۱۳ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۳۶
کد خبر: 83230289
T T
۰ نفر

هواوی و بحران سیاسی بین پكن ، اتاوا و واشنگتن

۱۳ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۳۶
کد خبر: 83230289
هواوی و بحران سیاسی بین پكن ، اتاوا و واشنگتن

پكن- ایرنا- مساله استرداد خانم 'منگ وانژو' از مدیران ارشد شركت هواوی از كانادا به آمریكا كه چین آن را یك رویداد بسیار جدی سیاسی توصیف كرده، حالا بتدریج به یك بحران سیاسی میان پكن و این دو كشور تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا مدارك مستند در مورد پرونده خانم وانژو از سوی دولت كانادا تهیه شده و برای رسیدگی بیشتر و تصمیم گیری به دادگاه سپرده شده است.
با این حال بر اساس فرایند قانونی در كانادا حتی اگر تصمیم به بازگرداندن این فرد به آمریكا گرفته شود، ممكن است با توجه به شرایط مهمی كه این پرونده دارد استرداد این مدیر ارشد یكی از بزرگترین شركت های مخابراتی دنیا، چندین سال به طول بینجامد.
از سوی دیگر نباید فراموش كرد كه چین و آمریكا درگیر مذاكرات تجاری هستند و اگر مساله استرداد جدی شود ممكن است مذاكرات طرفین را به شكست بكشاند.
وزارت دادگستری كانادا اعلام كرده است این فرد تحریم های آمریكا را دور زده و اقداماتی ضد آنها انجام داده است همچنین اتهامات دیگری متوجه شركت چینی شده است مبنی بر اینكه پیشرو اقدامات پشت پرده دولت چین علیه آمریكا و برخی كشورهای غربی دیگر است.
استرالیا و نیوزیلند خیلی زودتر از اینها استفاده از تجهیزات نسل پنجم شركت هواوی را متوقف كرده اند شركتی كه پس از سامسونگ كره جنوبی بزرگترین فروشنده تلفن های هوشمند در دنیا است و در بسیاری از بازارهای جهان حضور دارد.
اما این شركت چینی پس از طرح این اتهامات، از رسانه های آمریكایی و كشورهای غربی دعوت كرده است هر چه از واشنگتن می شنوند باور نكنند و خودشان از نزدیك با این شركت آشنایی پیدا كنند.
كانادا اما كوشیده است تا بنوعی با مساله با احتیاط بیشتری برخورد كند و برای همین مستندات و مستدلات را در اختیار دادگاه گذاشته است تا به آن رسیدگی كند و تا آن زمان مشخصا این خانم چینی بی گناه خواهد بود.
دیوید مارتین از جمله كسانی است كه از مدیر مالی هواوی حمایت می كند او تصمیم وزارت دادگستری كانادا را نادرست و ناامید كننده توصیف كرده و آورده است كه آنها دارند در مسیری گام بر می دارند كه كاملا با انگیزه های سیاسی آمریكا دنبال می شود.
وی افزود: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا مشخصا اعلام كرده است كه هواوی پرونده ای پیوند خورده به مذاكرات تجاری با چین است و این نشان می دهد كه او و كنگره آمریكا می كوشند تا امتیازاتی از چین بگیرند و موضوع امنیت سایبری را در این پرونده مطرح كرده اند.
برخی ناظران بر این باورند كه چین فشارهای خود را بر كانادا بیشتر خواهد كرد و همزمان تلاش خواهد كرد تا با آمریكا در این موضوع در چارچوب مذاكرات تجاری رایزنی كند.
'لو كانگ' سخنگوی وزارت خارجه چین از مقاماتی است كه روز گذشته به این موضوع واكنش تندی نشان داد او با انتشار بیانیه ای تصمیم كانادا برای رسیدگی به پرونده استرداد منگ وانژو، مدیر مالی هواوی را سیاسی خواند و آن را محكوم كرد.
این مقام وزارت خارجه چین تصریح كرد پكن ناخرسندی عمیق و مخالفت قاطع خود را نسبت به تصمیم كانادا ابراز كرده است.
ووشینبو رییس مركز مطالعات آمریكا دانشگاه فودان شانگهای می گوید كه ما نمی توانیم نسبت به مساله بی تفاوت باشیم فشار بیشتری روی كانادا وارد خواهیم كرد و چین خواستار آزادی فوری این مدیر مالی ارشد شركت هواوی است.
وی افزود: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا و شی جین پینگ همتای چینی وی اواخر ماه جاری میلادی دیدار می كنند و احتمالا این موضوع جزو مسایل مطروحه در مذاكرات آنها خواهد بود.
او می گوید كه چین در مذاكرات تجاری هم از این موضوع غافل نخواهد شد و حتی ترامپ را تحت فشار می گذارد تا به این موضوع خاتمه دهد.
وانگ یونگ از مركز اقتصاد جهانی دانشگاه پكن هم بر این باور است كه گره خوردن این مساله با مذاكرات تجاری چین و آمریكا ممكن است برای پكن فرصت خوبی باشد تا از واشنگتن خواسته شود فورا مساله را تمام كرده و دیگر پیگیر هواوی و مدیر ارشد مالی آن نشود.
اما كارشناسان بر این باورند كه فعلا این مقام چینی دلیل و مدركی ندارد كه بی گناهی خود را در كانادا ثابت كند و مساله استرداد او یك نبرد حقوقی محسوب می شود و هنوز برنده این پرونده مشخص نیست.
در نهایت اینكه مساله استرداد خانم وانگ می تواند به درازا بینجامد بخصوص آنكه یك تیم بسیار قوی از وكلا از او دفاع می كنند و شاید بررسی چنین موضوعی در كانادا به ماه ها زمان نیاز داشته باشد.
ولی در مجموع چین می داند كه فشارهایی كه حالا كانادا و آمریكا بر این كشور به واسطه شركت هواوی وارد می كنند و حتی دستگیری دختر بنیانگذار این شركت در كانادا اقداماتی با انگیزه های كاملا سیاسی است.
آساق**231**1904**