۱۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۰۱
کد خبر: 83238075
T T
۰ نفر

روسيه و رويارويي با تحريم هاي آمريكايي

۱۹ اسفند ۱۳۹۷، ۱۴:۰۱
کد خبر: 83238075
روسيه و رويارويي با تحريم هاي آمريكايي

مسكو - ايرنا - 62 كشور جهان تا امروز به رهبري آمريكا در تحريم هاي ضد روسي مشاركت كرده اند و مجموع خسارت ناشي از اين رويكرد بر اقتصاد بزرگترين كشور جهان به 6.3 ميليارد دلار رسيده است.

به گزارش ايرنا، اين آماري است كه وزارت توسعه اقتصادي روسيه به تازگي منتشر كرده است و علاوه بر اينكه گوياي افزايش رويارويي روسيه با شركاي غربي اين كشور است پيام ديگري نيز دارد و آن اينكه از سال 2014 ميلادي تاكنون دهها ميليارد دلار به اقتصاد روسيه خسارت وارد شده است.
اعضاي اتحاديه اروپا، آمريكا و اوكراين در صدر كشورهايي هستند كه بيشترين زيان را به اقتصاد روسيه وارد كرده اند.
در مجموع 159بسته تحريمي در خصوص كالاهاي روسي از سوي اين كشورها وضع شده است.
نكته جالب در اين تحريم ها آن است كه اتحاديه اروپا كه بيشترين نفع را از تجارت با روسيه مي برد اكنون در صدر تحريم كنندگان قرار دارد و با تدابير تحريمي كشورهاي عضو اين اتحاديه، اقتصاد روسيه 2.4 ميليارد دلار زيان ديده است.
آمريكا كه كمترين مبادلات تجاري با روسيه را داشته است با وجود رهبري جريان ضد روسي در جهان از نظر ضربه زدن به اقتصاد روسيه در مكان دوم قرار دارد و تحريم هاي اين كشور به همراه افزايش تعرفه بر كالاهاي روسي تنها توانسته 1.1 ميليارد دلار به اقتصاد روسيه ضرر بزند.
اوكراين با وارد آوردن 775 ميليون دلار ضرر به اقتصاد روسيه به دليل قطع مبادلات تجاري يا كاهش آنها سومين كشوري است كه بيش از همه اقتصاد روسيه را تحت تاثير قرار داده است.
آمارهاي ارايه شده از سوي وزارت توسعه اقتصادي روسيه همچنين نشان مي دهد كه كشورهاي تركيه و هند با همراهي از سياست هاي ضد روسي آمريكا به ترتيب 713 و 377 ميليون دلار به اقتصاد روسيه ضرر زده اند.
يادآور مي شود كه چند روز پيش 'دونالد ترامپ' رئيس جمهوري آمريكا تحريم هاي ضد روسي اين كشور را يك سال ديگر تمديد كرد.
تحريم هاي اوليه آمريكا عليه روسيه از ماه مارس سال 2014 و با آغاز حوادث اوكراين ازجمله الحاق شبه جزيره كريمه به روسيه وضع شد.
اين تحريم ها شامل تحريم هاي اقتصادي و مالي و نيز تحريم شماري از مقام ها و شهروندان روس مي شود.
نخستين بسته تحريم آمريكا عليه روسيه در پرونده «ماگنيتسكي» عليه اين كشور وضع شد كه در آن شمار اندكي از مقام هاي روس كه به نقض حقوق بشر متهم شده بودند، تحريم شدند.
«سرگئي ماگنيتسكي» وكيل روس بنياد انگليسي سرمايه گذاري «هرميتاژ» در روسيه بود كه 16 نوامبر 2009 در زندان «ماتروسكايا تيشينا» در مسكو درگذشت.
آمريكا به اين بهانه از سال 2012 در چارچوب تصويب و اجراي قانون مشهور به ماگنيتسكي، دهها مقام و شهروند روس را تحريم كرد.
آمريكا اين قانون را بلافاصله پس از لغو اصلاحيه جكسون - نيك كه از زمان شوروي باقي مانده بود و طبق آن محدوديت هاي تجاري عليه روسيه پيش بيني شده بود، وضع كرد.
ايالات متحده در طول هفت سال گذشته 65 بسته تحريمي عليه روسيه وضع كرده است كه در چهار سال اخير روند اعمال تحريم ها شدت بيشتري نيز گرفته است.
سرعت وضع بسته هاي تحريمي به گونه اي است كه آمريكا هر ماه يا حداكثر سه ماه يك بار يك بسته تحريمي جديد خود عليه روسيه را اعلام مي كند.
'سرگئي لاوروف' وزير امورخارجه روسيه به تازگي در مورد تحريم هاي جديد آمريكا گفته بود من ديگر به اين بسته ها توجه نمي كنم و اخبار مبني بر تلاش آمريكا براي وضع تحريم هاي جديد را گوش نمي دهم.

**صنعت ذوب آهن روسيه بيشترين آسيب را از تحريم ها ديد
بخش ذوب آهن و صنعت فولاد روسيه به دليل اعمال تحريم هاي غرب بيشترين ضرر را را ديده اند چرا كه تنها در سال 2018، حدود چهار ميليارد دلار بر اثر تحريم هاي آمريكا و متحدانش زيان به اين بخش اقتصادي روسيه وارد شده است.
بخش كشاورزي روسيه جايگاه دوم را در اين رده بندي از آن خود كرده است چرا كه در سال گذشته ميلادي بيش از يك ميليارد دلار خسارت ديد.
صنايع شيميايي روسيه نيز 600 ميليون دلار زيان ديده است بنابراين مي توان اين بخش را سومين صنعت روسيه خواند كه در نتيجه تحريم ها با مشكل مواجه شده است.

**واكنش روسيه به تحريم ها
روسيه از تابستان سال 2014 تصميم گرفت به تحريم هاي آمريكا و متحدانش واكنش نشان دهد.
طبق مصوبه دولت روسيه، در چارچوب پاسخ به تحريم هاي غرب، خريد و واردات مواد غذايي و محصولات كشاورزي از كشورهاي تحريم كننده روسيه ممنوع شد.
در اين ميان آمريكا كه تا 10 سال پيش سالانه صدها هزار تن گوشت گاو، خوك و مرغ به روسيه صادر مي كرد بازار خود در روسيه را از دست داد.
بخش كشاورزي و دامپروي روسيه نيز با اعمال تحريم هاي متقابل روسيه عليه آمريكا فرصت يافت با حمايت دولت، بخش بزرگي از بازار روسيه را بازپس بگيرد.
اقدام ديگر روسيه در مقابله با كشورهاي تحريم كننده خود، تهيه فهرستي از مقام هاي طرف مقابل و تحريم متقابل آنان بود.
اين فهرست ها در روسيه «استپ ليست» خوانده مي شوند و بر اساس قوانين روسيه افراد واقع در اين فهرست از سفر به روسيه منع و دارايي هاي احتمالي اننان در روسيه ضبط خواهد شد.
نكته جالب اين كه اسامي افراد واقع در استپ ليست روسيه هرگز منتشر نمي شود و تحريم شدگان زماني كه قصد سفر به روسيه دارند در جريان قرار داشتن نام خود در اين ليست قرار مي گيرند.
به طور مثال، 'مايكل مك فول' سفير پيشين آمريكا در روسيه كه از سوي مسكو به اقدامات ضدروسي متهم شده است زماني كه قصد سفر به مسكو داشت متوجه شد روسيه به دليل تحريم هاي متقابل اجازه ورود او به مسكو را نمي دهد.
'ماريا زاخارووا' سخنگوي وزارت خارجه روسيه در پاسخ به پرسش خبرنگار ايرنا در خصوص امكان انتشار يا اطلاع از اسامي حاضر در اين ليست گفت كه فعلا قصد نداريم اين فهرست را منتشر كنيم.
جنگ اقتصادي روسيه و غرب به رهبري آمريكا كه از سال 2014 هر روز بيشتر شده است در حال در سال 2019 ادامه يافته است كه با توجه به تعليق پيمان موشكي ميان دو طرف، وارد فاز جديدي شده است آن هم اينكه هر دو كشور تلاش مي كنند در عرصه نظامي بر ديگري چيرگي يابند.
'ولاديمير پوتين' رئيس جمهوري روسيه به تازگي گفته است كه روسيه در عرصه توليد موشك هاي مدرن و پيشرفته از تمامي كشورها پيشي گرفته است و ديگر كشورها سال ها طول مي كشد كه به فناوري هاي روسيه دست پيدا كنند.
ساير مقامات روسيه از جمله دميتري مدودف و رئيس بانك مركزي روسيه نيز به پوتين اطمينان داده اند كه اقتصاد اين كشور توان رويارويي با تحريم هاي اعمال شده از سوي آمريكا و متحدان اين كشور را دارد هر چند كه از اروپا صداهايي شنيده مي شود كه برخي از كشورها خواهان متوقف شدن يا كاستن از اعمال تحريم هاي بيشتر عليه روسيه هستند.
اروپام*391*1346**2040