علیرضا تابش پنجشنبه شب در نشست ستاد بازآفرینی شهری كه با حضور وزیر راه و شهرسازی در استانداری خراسان رضوی برگزار شد افزود: بافت فرسوده و ناكارآمد مشهد بسیار پیچیده است و برای بازآفرینی آن باید با حوصله با این پیچیدگیها برخورد كرد.
وی ادامه داد: بنیاد مسكن تجربه های مشترك و خوبی با ستاد ملی بازآفرینی در شهرهایی چون زاهدان و چابهار دارد و می تواند با همكاری این ستاد در احیای بافتهای ناكارآمد شهری مشهد هم موثر واقع شود.
رئیس بنیاد مسكن انقلاب اسلامی گفت: در صورتی كه شهرداریها در بافتهای فرسوده و ناكارآمد شهری زمینهایی را در اختیار بنیاد مسكن قرار دهند این نهاد برای سرمایه گذاری و مشاركت در ساخت و اجرای پروژه های بازآفرینی آمادگی كامل دارد.
مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری نیز در این نشست گفت: برای احیای بافت فرسوده و ناكارآمد شهری در مشهد هنوز نقشه راهی ترسیم نشده اما اقدامات پراكنده ای انجام شده است.
محمد پژمان افزود: قرار بود شهرداری مشهد زمینهایی را در حاشیه شهر برای ساخت، آماده سازی كند و تعدادی واحد مسكونی در جوار این بافتهای ناكارآمد ساخته شود و به عنوان تنخواه در اختیار طرح بازآفرینی قرار گیرد و هر وقت ساخت واحدهای مسكونی مزبور به اتمام رسید كسانی كه در سكونتگاههای نامناسب بافتهای ناكارآمد شهر مشهد ساكن هستند به صورت موقت یا دائم جابه جا شوند و در واحدهای جدید اسكان یابند تا زمینهای در اختیار آنان برای اجرای طرح بازآفرینی آزاد شود.
وی ادامه داد: نظر مسئولان شهری این بود كه برای ساخت واحدهای مسكونی جدید در جوار بافتهای ناكارآمد شهری، از تسهیلات طرح بازآفرینی شهری هم استفاده شود در حالی كه وظیفه ما در این طرح تولید مسكن نیست و در صورتی كه ساخت مسكن با طرح بازآفرینی پیوند بخورد امكان استفاده از تسهیلات این طرح فراهم می شود.
مدیر عامل شركت بازآفرینی شهری گفت: این مهم در صورتی قابل تحقق است كه ساكنان واقع در سكونتگاههای غیررسمی از محل سكونت كنونی خود جا به جا شوند و زمینهای در اختیار این سكونتگاهها آزاد شود تا بتوان، واحدهای مسكونی جدیدی برای سكونت موقت در اختیار آنان قرار داد.
پژمان افزود: در این راستا مسئولان شهری مشهد محدوده ای كه باید برای اجرای طرح بازآفرینی در بافتهای ناكارآمد آزاد شود را تعیین كردند و در حال شناسایی تسهیلگر و سایر موارد مرتبط با این موضوع هستند.
وی ادامه داد: از وضعیت اقتصادی ضعیف ساكنان سكونتگاههای غیررسمی برای در اختیار گرفتن واحدهای مسكونی جدید آگاه هستیم و به همین منظور مدلی برای جا به جایی ساكنان بافتهای ناكارآمد مشهد طراحی شد و ساخت سه هزار واحد مسكونی در جوار بافتهای ناكارآمد هدف گذاری شد كه این مدل تا پایان سال نهایی می شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: محدوده مصوب بافتهای فرسوده و ناكارآمد خراسان رضوی 117محله با چهار هزار و 891 هكتار در 31 شهر استان و سهم خراسان رضوی از كل بافتهای فرسوده و ناكارآمد شهری در كشور 7.8 درصد است.
وحید قربانی افزود: محدوده مصوب بافتهای فرسوده و ناكارآمد مشهد نیز دو هزار و 292 هكتار است و مشهد سومین شهر از نظر بزرگی مساحت بافتهای فرسوده و ناكارآمد در كشور است.
وی دشواری تملك اراضی در بافتهای ناكارآمد، عدم تناسب بین رویكردهای اقتصادی و اجتماعی طرح بازآفرینی با وضعیت محلات مورد هدف در این طرح، محدودیت منابع مالی در سال وعدم اجرای كامل تعهدات خراسان رضوی برای اجرای طرح بازآفرینی و عدم انطابق تصمیمات سطح ملی با وضعیت محدوده های شهری و روستاهای حاشیه شهر مشهد در طرح بازآفرینی شهری را از مشكلات این استان در اجرای این طرح دانست.
1922/7489
مشهد- ایرنا- رئیس بنیاد مسكن انقلاب اسلامی گفت: این نهاد برای ساخت واحدهای مسكونی در بافتهای فرسوده و ناكارآمد شهری به ویژه در شهر مشهد آمادگی دارد.