۱۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۳۰
کد خبر: 83237911
T T
۰ نفر
استفاده از رنگ خاص براي تبليغ نامزدهادر شعب اخذ راي ممنوع شد

تهران- ايرنا- نمايندگان مجلس شوراي اسلامي استفاده از نمادهايي همچون لباس يا رنگ خاص براي تبليغات نامزدهاي انتخابات مجلس در شعب اخذ راي را ممنوع كردند.

به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، نمايندگان در ادامه جلسه علني امروز - يكشنبه - مجلس مواد 34 ،35 و 36 طرح اصلاح موادي از قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي را تصويب كردند.
با تصويب نمايندگان در ماده 34 اين طرح، الصاق اعلاميه، پوستر و هر گونه آگهي تبليغاتي روي علائم راهنمايي و رانندگي، تابلوها، تاسيسات و اماكن سازمان هاي عمومي و دستگاه هاي اجرايي و وابسته، بيمارستان ها، مدارس و ساير موسسات آموزشي و خودروهاي دولتي و اتوبوس هاي شركت واحد اتوبوسراني، صندوق هاي پست ، باجه هاي تلفن، پست هاي برق و تلفن و همچنين تابلوها و اماكن بخش خصوصي مگر با رضايت اشخاص ذي حق در سراسر كشور جرم است و مرتكب به مجازات درجه 6قانون مجازات اسلامي به استثناي حبس محكوم مي شود.
نمايندگان در تبصره اين ماده ماموران نيروي انتظامي را نيز مكلف كردند در صورت اطلاع يا مشاهده تخلف، متخلفان را دستگير و به مقامات قضايي تحويل دهند.
همچنين مجلس در تبصره ديگري تصويب كردند نصب بنر و پارچه در محل ستادهاي اصلي و فرعي و تابعه فرعي نامزدها مجاز است تنظيم و تقسيم ساير جايگاه هايي كه جهت نصب بنر اختصاص مي يابد، با رعايت مساوات، مطابق دستورالعملي است كه توسط كميسيون بررسي تبليغات مركزي اعلام مي شود و كميسيون تبليغات استان مكلف به تضمين اجراي آن است، تخلف از حكم اين تبصره مشمول مجازات موضوع اين ماده است.
در قانون مجازات اسلامي، مجازات درجه ششم عبارت است از جزاي نقدي بيش از 20 ميليون ريال تا 80ميليون ريال، شلاق از 31 تا 74 ضربه و تا 99 ضربه در جرائم منافي عفت، محروميت از حقوق اجتماعي بيش از 6 ماه تا پنج سال، انتشار حكم قطعي در رسانه ها، ممنوعيت از يك يا چند فعاليت شغلي يا اجتماعي براي اشخاص حقوقي حداكثر تا مدت پنج سال، ممنوعيت از دعوت عمومي براي افزايش سرمايه براي اشخاص حقوقي حداكثر تا مدت پنج سال، ممنوعيت از اصدار برخي از اسناد تجاري توسط اشخاص حقوقي حداكثر تا مدت پنج سال.
نمايندگان در ماده 35 اين طرح نيز تصويب كردند: هر گونه آگهي و آثار تبليغاتي بايد قبل از شروع اخذ راي از محل شعبه و محيط پيرامون آن، توسط اعضاي شعب امحاء شود، مسووليت انجام اين امر بر عهده رييس شعبه و ماموران نيروي انتظامي است، متخلفان از حكم اين ماده به جزاي نقدي درجه 6 قانون مجازات اسلامي و محروميت دائم از عضويت در شعب مزبور محكوم مي شوند.
نمايندگان در تبصره اين ماده مقرر كردند: استفاده از نمادهايي نظير لباس يا رنگ خاص جهت تبليغات نامزدها در شعب اخذ راي توسط اعضاي شعبه يا ساير افراد ممنوع است و مسوولان شعب و نيروي انتظامي موظف به رعايت اين حكم هستند.
با تصويب مجلس در ماده 36 اين طرح، هز نامزد مي تواند در مركز استان حوزه انتخابيه اصلي داراي يك ستاد تبليغات مركزي و در هر يك از حوزه هاي انتخابيه فرعي و تابعه فرعي آن استان نيز داراي يك ستاد به تفكيك خواهران و برادران باشد در شهرهايي كه داراي مناطق چند گانه شهرداري هستند در هر منطقه شهرداري يك ستاد انتخابات فرعي به ترتيب فوق مي تواند داير شود.
نمايندگان در تبصره 1 اين ماده نيز مقرر كردند: تشكيل ستاد تبليغات انتخاباتي اعم از اصلي و فرعي بدون اعلام قبلي نشاني ستاد و نام مسوول آن توسط نامزد يا نماينده رسمي وي به فرمانداري يا بخشداري ممنوع است، فرمانداري يا بخشداري مربوطه موظف است بلافاصله مشخصات فوق را به هيات اجرايي و هيات نظارت مربوطه ارسال كند.
در صورت تخلف از اين حكم، فرد تشكيل دهنده ستاد به مجازات درجه 6 قانون مجازات اسلامي به استثناي حبس محكوم مي شود.
مجلس در تبصره 2 اين ماده مقرر كرد: معرفي افرادي كه سابقه محكوميت كيفري موثر يا تخلفات و جرائم انتخاباتي داشته باشند به عنوان رييس سا مسوول ستاد اعم از اصلي و عرفي ممنوع و تشكيل آن در حكم ستاد غير مجاز است.
نمايندگان در تبصره 3 اين ماده تصويب كردند: مسووليت اداره و نظارت بر اجراي ضوابط و قوانين توسط ستادهاي تبليغاتي بر عهده رييس ستاد تبليغات مركزي هر نامزد است اين امر نافي مسووليت نامزدها در اين خصوص نيست.
مجلس در تبصره 4 اين ماده ستادهاي تبليغاتي نامزدها را مكلف كرد آموزش هاي لازم را به عوامل خود جهت فعاليت در چارچوب قانون ارائه دهند.
نمايندگان مجلس همچنين در تبصره 5 اين ماده نيروي انتظامي را موظف كردند ضمن هماهنگي با هيات هاي اجرايي، اقدام به پلمپ ستادها و مراكز غير مجاز كند و گزارش آن را به هيات هاي اجرايي و نظارت حوزه مربوطه ارسال كند.
سيام*9121**1058**1336
۰ نفر