به گزارش ایرنا، اسفندیار خزایی روز چهارشنبه در آیین جشن ملی درختكاری بیان كرد: رویكرد منابع طبیعی از توجه به این سه مولفه پی بردن مردم به اهمیت حفظ منابع طبیعی است در غیر اینصورت نمی توان منابع طبیعی را حفظ كرد.
وی اظهار داشت: شعار امسال هفته منابع طبیعی «منابع طبیعی بزرگترین سرمایه ملی» است چراكه انسان با بهره گیری از نعمت خاك، غذا تولید می كند.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینكه در چمن زار نمی توان آب را جاری كرد توضیح داد: در یك مرتع با پوشش 100 درصدی یا چمن زار آب حركت نكرده بلكه در داخل خاك به طور كامل نفوذ می كند.
خزایی ادامه داد: ارتباط توده گیاهان چوبی و غیرچوبی جنگل را تشكیل می دهد همچنین مرتع متشكل از تنوع زیستی بالایی است كه بگفته حكیم بوعلی سینا داروی هر مرض و بیماری را می توان در طبیعت یافت.
وی با عنوان اینكه یك مرتع خوب تا 30 برابر سیل را كاهش می دهد اضافه كرد: ایران در كمربند خشك و نیمه خشك قرار دارد بنابراین باید برای زنده ماندن رودخانه و اشباع سطح خاك از آب تلاش كرد.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: برای غنی كردن سفرهای زمین و خاك از آب، می توان از گیاهان پایا و بی نیاز به شخم، طرح های آبخوان و آبخیزداری و علوم روز بهره گرفت.
خزایی اضافه كرد: بسیاری از گونه های جنگلی و مرتعی توسط پرندگان تغذیه و دوباره وارد خاك شده و رویش می یاید و این چرخه طبیعت باید حفظ شود.
وی اظهار داشت: در یك حوزه آبخیز دنیایی از علم نهفته كه یك نمونه از آن چگونگی حركت قطره آب، میزان نفوذ و رطوبت خاك است.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: درجه حرارت زمین در حال افزایش است به گونه ای كه 50 درصد بارش های اردیبهشت سال گذشته باران بود كه این وضعیت موید تغییر رژیم بارشی از برف به باران است.
خزایی آبخیزداری را طرحی زودبازده دانست افزود: با اجرای عملیات سنگی، ملاتی و گابیونی در بخش آبخیزداری، آثار آب را در اولین بارش می توان دید.
وی گفت: گونه های گیاهی خوب و متنوعی در ایران و همدان وجود دارد كه اگر این تنوع گیاهی حفظ و قرق شود شاهد تنوع جانوری هم در این مناطق خواهیم بود.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان بیان كرد: امسال سال ویژه ای برای منابع طبیعی بود و با سنت شكنی، بخشی از مراسم هفته منابع طبیعی در ملایر با حضور استاندار همدان برگزار شد.
خزایی اضافه كرد: نسل انسان در طبیعت شكل گرفت و این طبیعت نسل ما را نجات داد تا انسان به علم نو رسید اما هم اینك طبیعت برای بقا به ما نیاز دارد بنابراین نباید به هر شكلی با این طبیعت برخورد كرد.
وسعت اراضی ملی استان همدان بیش از 905 هزار هكتار اعلام می شود كه نزدیك به نیمی از مساحت این استان را شامل می شود.
15 تا 21 اسفند در تقویم ملی كشور به عنوان روز ملی درختكاری و هفته منابع طبیعی نامگذاری شده و شعار این هفته در سال جاری منابع طبیعی بزرگترین سرمایه ملی انتخاب شده است.
7526/2090
همدان- ایرنا- مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: آسان سازی، آموزش و ترویج سه اولویت مهم و كلیدی منابع طبیعی استان برای حفظ عرصه های طبیعی و مراتع است.