۱۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۱:۳۹
کد خبر: 83229183
T T
۰ نفر
قراردادهاي اختيار معامله زعفران در بورس راه اندازي شد

تهران-ايرنا- مديرعامل بورس كالاي ايران از راه اندازي معاملات قراردادهاي اختيار معامله زعفران در بورس كالا خبر داد و گفت: ابزارهاي مختلفي براي انجام معاملات نقدي و غير نقدي اين محصول طراحي شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، حامد سلطاني نژاد امروز(يكشنبه) در نشست خبري كه در هتل پارسيان انقلاب برگزار شد، اظهار داشت: راه ‌اندازي بازار محصولات كشاورزي فراز و نشيب هاي بسيار زيادي داشته است و تا قبل از سال 94 نتوانستيم در اين زمينه به توفيق هايي دست يابيم.
وي افزود: آسيب شناسي ها نشان داد براي توسعه بازار محصولات كشاورزي در بورس كالا نيازمند تعريف شيوه هاي جديد و ابزارهاي مالي نوين هستيم به همين دليل ابزارهاي مالي نوين از جمله «فيوچرز» و «نيوآپشن» را به بازار معرفي كرديم.
مدير عامل بورس كالا با اشاره به عرضه محصولات مشمول قيمت گذاري تضميني در بازار سرمايه از سال 94 به بعد ادامه داد:عرضه اين نوع محصولات با استفاده از شيوه گواهي سپرده انجام شد.
سلطان نژاد تصريح كرد: استفاده از شيوه گواهي سپرده براي عرضه محصولات كشاورزي موجب شد 10 درصد از كل معاملات بورس كالا به محصولات كشاورزي اختصاص پيدا كند كه امري بي‌سابقه است.
مديرعامل شركت بورس كالاي ايران با اشاره به استفاده از ابزارهاي مالي جديد با نقدشوندگي بالا خاطرنشان ساخت: از ابزارهاي فيوچرز (معاملات آتي) و نيوآپشن در بازار بورس كالا استفاده كرديم و همچنين ابزارهاي مشتقه آينده نگري نيز در اين بازار مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

**عرضه 93 تن زعفران در بورس
در ادامه اين نشست، معاون نظارت بر ناشران و امور اعضاي سازمان بورس گفت: پس از عرضه زعفران در بورس كالا 66 تن از اين محصول به شكل فيزيكي و 27 تن در بازار گواهي سپرده خريد و فروش شده است.
حسين اميري با تاكيد بر ضرورت تكميل ابزار هاي مالي در بورس محصولات كشاورزي و آشنايي مردم به خصوص كشاورزان با بازار محصولات كشاورزي افزود: كامل بودن ابزارهاي مالي امري ضروري است و سازمان بورس به دنبال افزايش قدرت نقدشوندگي و شفافيت در بورس اوراق بهادار و بورس كالا است.

** 12 ميليون قرارداد زعفران در بورس ثبت شد
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادي سازمان بورس در ادامه اين نشست گفت: با ورود ابزارهاي معاملات آتي به بورس زعفران شاهد معاملات موفقي در اين بازار بوديم.
عليرضا ناصر پور افزود: «نبود بازار نقد و متشكل» مشكل بزرگ در حوزه محصولت كشاورزي است كه موجب بروز مسايل جدي در كشف قيمتها مي شود.»
وي با تاكيد بر ضرورت استفاده از معاملات قراردادهاي اختياري در بورس زعفران تصريح كرد: از اين شيوه معاملاتي در بورس طلا و سكه استقبال چنداني به عمل نيامد اما تلاش داريم با برگزاري دوره هاي آموزشي به خصوص براي زعفران كاران در خراسان رضوي و جنوبي آنها را با شيوه خريد و فروش در بازار بورس و ابزارهاي نوين استفاده كنيم.
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادي سازمان بورس با بيان اينكه قراردادهاي زعفران در قابل 100 گرمي خواهد بود، خاطرنشان ساخت: اين امر منجر به افزايش استقبال از معاملات زعفران شده و امكان حضور معامله گران خرد بيشتري در بورس زعفران مهيا مي شود.
ناصرپور تصريح كرد: به صفر رساندن كارمزد معاملات زعفران و تخفيفاتي كه كارگزاران به خريداران مي دهند از جمله مشوق هايي است كه براي ايجاد رونق در بورس زعفران در نظرگرفته شده است.
اقتصام**9454**2025