به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا، امربه معروف و نهی از منكر یكی از مهم ترین مسائل در دین اسلام است و در قرآن كریم در آیه های فراوانی به آن پرداخته شده. بر اساس نظر بسیاری از مراجع تقلید و فقها امر به معروف با توجه به سه شرط علم به معروف و علم به منكر، احتمال اثر و نبودن مفسده در عمل امربه معروف و نهی از منكر انجام شود.
بر این اساس و با توجه به تاكیدات مقام معظم رهبری ستاد امربه معروف و نهی از منكر در سال 1372 به ریاست آیت الله جنتی تشكیل شد و بعد از استعفای وی در سال جاری، حجت الاسلام و المسلمین كاظم صدیقی جایگزین وی و حجت الاسلام جلیل محبی به دبیری این ستاد منصوب شد.
ستاد امربه معروف در دوران جدید فعالیت خود مطالبه گری همگانی مردم در سطوح مختلف اجتماعی، فرهنگی و عمومی از نهادها و دستگاهها همچنین امربه معروف و نهی از منكر مسئولان را از ماموریت های اصلی خود برشمرده است.
ششمین مجمع دبیران شوراهای امربه معروف و نهی از منكر دستگاه های اجرایی كشور و تشكل های مردمی روز چهارشنبه با حضور آیت الله صدیقی، حجت الاسلام و المسلمین علی قمی رئیس سازمان تبلیغات و جلیل محبی دبیر این ستاد تشكیل شد. در این نشست كه پنج دوره پیش آن به صورت فصلی با حضور نمایندگان ستاد در دستگاه های مختلف برگزار شده بود، رویكردهای جدید ستاد با تاكید بر امربه معروف و نقد شفاف مسئولان تبیین شد.
وی با اشاره به سوره مباركه لقمان افزود: امر به معروف بر اساس این آیات سابقه تاریخی دارد و در آیه ای خدای متعال از علمای یهود می پرسد چرا در برابر فسادها ساكت هستید؟
رئیس ستاد امربه معروف و نهی از منكر ادامه داد: همچنین دو صفت برجسته پیامبر اكرم (ص) در آئین كتب مذاهب پیشین اُمی بودن و آمر به معروف و ناهی از منكر است.
** كلیات امر به معروف جزو ضروریات دین است
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی در این نشست با اشاره به كلیات امربه معروف گفت: اگر این فریضه برداشته شود به سه عارضه مبتلا می شویم، اشرار بر ما مسلط می شوند و اگر امربه معروف داشتیم امروز رانت خواری و مسئولی كه شبكه بیگانه را تقویت كند نداشتیم.
وی عارضه دیگر را جامعه ای ساكت و خاموش دانست كه حكومت بد بر آن مسلط است و در نهایت خدا حرف این ملت را نمی شنود. اگر نماز ستون دین است امر به معروف شالوده نماز است و ثبات همه فرائض با امربه معروف صورت می گیرد.
صدیقی با اشاره به اهمیت امربه معروف در حفظ دین گفت: اگر مردم نخواهند، حكومت ها دین را ازبین می برند و لبه تیز امربه معروف قدرت ها و كانون هایی است كه منشا همه عوارض در جامعه می شوند.
حجت الاسلام والمسلمین علی قمی نیز در این مراسم اظهار داشت: نقد مسئولان یك كلمه قدسی و الهی است. امر به معروف و نهی از منكر در مورد مسئولانی كه امروز پای كج می گذارند یا در معرض هر نوع خطایی هستند؛ ضروری است.
وی افزود: پذیرش امر به معروف باعث تحكیم و تثبیت دستگاههای اجرایی است. همه دستگاهها و مجموعههایی كه به نحوی به حاكمیت جمهوری اسلامی مرتبط هستند، قطعا وظایف سنگین و مصرحی در باب امر به معروف و نهی از منكر دارند. البته وظایف بعضی سنگین تر از دیگران است.
رئیس سازمان تبلیغات با اشاره به هدف بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران از تاسیس سازمان تبلیغات گفت: وظیفه سازمان بر اساس كلام امام خمینی (ره) ترسیم خوبیها و تشویق به انجام آن و تصویر بدیها و نهی از انجام آن است.
وی با تاكید بر اهمیت امر به معروف و نهی از منكر افزود: این امر ضرورتی است كه غفلت از آن باعث خسارت می شود. امر به معروف مراتب مختلفی دارد و هر كدام از درجه اهمیت متفاوتی برخوردار است. بالاترین مرتبه امر به معروف حفظ نظام اسلامی و بالاترین مرتبه نهی از منكر نیز تحفظ از تضعیف نظام است.
***كمپین از ما شروع كنید
اما دبیر ستاد امربه معروف نیز با تاكید بر امربه معروف و نهی از منكر از مسئولان نظام اسلامی گفت: من و آقای قمی تصمیم گرفتیم از همه مردم دعوت كنیم ما و همه مسئولان جمهوری اسلامی را صریح و بدون لكنت زبان، امر به معروف و نهی از منكر كنند. ما از امروز از خودمان و سازمان خودمان شروع می كنیم و از سایر مسئولان می خواهیم به این كمپین بپیوندند.
وی با تاكید بر ضرورت حفظ و حراست از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن گفت: امروز باید مردم به خوبی لمس كنند كه صاحبان این انقلاب هستند و از آن حفاظت كنند زیرا حفظ انقلاب امر معروف بزرگی به شمار میآید.
حجت الاسلام محبی با تاكید بر امر به معروف كردن مسئولان و كارگزاران كشور افزود: تاكنون در كشور این گونه استنباط شده است كه فقط مردم باید امر به معروف و نهی از منكر شوند، در حالی كه امروز بیش از هر زمان دیگری به این نیاز داریم تا مردم بتوانند به طور صریح و بدون لكنت زبان، مسئولان را امر به معروف و نهی كنند.
وی همچنین گفت كه به زودی سامانه ای برای دریافت این انتقادات راه اندازی می شود تا كمپین از ما شروع كنید سامان بگیرد، تا آن زمان روابط عمومی هر دو دستگاه، یعنی سازمان تبلیغات اسلامی و ستاد امربه معروف و نهی از منكر آماده دریافت و حمایت از آمران به معروف از نظر حقوقی، قضایی و اجتماعی در هر سطحی است به شرط آنكه سه شرط لازم را داشته باشد؛ یعنی توهین، افترا و كذب نباشد.
فراهنگ**9157** 9053
تهران- ایرنا- ستاد امربه معروف و نهی از منكر كمپینی را با نام «از ما شروع كنید» برای نقد شفاف و مشفقانه مسئولان راه انداخته و اعلام كرده مردم می توانند این امر را از مدیران ستاد یادشده شروع كنند.