به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «اسحاق جهانگیری» عصر امروز - دوشنبه - در آیین معارفه معاونان جدید هماهنگی و نظارت فرهنگی، اجتماعی و همكاریهای منطقه ای معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی خود با اشاره به وضعیت اقتصادی ایران، اظهار داشت:
تعامل اقتصاد ما با دنیا در این است كه بتوانیم كالاهای خود را صادر كرده، منابع خارجی بگیریم و بتوانیم از فناوری های روز استفاده كنیم، باید بتوانیم داد و ستد و ارتباط با اقتصاد دنیا را برقرار كنیم.
وی همچنین خاطرنشان كرد: این اقتصاد را نمی توان با این امتیازات و شرایطی كه دارد در داخل ایران حبس كرد و اگر آن را حبس كنیم از بین می رود.
وی افزود: وقتی اقتصاد ایران دچار مشكل جدی می شود كه ارتباط آن با اقتصاد دنیا قطع شود. ممكن است كه طراحی آمریكایی ها این باشد كه ارتباط اقتصاد ایران با اقتصاد دنیا قطع شود، اما طراحی ما نباید این باشد. همه هم و غم ما باید این باشد كه اقتصاد ما با اقتصاد دنیا در تعامل باشد.
معاون اول رییس جمهوری تاكید كرد: تعامل اقتصاد ما با دنیا در این است كه بتوانیم كالاهای خود را صادر كرده، منابع خارجی بگیریم و بتوانیم از تكنولوژی های روز استفاده كنیم، باید بتوانیم داد و ستد و ارتباط با اقتصاد دنیا را برقرار كنیم.
جهانگیری با بیان این كه باید تمام زیربناهای تعامل با اقتصاد فراهم شود، تصریح كرد: باید فضای اقتصادی و سیاسی خارجی مناسب را ایجاد كنیم.
وی با بیان این كه دشمنان نمی خواهند تعامل ایران با اقتصاد دنیا اتفاق بیفتد اما باید این كار را انجام دهیم، گفت: نظام بانكی ما باید با نظام بانكی دنیا ارتباط داشته باشد تا وقتی كالای صادر كننده ما بر روی كشتی قرار می گیرد، اطمینان داشته باشد كه پول این كالا به دستش می رسد.
معاون اول رییس جمهوری تاكید كرد: هیچ طراحی جز نظام بانكی در دنیا برای این اطمینان وجود ندارد، فقط نظام بانكی است كه می تواند به یك تاجر در پرداخت پول در قبال كالا اطمینان دهد.
جهانگیری با بیان این كه آمریكا به دنبال قطع ارتباط بانكی ما با دنیا است، اظهار داشت: ما ممكن است در داخل اختلاف نظرهای جدی درباره اداره كشور، مسائل اقتصادی و سیاسی داشته باشیم، اما جای این موارد انتخابات است، درموقع خودش همه از عهده همدیگر بر می آییم.
وی اضافه كرد: هیچكس در مقابل دیگری كم نمی آورد؛ وقت آن كه برسد، جواب همه حرف هایی كه زده می شود، می توان با یك جلسه 5 داد، آنقدر قدر مطلب وجود دارد كه فقط كفایت می كند كه آدم اراده كند برای جواب دادن.
معاون اول رییس جمهوری گفت: اگر از تمام ظرفیت های اقتصاد و از نیروی متخصص انسانی استفاده شود فرصت های زیادی برای رشد و توسعه اقتصادی كشور و حل مشكلات وجود دارد. ما انصافا در همه بخش ها، نیروهای انسانی تحصیلكرده، مدیر و متخصص با ظرفیت های بسیار بالایی داریم.
**اقتصاد ایران با بنیه است
معاون اول رییس جمهوری افزود: برخی اقتصاد كشور را نمی شناسند، ما حتی در زمینه طرح های بزرگ و مهندسی و صنعتی طراحی اولیه، و ساخت تجهیزات آمادگی كامل در داخل كشور داریم؛ اقتصاد ایران اقتصاد با بنیه ای است.
جهانگیری اظهار داشت: اینكه آمریكایی ها فكر می كنند اقتصاد ما را تحریم و منجر به فروپاشی آن می شوند چرا كه با 4 كشور دیگر این كار را انجام داده اند، به نظر آنها اقتصاد ایران نیز آن ضعف ها را دارد و می توانند آن را متلاشی كنند، اما اقتصاد ایران ریشه و بنیه و توانمندی دارد.
معاون اول رییس جمهوری اضافه كرد: البته ممكن است به دلیل شوكی كه به آن وارد می شود، در گوشه ای از آن حركت نامطلوبی دیده شود اما اقتصاد ایران به دلیل ظرفیت های درونی خود می تواند روی پای خود بایستد.
جهانگیری با بیان اینكه ما باید برنامه ریزی و تلاش كنیم تا ظرفیت های درون زای اقتصادی كشور را شكوفا كنیم، ادامه داد: ویژگی دوم اقتصاد ما برونگرایی و تعامل با دنیاست، اقتصاد ما با تمام امتیازات و شرایطی كه دارد اصلا نمی تواند در داخل ایران حبس شود، اگر حبس شود حتما از بین می رود، اقتصاد ما زمانی دچار مشكل جدی می شود كه كاری كنیم ارتباط ما با اقتصاد دنیا قطع شود.
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: اگر آمریكایی ها تلاش می كنند كه ارتباط اقتصادی ما با دنیا قطع شود ما باید برعكس آن تلاش كنیم اقتصاد ما با اقتصاد دنیا در تعامل باشد.
** اگر بر تصویب و تایید لوایح اف ای تی اف تاكید می شود چون نیاز و دغدغه كشور است
جهانگیری افزود: این چه حرفی است اگر كسی گفت این لوایح تصویب بشود خیانت به كشور است. شما یك نفر فعال اقتصادی و صاحبنظر در كشور پیدا كنید كه با دنیا صادرات، واردات داشته باشد و معتقد باشد بدون این نوع تعاملات بانكی با دنیا می تواند كار اقتصادی انجام دهد، اگر یك نفر پیدا شد ما نظر وی را قبول خواهیم داشت.
معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: اگر بر تصویب و تایید لوایح اف ای تی اف تاكید می شود چون نیاز و دغدغه كشور است كه باید انجام شود نه اینكه صورت مساله را پاك كنیم و بگوییم به این لوایح نیاز نداریم، كسانی كه در صحنه هستند و در میدان كار حضور دارند اذعان می كنند به این لوایح نیاز است تا بتوانند كار كنند.
جهانگیری افزود: البته برای هر كاری عوارضی وجود دارد، باید دور هم بنشینیم و در مورد آن گفت و گو كنیم و مطمئن شویم و به همین دلیل این موارد به مراجع مختلف ارجاع داده شده تا دغدغه های خود را بیان كنند و راهكارهای برطرف كردن دغدغه آنها را پیدا كنیم، تا فرصت كار كردن و رفع مشكلات مردم و فعالان اقتصادی این موضوع نباید از صحنه حذف شود. و بایستی اصل باشد ضمن اینكه دغدغه ها هم دیده شود.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی یكی از موارد مهمی است كه باید در شرایط كنونی كشور به آن پرداخته شود و با این سیاست اقتصادی بسیاری از مسایل و مشكلات كشور حل خواهد شد.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به سیاست های اقتصادی دولت تاكید كرد: كالاهای اساسی كشور در مرحله اول باید به فور و در مرحله دوم با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد؛ دولت در این زمینه تصمیم خود را گرفته و ١4 میلیارد دلار برای تامین كالاهای اساسی اختصاص داده است.
وی گفت: وقتی ارزی با یك قیمت پایین اختصاص داده می شود تا كالا به قیمت ارزان به دست مردم برسد حتما یك رانتی هم ایجاد می شود؛ ممكن است یك عده سو استفاده كنند، یك عده ممكن است در گرفتن ارز و عده ای نیز ممكن است پس از صادر كردن كالا، ارز قیمت بالا بدست آورند كه این راه های سواستفاده به دلیل ارز ارزان برای تامین كالاهای اساسی مورد نیاز زندگی مردم بوده است و تا این لحظه در اتخاذ سیاست تردیدی ایجاد نشده است.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اینكه برخی می گویند «می خواهند نظام كوپنی را احیا كنند و ما را به دهه 60 برگردانند» افزود: این موارد در حد حرف است و البته ممكن است یك عده طرفدار این نظریه باشند كه دلسوزانه بیان می كنند كه اگر می خواهید مطمئن باشید كالا به یك میزان در اختیار مردم قرار می گیرد، سیستم كوپنی ایجاد كنید، یا به یارانه نقدی تبدیل كنید، كه هر كدام از اینها جنبه های مثبت و منفی دارد كه در مورد آن بحث و گفت و گو شده است. اما ما تا این لحظه بر سیاست تامین كالای اساسی به وفور و قیمت مناسب تاكید داریم.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود تصریح كرد: سیاست های اصل 44 باید به صورت جدی دنبال شود و این جزو اولویت ها دولت است. خصوصی سازی باید انجام شود؛ یكی از مهمترین ویژگی های اقتصاد مقاومتی مردمی كردن اقتصاد است. ما باید در نهاد ریاست جمهوری این اتفاقات را باید پیگیری كنیم تا محقق شود. سازمان خصوصی سازی با جدیت این موضوع را باید دنبال كند.
معاون اول رییس جمهوری اضافه كرد: برخی از دوستان پیشنهاد می كنند اگر در مقطعی واگذاری مالكیت با مشكل مواجه است، واگذاری مدیریت را در دستور كار قرار دهیم، این پیشنهاد باید در وزارت اقتصاد بررسی شود.
جهانگیری عنوان كرد: طرح های نیمه تمام باید واگذار شود، این موضوع در شورای سران سه قوه بحث شده است، امتیازات مختلفی داده شده تا مدیران این طرح ها را واگذار كنند. اگر دستگاه ها در این موضوع كند عمل می كنند باید با یك پیگیری ویژه این واگذاری ها را محقق كنیم، این جزو برنامه هایی است كه مكرر گفته شده است.
معاون اول رییس جمهوری با بیان اینكه توسعه سواحل مكران و تبدیل آن به مناطق توسعه یافته جزو سیاست های دولت است، گفت: هر متر این سواحل برای ما یك مساله حیاتی است، دستگاه های مختلف طرح های با ارزش چند 10 هزار میلیارد تومان تعریف كرده اند.
جهانگیری با اشاره به اهمیت سواحل مكران گفت: امكان دارد در آینده فردی را برای سواحل مكران منصوب كنند تا به صورت ویژه این موضوع را پیگیری كند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: طرح های بزرگ كشور باید همواره در دستور كار نهاد قرار گیرد و پیگیری آن باید به نتیجه برسد. طرح هایی مانند ستاره خلیج فارس، براساس پیگیری های ویژه و تامین سقف چندصدمیلیون دلار وام ارزی به نتیجه رسید و اگر ایستادگی، جدیت و پیگیری ها برای پرداخت ارز آن و حضور پرتوان وزارت نفت نبود، شاید امروز خیلی از كارهای ستاره خلیج فارس باقی مانده بود.
جهانگیری یادآور شد: طرح های بزرگ در حوزه پتروشیمی، حمل و نقل ریلی كه با مشاركت بخش دولتی و خصوصی انجام می شود و مسائل استان ها همواره باید در دستور كار قرار داشته باشد و به صورت ویژه پیگیری شود.
معاون اول رییس جمهوری بر پشتیبانی از استانداران سراسر كشور تاكید كرد و اظهار داشت: باید در استانداران این احساس به وجود بیاید اگر كار آنها با یك دستگاه یا سازمان یا وزارتخانه با مشكل مواجه شد در نهاد ریاست جمهوری افرادی حضور دارند كه به صورت جدی پشتیبان آنها هستند تا مشكلات آنان با دستگاه مركزی حل شود.
جهانگیری ادامه داد: كارهایی كه در حوزه فاینانس با كشور چین انجام شده است باید دنبال شود. طرح های متعددی به این فاینانس متصل هستند كه اگر فعال شوند حدود 20 میلیارد دلار طرح در كشور فعال می شود و منابع آن عموما در كشور نهایی شده است، فقط با پیگیری آن، باید اجرایی شود.
معاون اول رییس جمهوری افزود: ما متعهد هستیم مترو در تمام كلانشهرها راه اندازی شود، 2 میلیارد دلار فاینانسی كه برای ساخت واگن ها اختصاص دادیم باید پیگیری شود تا وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت كشور و شهرداری ها با جدیت پای كار بیاید و كارها را به نتیجه برسانند.
جهانگیری با بیان اینكه توسعه همكاری های منطقه ای یكی از مهمترین موضوعات سیاسی، اقتصادی، بازرگانی كشور است، افزود: اولین مقصد فعالیت بازرگانی و اقتصادی ما كشورهای همسایه هستند؛ ما اگر سقف مبادلات تجاری خود را با همین سه كشور همسایه: تركیه، عراق و افغانستان- كه بیشترین سقف مبادلات را با آنها داریم- حفظ كرده و افزایش دهیم، آمریكا اگر هزار تحریم هم بر ضد ما داشته باشد با تبادلات با این سه كشور می توانیم مشكلات اقتصادی خود را حل كنیم.
معاون اول رییس جمهوری بیان كرد: در اطراف ایران 15 كشور قرار دارد كه با آنها از ارمنستان گرفته تا پاكستان روابط خوبی داریم كه می توانیم كالاهای خود را به آنها صادر كنیم.
جهانگیری باید روی روابط با این كشورها تمركز كنیم كارهای اقتصادی آنها را پیگیری كنیم حجم مبادلات را افزایش دهیم موانع پیش روی روابط اقتصادی خود را برداریم. بخش خصوصی باید احساس كند كه اگر فعالیت آنها در نقطه ای متوقف شد می تواند به نهاد ریاست جمهوری منتقل كند مسائل آنها پیگیری و حل می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح كرد: برای حل مسائل مربوط به هنرمندان، فعالان فرهنگی و اجتماعی كشور نیز باید این فرصت به وجود بیاید تا دغدغه های آنها رفع شود، وزارتخانه هایی كه در بخش های فرهنگی و اجتماعی فعال هستند، بیشتر نیازمند كمك و حمایت دولت و نهاد ریاست جمهوری هستند و امیدوارم همكاران وقت بیشتر بگذارند و مسائل آنها را حل كنند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اهمیت انتصاب زنان در پست های مدیریتی گفت: در دولت تصویب كرده ایم 30 درصد پست های مدیریتی تا آخر برنامه ششم توسعه به زنان واگذار شود، غیر از دستگاه های مسئول كه باید این كار را انجام بدهند، بخشی باید در نهاد ریاست جمهوری وجود داشته باشد كه این موضوع را لحظه ای و روزانه رصد كند و دستگاهی را كه این مصوبه را انجام می دهد تشویق و آن دستگاهی كه آن را انجام نمی دهد ماخذه شود.
جهانگیری بیان كرد: انتصاب زنان در سطح معاون وزیر، مدیركل و در سطح استانداری ها نیز باید این اتفاق بیفتد و از نیروهای جوان نیز باید به سیستم ورود پیدا كنند و در مناصب مدیریتی قرار بگیرند.
معاون اول رییس جمهوری ابراز امیدواری كرد تمام مسائل مربوط به كشور با همكاری و همفكری همه معاونان، مدیران و كارشناسان حوزه نهاد ریاست جمهوری پیگیری شود تا كارها پیش برود و كمكی برای تحقق وعده های رییس جمهوری به مردم شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پایان دوران فعالیت دكتر ویسه معاون هماهنگی و نظارت خود، گفت: من از دوران تصدی وزارت صنایع و معادن با ایشان آشنا هستم و ایشان فردی توانمند است.
وی افزود : در دوره ای كه وزیر صنایع و معادن بودم، ابتدا دكتر ویسه را به عنوان مشاور خود منصوب كردم و در مقطع زمانی كوتاهی پس از آگاهی از توانمندی های ایشان، مهمترین پست وزارتخانه یعنی ریاست سازمان گسترش را به وی محول كردم كه یكی از دوران های بسیار خوب سازمان گسترش در دوره مسئولیت ایشان رقم خورد.
جهانگیری همچنین با اشاره به عملكرد دكتر ویسه بعنوان معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رییس جمهوری، تصریح كرد: معمولا گزارش هایی كه از حوزه مسئولیت ایشان به دستم می رسید به جهت آنكه از عمق كارشناسی برخوردار بود، می توانستم با اطمینان درباره آن موضوع تصمیم گیری كنم.
معاون اول رییس جمهوری افزود: پس از آنكه دكتر ویسه مانند برخی دیگر از مدیران كشور مشمول قانون بازنشستگی شد، از این مسئولیت خداحافظی كرد، اما بی تردید تا جایی كه قانون اجازه داده است، همچنان به ما كمك خواهد كرد و از دانش و توانمندی او بهره مند خواهیم شد.
وی با اشاره به حجم كار سنگین معاونت های زیرمجموعه معاون اول رییس جمهوری، خاطر نشان كرد: به دلیل گسترش و حجم بالای كارها، با پیگیری نهاد ریاست جمهوری و سازمان امور اداری و استخدامی كشور حوزه معاونت نظارت و هماهنگی معاون اول رییس جمهوری به دو معاونت افزایش یافت كه یكی از معاونان آقای شیركوند است كه استاد بنام اقتصاد دانشگاه تهران است و در حوزه اجرایی نیز فعالیت های متعددی داشته ودر دوره دولت آقای خاتمی نیز معاون وزارت اقتصاد بود و تسلط خوبی بر اقتصاد كلان كشور دارد.
جهانگیری همچنین با اشاره به ویژگی های علیخانی معاون دیگر زیرمجموعه حوزه معاون اول رییس جمهوری، افزود: وی فردی جوان است و تاكنون نیز در همین مجموعه دارای مسئولیت بوده و هدف ما این بود كه یكی از معاونین را از میان مدیران داخل مجموعه منصوب كنیم و ایشان بعنوان معاون فرهنگی، اجتماعی و همكاری های منطقه ای انتخاب شد.
**اصلی ترین وظیفه ما خدمت به مردم است
رضا ویسه معاون هماهنگی و نظارت پیشین معاون اول رییس جمهوری نیز در سخنانی در این مراسم گفت: برای انجام به موقع كارها صبر و حوصله و پی گیری لازم است، استراتژی كار ما حمایت و تسهیل امور و ماموریت ما نیز حمایت و نظارت و پیگیری در پروژه های ابلاغی بود.
معاون هماهنگی و نظارت پیشین معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی، قانون رفع موانع تولید، شوراهای عالی، پیگیری توسعه همكاری با كشورهای همسایه از مهمترین سرفصل ها و دستور كارهای حوزه معاونت اول رییس جمهوری بود كه نتایج آن حاصل تلاش همه همكاران در این حوزه بوده است.
ویسه با بیان این كه تا نفس دارم خدمتگزار مردم و كشور هستم، افزود: اصلی ترین وظیفه ما خدمت به مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
وی حدود پنج سال و نیم در نهاد ریاست جمهوری در حوزه هماهنگی و نظارت در پروژه های مختلف مورد نظر مسیولیت داشته است.
در ابتدای این مراسم محسن حاجی میرزایی دبیر هیات دولت ضمن تقدیر از خدمات «رضا ویسه» معاون هماهنگی و نظارت پیشین معاون اول رییس جمهوری درباره شخصیت و خدمات وی در دوران مسیولیت در نهاد ریاست جمهوری و حوزه معاونت اول رییس جمهوری سخنرانی كرد.
به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری هفتم اسفند در احكام جداگانه ای، «مهدی علیخانی» را به عنوان معاون هماهنگی و نظارت فرهنگی، اجتماعی و همكاریهای منطقه ای و «سعید شیركوند» را نیز به عنوان معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی خود منصوب كرد.
سیام**9314**3070**1535**3061
تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری با یادآوری این كه در حال حاضر هیچ دغدغه و موضوعی مهمتر از اداره كشور و زندگی مردم نیست، گفت: ما باید به خاطر مردم و كشورمان هر موضوعی را تحمل كنیم و در دل خودمان نگهداریم، به همین دلیل است كه من اصرار دارم اكنون زمانی است كه ما به انسجام و وحدت نیاز داریم و زمانی است كه باید با هم باشیم.