۱۲ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۱۴
کد خبر: 83229248
T T
۰ نفر
«ازمسجد من دیدن كنید»ابتكاری برای مقابله با اسلام‌هراسی در انگلیس

لندن - ایرنا - بیشتر مساجد در سراسر انگلیس امروز یكشنبه برای پنجمین سال متوالی در حالی به استقبال طرح «از مسجد من دیدن كنید» رفتند كه این كشور در آستانه خروج از اتحادیه اروپا با پدیده شوم اسلام‌هراسی و اذیت و آزار مسلمانان روبرو است.

به گزارش ایرنا، شورای مسلمان انگلیس به‌عنوان برگزاركننده این طرح، هدف از اجرای آن را آشنایی پیروان سایر ادیان با اسلام و مقابله با جریانات اسلام‌هراسی اعلام كرده است.
بر اساس این طرح ، مساجد انگلیس درهای خود را بر روی تمامی مردم و سایر اقلیت‌ها بازكرده و از آنان با چای و شیرینی پذیرایی می‌كنند.
شورای مسلمانان در بیانیه‌ای از تمامی شخصیت‌های مذهبی و مساجد انگلیس خواسته بود كه از اجرای این طرح حمایت به عمل‌آورند.
بر اساس گزارش‌های اولیه، بیش از 250 باب مسجد ازجمله مركز اسلامی انگلیس (دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری) در این طرح ابتكاری مشاركت كرده‌اند.
«جرمی كوربین» رهبر حزب اصلی مخالف دولت انگلیس كه هرساله در مراسم مسجد فینزبری شركت می‌كند پارسال در جمع شركت‌كنندگان، نسبت به افزایش پدیده اسلام‌هراسی ابراز تأسف و تصریح كرد كه دین اسلام نماد صلح و ایثارگری است.
وی افزود جرائم مرتبط با تنفر علیه مسلمانان در انگلیس شرم‌آور است و اكثر مردم این كشور چنین رفتارهایی را برنمی‌تابند.
آمار پلیس نشان می‌دهد كه در سال‌های اخیر تعداد حملات علیه مسلمانان همواره روند صعودی داشته است. برخی گروه‌های مسلمان در انگلیس بر این باور هستند كه دولت عزم جدی برای برخورد با اسلام‌هراسی ندارد.
«مسعود شجره» رئیس سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس به ‌تازگی در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت كه اسلام‌هراسی در این كشور دیگر از مرحله «هراس» و ترس از اسلام گذشته و به مرحله نفرت از مسلمانان رسیده است.
وی معتقد است كه بی‌تفاوتی سیاستمداران به حملات علیه مسلمانان و قوانین ضد تروریستی، به بیگانه سازی مسلمانان و افزایش تعداد حملات نسبت به آنان كمك كرده است.
شجره می‌گوید خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آن‌چنان‌كه ادعا می‌شود ربطی به مسائل اقتصادی نداشته و در اصل یك جنبش ضد مهاجر، ضد اقلیت و نژادپرستانه است.
شواهد، ازجمله افزایش تعداد حملات اسلام هراسانه و تلاش دولت برای خروج از كنوانسیون حقوق بشر اروپا از مواردی است كه این ظن را تقویت می‌كند.
وی همچنین اظهار داشت آمار دقیقی از حملات اسلام هراسانه در انگلیس وجود ندارد و عامل آن را اعلام نكردن حملات به پلیس از طرف مسلمانان و گروه‌های اسلامی عنوان كرد.
رئیس سازمان حقوق بشر اسلامی انگلیس با این ‌حال عنوان كرد كه طبق آخرین برآورد سازمان متبوعش، 95 درصد مسلمانان اسلام‌هراسی را در رسانه‌ها لمس می‌كنند؛ 15 درصد حمله فیزیكی و 50 درصد تبعیض در شغل، آموزش و غیره را تجربه كرده‌اند. او این آمار را با توجه به جمعیت مسلمانان انگلیس نگران‌كننده خواند.
طبق آخرین آمار رسمی دولت انگلیس از 66 میلیون و 850 هزار نفر جمعیت انگلستان، بیش از 3 میلیون و 372 هزار نفر مسلمان هستند.
اروپام ** هـ ن ** 1546