به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، شماره سوم و چهارم فصلنامه تخصصی احیاء بناها و بافتهای تاریخی به صاحب امتیازی صندوق احیا و بهرهبرداری از بناها و اماكن تاریخی و فرهنگی و مدیر مسئولی پرهام جانفشان عراقی منتشر شد.
این شماره از فصل نامه احیاء بناها و بافتهای تاریخی با استفاده از تجربیات اساتید و تمركز هر چه بیشتر بر موضوعات این حوزه، نشریه ای متنوع و جامعتر از فصلنامه های پیشین، به طرح مسائل روز و ارائه نظرات كارشناسان پرداخته است. تكثر و تنوع موضوعی، پراكندگی جغرافیایی موضوع مطالب در حوزه كشور از اهداف فصلنامه به منظور ارتقاء كیفی و محتوایی نشریه بوده است.
فصلنامه «احیاء» شماره سوم و چهارم با سخن مدیرمسئول و سردبیر آغاز شده و در ادامه در بخشهای مختلف مقالات و یادداشتها، گفتوگو، گزارش، معرفی كتاب، از نگاه دیگر، خبرنامه و چكیده انگلیسی فصل بندی شده است.
«مرمت و معماری: از نو اندیشی های پریروز چگونه به فردای مرمت معماری توانیم رفت؟ » نوشته محمد منصور فلامكی، «گردشگری پویا و پایدارسازی حفظ و استفاده از بناهای ارزشمند » نوشته پرویز پیران، «نقش موثر اصالت در شناخت و ارزش دهی به فرآیند مرمت و احیاء» نوشته محمدحسن طالبیان، «فرهنگ احیاء - احیاء فرهنگ» نوشته محمدرضا حائری، «بررسی تحلیلی روند تكاملی اسناد و قوانین بین المللی مرتبط با حفاظت از آثار تاریخی(بخش دوم) » نوشته رضا فیضی، «خلاقیت در باغشهر صفوی » نوشته اسفندیار حیدری پور، «تغییر كاربری در احیاء و بهره برداری از بناهای تاریخی » نوشته وحید حائری و سودابه قاسمی، «تبیین لزوم احیاء ارزشهای خاص بناها مبتنی بر چگونگی به كارگیری جلوههای طبیعت در خانههای قاجاری شیراز» نوشته الهام دهقانی، «طرح نظریه سازمان حسی شهر و تأملات فلسفی در مورد احیاء بافتها و بناهای تاریخی» نوشته سید صالح موسویخلخالی، «كاروانسرای زینالدین احیاء بنایی برای رسیدن به شهرت جهانی» نوشته مریم سید حمزء و بهمن سلطاناحمدی، «گفتاری در باب استفاده مجدد و سازگار از بنای تاریخی یا قبول واقعیت تخریب آن: دیدگاه های برگرفته از بررسی میدانی» نگارش پیتر ای بولن و پیتر ای دیلاو ترجمه سپیده علی نژاد، «بازگشت به مدرسه:مدرسه هتل داری لیل» نگارش الینور بیومونت ترجمه هلیا شاهمیری و «از سرا تا احیاء: تأملی بر سیاستها و راهبردهای اقتصاد گردشگری» نوشته جابر نوروزی از مقالات و یادداشتهای مندرج در این شماره است.
در بخش گفتوگوها نیز «ساختار و سیاستهای احیاء و بهرهبرداری از بناهای تاریخی در چشم انداز و آینده میراث فرهنگی» و «میراث فرهنگی، گذار از ادغام تا به امروز، چیستی مفاهیم از منظر ملی تا جهانی» در گفتوگوهایی با دكتر علی عبدالعلیزاده ودكتر رسول وطندوست بررسی شده است. همچنین در گفتوگوهای جداگانهایی دكتر فرهاد تهرانی به بررسی «بازخوانی تجارب و درس آموزی از فرآیندها و ساز و كارهای فنی و اجرایی حفاظت، مرمت و احیاء »، مهندس بیژن شافعی به تبیین «معماری دوران تحول احیاء و بهره برداری، حلقه مفقوده توسعه و فرهنگ» و دكتر كاوه حاج علیاكبری، به «جایگاه احیاء در برنامه ریزی شهری و توسعه محله ای، از حاشیه تا متن» پرداختهاند.
در بخش گزارش فصلنامه احیاء بناها و بافتهای تاریخی به «نشست تخصصی احیاء بناهای تاریخی؛ فرصت ها و چالش های پیشرو در ایران»، «نخستین جشنواره ملی عكس بناهای تاریخی ایران؛ احیاء»، «خانه موزه شهید سید حسن مدرس»، «خانه گفتمان شهر گرگان»، «معرفی عرصههای نیازمند حفاظت، مرمت و احیاء؛ خانه ترابی رشت» و «نگاهی بر خانههای تاریخی قزوین» پرداخته شده است.
كتابهای «احیاء بافت قدیم شهر ها»، «گزارش مرمت بناهای تاریخی ایران»، «استفاده مجدد سازگار:افزایش عمر ساختمان ها» و «مداخلات و استفاده مجدد سازگار» از كتابهایی است كه در فصلنامه سوم و چهارم «احیاء» معرفی شدهاند.
در بخش «از نگاهی دیگر» مطالب معمول در قالب مقاله، یادداشت، گفتوگو با نگاهی متفاوت بیان شده است از جمله «روایت شهر تاریخی از زبان نگار جاویدان هنر» محمود فرشچیان، «معرفی استاد هنر آجركاری و آجرتراشی» محمد مولی زاده، «معرفی استاد هنر گچ بری» مریم شكیبا و «تاریخ شهر در یك بنا؛ گالری دوبوآی پاریس، كهن الگوی مراكز خرید مدرن» پرداخته شده است.
همچنین در پایان این فصلنامه دو بخش خبرنامه و چكیده انگلیسی آورده شده است.
سردبیر فصلنامه «احیاء» بناها و بافتهای تاریخی علی مختاریطالقانی و شورای سیاستگذاری آن متشكل از علیاصغر مونسان، سید محمد بهشتی، علی عبدالعلیزاده، حسین عبدهتبریزی، پرویز پیران، نصرتالله تاجیك و سعید اسلامی بیدگلی است.
فراهنگ ** 7561 ** 99053
تهران- ایرنا- صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماكن تاریخی و فرهنگی به عنوان صاحب امتیاز فصلنامه «احیاء» شماره سوم و چهارم خود را با استفاده از تجربیات اساتید و تمركز بر موضوعات این حوزه منتشر كرد.