۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۸:۳۲
کد خبر: 83231595
T T
۰ نفر

نمايش «سونا خاتين» در مياندوآب به روي صحنه رفت

۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۸:۳۲
کد خبر: 83231595
نمايش «سونا خاتين» در مياندوآب به روي صحنه رفت

مهاباد - ايرنا - نمايش 'سونا خاتين' به نويسندگي «علي صابر رضايي» و كارگرداني «هوشنگ بابايي» در سالن مجتمع فرهنگي و هنري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مياندوآب به روي صحنه رفت.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مياندوآب روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه درون مايه اين نمايش مبارزه با آداب و رسوم اشتباه در جامعه است، اظهار داشت: داستان اين نمايش روايت جنگ 2 پادشاه و حق مالكيت برنده جنگ بر دارايي هاي مادي و معنوي مغلوب است.
محمود نيكمرام افزود: اين نمايش جديدترين اثر نمايشي گروه «آي پارا» است كه با استفاده از موضوعي بومي، گويش محلي و همچنين با بهره بردن از ظرفيت‌هاي نمايش فولكلوريك آثار علي صابر رضايي اجرا مي شود.
وي بيان كرد: در اجراي اين نمايش وحيد ثروتي، داريوش ملك پور، ساحل طهماسب زاده، طاهر مطلوبي، پوريا شاهي، حامد يعقوب زاده، آيسان رشيدي، علي موسي زاده، مينا زودران و مهين پيغامي به عنوان بازيگر، سعيد افرا و سعيد اسدي به عنوان آهنگساز و داريوش ملك پور به عنوان دستيار كارگردان همكاري دارند.
به گزارش ايرنا، اين نمايش به مدت پنج شب از ساعت 20 در سالن مجتمع فرهنگي و هنري مياندوآب به روي صحنه مي رود و پس از آن در چند شهر آذربايجان غربي نيز اجرا مي شود.
علي صابر رضايي متولد 1333 در اروميه بوده، ليسانس حقوق، قاضي بازنشسته دادگاه‌هاي تجديد نظر آذربايجان غربي و وكيل دادگستري است؛ وي در سال 1392 پس از 33 سال قضاوت بازنشسته شد و از آن به بعد به وكالت مشغول است.
تنوع موضوع و سبك در نمايشنامه هاي صابررضايي تحسين برانگيز است؛ چنانكه «گول آغا» سمبليك، «اتوبوس ايستگاهي» طنز، «كابوس هاي آقاي پاك سرشت» طنز آميخته با انتقاد، «طالوت بر داود» مذهبي و «گرسنگي» پانتوميم است.
اثر «دايي جان پاپيل» وي مسايل اجتماعي روز آذربايجان را به زبان هنر بيان و در كتاب ديگري سه نمايشنامه با مضاميني برگرفته از ادبيات كهن ايران چون عطار نيشابوري، عبيد زاكاني و مولوي را خلق كرده است؛ وي در نمايشنامه «در انتظار لحظه ها» نيز بحث خانواده و روابط نادرست بين همسران و تداخل دنياي كار و دنياي خانواده را به تصوير كشيده است.
ماجراي درخت نارون وي نيز يك نمايشنامه اجتماعي است كه به بررسي معضلات فرهنگي جامعه امروزي در قالب تقابل سنت و مدرنيته مي پردازد.
سمبليك بودن ويژگي غالب آثار علي صابررضايي است و واكاوي لايه هاي سمبليك در بيشتر آثار وي به پژوهشي جامع نياز دارد.
9871/6185/7129