۱۸ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۴۵
کد خبر: 83236864
T T
۰ نفر

معدن بوكسیت شاهوار تعطیل موقت شد

۱۸ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۴۵
کد خبر: 83236864
معدن بوكسیت شاهوار تعطیل موقت شد

شاهرود- ایرنا- فرماندار شاهرود گفت: معدن بوكسیت تا حصول نتیجه قانونی و عمل به تعهدهایی كه شركت بهره بردار دارد به صورت موقت تعطیل شد.

محمد كرم محمدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این كه پس از پیگیری های فراوان در مهرماه امسال در فرمانداری نشستی برگزار و مطالبه های دستگاه های مختلف از معدن بوكسیت در 15 بند تصویب شد ابراز داشت: بنا بود در یك بازه زمانی مشخص خواسته های قانونی دستگاه های مختلف از معدن اجرایی شود كه تاكنون به دلایل مختلف این امر به وقوع نپیوسته است.
وی ادامه داد: در آن نشست كه مدیرعامل آلومینا نیز حضور داشت، قرار شد اگر هركدام از مصوبه های 15 گانه اجرایی نشود این اختیار به فرمانداری داده شود كه معدن را تعطیل كند و همه صورت جلسه های مشروح مذاكرات نیز موجود است.
معاون استاندار سمنان یادآور شد: با پیگیری های مختلف از طریق دستگاه های مرتبط با این موضوع و دریافت گزارش های آن ها مشخص شد بخش بزرگی از موارد تصویب شده اجرایی نشده و تصمیم گرفته شد معدن تا زمان عمل به آن مصوبه ها تعطیل شود.
محمدی تاكید كرد: فرمانداری خود را موظف و مكلف به عمل به قانون می داند و امیدواریم كسانی كه در امر معدن فعالیت می كنند نیز موظف به اجرای قانون باشند.
به گزارش ایرنا، مردم و دوستداران محیط زیست نیز از روز شنبه با حضور در فرمانداری، دفتر امام جمعه و دفتر نماینده شاهرود در مجلس شورای اسلامی تمدید نشدن مجوز برداشت معدن بوكسیت را خواستار شدند.
مجوز فعالیت این معدن فردا به پایان می رسد.
كوه شاهوار با ارتفاع سه هزار و 945 متر بلندترین قله در قسمت شرقی رشته‌ كوه البرز است، شاهوار در شمال شهرستان شاهرود و در مرز 2 استان گلستان و سمنان واقع شده است.
این كوه علاوه بر آن كه از مهمترین تامین كنندگان آب شهرستان شاهرود و روستاهای كوهپایه آن است، یكی از رویشگاه ‌های ارزشمند سرو ‌كوهی یا اُرس نیز محسوب می‌شود، از سوی دیگر، این قله نزد اهالی شاهرود به عنوان یكی از نمادهای طبیعی این شهرستان شناخته می‌شود و همواره مورد توجه است.
مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارش خود در تاریخ 25 شهریور با عنوان «بررسی چالش های زیست محیطی و اجتماعی معدن بوكسیت تاش» اعلام كرد: ادامه فعالیت معدن بوكسیت تاش به این شكل، می تواند علاوه بر وارد كردن ضربه های جبران ناپذیر به طبیعت منطقه، حیات مردم را نیز در معرض تهدید قرار دهد.
این مركز در گزارش خود در سه بخش به معرفی معدن بوكسیت تاش، چالش های زیست محیطی و اجتماعی این معدن و بررسی روند قانونی اكتشاف و بهره برداری از آن پرداخته و در نهایت راهكار ارائه كرده است.
تهدید منابع آب زیرزمینی منطقه، آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی، از بین رفتن مراتع، در خطر قرار گرفتن حیات وحش منطقه، ایجاد ریزگرد و گرد و غبار، از بین رفتن جاذبه اصلی گردشگری منطقه، از بین رفتن پوشش گیاهی و درختان و نیز چالش مدیریت پسماند و ایجاد سیلاب در اثر تلنبار مواد باطله در مسیر آب و دره ها از جمله سرفصل های بخش دوم این گزارش است.
7359/6167/7408
۰ نفر