به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در این تحقیقات عملكرد یك سیستم هوشمند موجود در بازار را در تشخیص سرطان با عملكرد 101 رادیولوژیست كه در 9 گروه مختلف از آزمایشات ماموگرافی نقش داشتند، مقایسه كردند. سیستمهای ماموگرافی مورد استفاده در این بررسیها توسط چهار شركت سازنده مختلف تولید شدهاند. در این تحقیقات در مجموع 2652 آزمایش ماموگرافی مورد بررسی قرار گرفت و در نتیجه آن مشخص شد عملكرد سیستم هوشمند با عملكرد متوسط 101 رادیولوژیست در تشخیص سرطان برابری میكند.
بر اساس آمار موسسه ملی سرطان آمریكا، در سال 2018 میلادی 15.3 درصد از كل آمار سرطان به سرطان سینه اختصاص یافت.
به رشد كنترل نشده سلول های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته میشود. هر سینه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشكیل شده كه به صورت خوشهای در كنار هم قرار دارند. لوبها مجموعه ای از غدد شیری هستند و هر لوب از بخشهای كوچكتری به نام لوبول تشكیل شده است. سرطانی كه از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می شود. سرطان سینه در زنان شایع تر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد.
تشخیص زودهنگام سرطان سینه مهمترین عامل در درمان موثر این بیماری است. محققان معتقدند با استفاده از این سیستم هوشمند میتوان سرطان را در مراحل اولیه تشخیص داد.
نتایج این مطالعه در نشریه National Cancer Institute منتشر شده است.
علمی**9259** 1055
تهران- ایرنا- یافتههای جدید محققان دانشگاه آكسفورد نشان میدهد كه سیستمهای مصنوعی هوشمند قادرند با تجزیه و تحلیل ماموگرافی دیجیتال، وجود سرطان سینه را به دقت رادیولوژیستهای ماهر تشخیص دهند.