و موسیقی می‌توان به شناخت آداب و رسوم دو كشور كمك كرد.
وی تأكید كرد: روابط فرهنگی برای تركمنستان، بسیار حایز اهمیت است و بر همین اساس ما آماده‌ایم برای عملی كردن پیشنهاداتی كه مطرح شد به ویژه در تبادل گروه‌های هنری و موسیقی و برگزاری هفته‌های فرهنگی تركمنستان و ایران همكاری كنیم.
معاون رییس جمهور تركمنستان در ادامه افزود: در بحث نمایش فیلم‌های سینمایی در دو كشور و انجام پروژه‌های مشترك سینمایی هم آماده همكاری هستیم.
وی همچنین گفت: در خصوص برگزاری هزاره ابوسعید ابوالخیر از مقدماتی كه در ایران در حال انجام است و در سفر سرپرست مركزنسخ خطی، زبان و ادبیات مختومقلی تركمنستان مطرح شده است، مطلع شده‌ام و می‌توانیم در این خصوص همكاری كنیم.
معاون رییس جمهور تركمنستان در پایان سخنان خود از تلاش‌های رایزنی فرهنگی برای اعزام گروه 23 نفره هنرمندان تركمنستان به كیش تقدیر كرد و گفت: اطمینان داریم كه این گروه می‌تواند در جشن جهانی نوروز در كیش، نماینده شایسته‌ای برای فرهنگ و هنر تركمنستان باشد.
آتاگلدی شاه‌مرادف وزیر فرهنگ تركمنستان نیز در این دیدار حضور داشت.

** سوابق روابط فرهنگی ایران و تركمنستان
جمهوری اسلامی ایران و تركمنستان به عنوان دو كشور همسایه دارای منافع مشترك منطقه ای هستند، وجود مرز مشترك و اشتراك فرهنگی دو كشور یك مزیت منحصر به فرد برای رونق روابط تجاری و گردشگری دو‌كشور محسوب می شود.
تاكنون چندین بار هفته‌های فرهنگی و همچنین هفته‌های فیلم ایران و تركمنستان در دو كشور به صورت دو جانبه برگزار و مورد استقبال دو ملت قرار گرفته است.
هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشق‌آباد با حضور اهالی فرهنگ و هنر كشور در عرصه های صنایع دستی از جمله آثار معرق‌كاری، میناكاری، خاتم‌كاری، مجسمه‌سازی، زیورآلات، شیشه و بلور، لباس‌های محلی و ملی و آثار هنرهای خوشنویسی، نقاشی، نگارگری، عكس و پوسترهای ایران‌شناسی و همچنین جشنواره غذاهای ایرانی و تركمنی بوده كه در معرض دید عموم علاقه‌مندان قرار گرفت.
همچنین گروه‌های هنری موسیقی های سنتی و اركستر با حضور هفته فرهنگی ایران حضور یافته اند و ضمن هنرنمایی در برنامه‌های جنبی نمایشگاه، به اجرای كنسرت موسیقی مشترك با هنرمندان موسیقی تركمنستان پرداختند.
در سالهای گذشته رفت و آمدهای دو طرفه میان سران دو كشور در سطح هیات های عالی رتبه بصورت مستمر ادامه داشته و در ادامه این روابط دو جانبه تفاهمنامه ها و قرادادهای همكاری بسیاری میان دو كشور به امضا رسیده است.
همچنین وزرای فرهنگ ایران و تركمنستان نیز در دیدارها و سفرهای دوطرفه علاوه بر حضور در رویدادهای بزرگ فرهنگی و هنری دو كشور، تفاهمنامه ها و تبادل نظرهای مختلفی را در راستای تعمیق و توسعه روابط فرهنگی و هنری را در دستور كار خود قرار دادند.
هم اكنون نیز با حضور و استقرار رایزن جدید فرهنگی ایران در تركمنستان فعالیت‌ها و همكاری‌های جدیدی در دستور كار قرار گرفته كه با پیگیری‌هایی كه در آینده نزدیك صورت می گیرد نتیجه گفتگوها با نظر مسئولان فرهنگی و هنری و دیگر دست اندركاران امر، تصمیمات عملیاتی و اجرایی خواهند شد.
فراهنگ**1355**3009
۰ نفر