محمد فرزاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در شرايط فعلي شيريني سازان فقط تلاش مي كنند چراغ مغازه هايشان را روشن نگه دارند و كارگران بيكار نشوند.
وي ادامه داد: قيمت مواد اوليه براي توليد شيريني مانند شكر، روغن، انواع مغزها، نارگيل و مواد مشابه نسبت به پارسال به ميزان 100 تا 300 درصد بيشتر شده و همچنين هزينه هاي آب، برق، گاز و دستمزد كارگران نسبت رشد قابل ملاحظه اي داشته است.
رئيس اتحاديه صنف شيريني سازان، شيريني فروشان، كافه و قنادي مشهد گفت: با اين حال قيمت شيريني براي مصرف كننده در بازار اين شهر نسبت به پارسال 50 درصد افزايش يافته و به همان نسبت ميزان فروش كاهش قابل ملاحظه اي يافته لذا هم اينك هزينه و درآمد قنادان همخواني ندارد.
وي افزود: صنف شيريني ساز در بين ساير اصناف توليدي مرتبط با توليد مواد غذايي بيشترين اشتغالزايي را دارد و تعداد كارگران در قناديها از 10 تا 300 نفر است لذا شيريني سازان تلاش مي كنند اشتغال موجود را در اين حوزه حفظ كنند.
فرزاني ادامه داد: بعضا مشاهده مي شود در حاشيه شهر مشهد برخي سوپرماركتها و نانواييها شيريني را با قيمت پايين مي فروشند كه به هيچ وجه سلامت آنها تضمين شده نيست. كارگاههاي زيرپله اي اقدام به توليد شيريني و فروش آن در سطح نانواييها و سوپرماركتها مي كنند اما چنين محصولي سالم نيست لذا اتحاديه صنف شيريني سازان، شيريني فروشان، كافه و قنادي مشهد تاكنون نسبت به پلمب چندين كارگاه در سطح مشهد اقدام كرده است.
616 واحد صنفي زيرپوشش اتحاديه صنف شيريني سازان، شيريني فروشان، كافه و قنادي در كلانشهر سه و نيم ميليون نفري مشهد فعاليت دارند.
7489/1858
مشهد- ايرنا- رئيس اتحاديه صنف شيريني سازان، شيريني فروشان، كافه و قنادي مشهد گفت: شيريني فروشان و قنادان در اين شهر به دليل افزايش قيمت تمام شده توليد و كاهش فروش نسبت به پارسال، به سود كم قناعت كرده و شيرينيها را به نرخي پايين تر از سود متعارف به خريداران عرضه مي كنند.